Het Spaanse Almerķa heeft veel te bieden

Het Spaanse Almerķa heeft veel te bieden
Het Spaanse Almerķa heeft veel te bieden

Aan de Costa Brava is een uitstapje Barcelona makkelijk te doen, aan de Costa de la Luz is een dagje Málaga voor de hand liggend. Maar wat als je nou aan de Costa ligt en je geen uitstapje wilt doen? De Spaanse stad Almería biedt prachtige alternatieven. Wist je dat Almería in de streek ligt waar de minste neerslag van Spanje valt? Gegarandeerd zon dus. En strand. En woestijn.

Patricia 'Wil je op vakantie naar deze bestemming? Vraag dan een gratis reisvoorstel aan en ik help je graag!', Patricia - reisexpert Alicante gratis reisvoorstel >>

Strand

De universiteit van Almería ligt pal aan de zee. Heb jij even geluk als je besluit daar je Erasmus te gaan doen. Omliggende dorpjes Aguadulce en Roquetas de Mar zijn populaire bestemmingen, maar tussen de dorpjes in kun je een prachtige strandwandeling maken. Voor de echte strandavonturiers: pak de auto, eet een ijsje in San José en rijd daarna de kleinste kronkelende zandpaden op richting het strand. Als afsluiter van de dag rijd je naar Cabo de Gata waar je mond open valt van verbazing: het mooiste uitzicht dat je ooit hebt gezien aan het einde van de wereld.

Woestijn

Dat wist je vast nog niet, hè? Gezien het zo weinig regent in deze regio, is het landschap in de omgeving van Almería woestijnachtig. Een half uurtje in de auto en je bent in een prachtig gebergte, een roadtripgevoel alsof je in de film zit. Over film gesproken. Ga naar Mini Hollywood in Tabernas, daar werden onder andere The Good, The Bad and The Ugly en Indiana Jones and the last crusade opgenomen. In het oude Western-stadje waan je je makkelijk een cowboy. Rijd paard, kijk de shows en speel verstoppertje in de huisjes. Arizona is dichterbij dan je denkt.

Vraag gratis een offerte aan

Geschiedenis

Ten tijde van de Spaanse Burgeroorlog zijn er zo'n 4,5 kilometer aan tunnels onder Almería aangelegd om in te vluchten. Niet voor watjes: de plafonds zijn laag, de tunnels zijn zo'n 2 meter breed en het ruikt er naar angst. Dat de gids alleen maar Spaans spreekt maakt het er eigenlijk alleen maar exotischer op, je hoeft niets te verstaan om te voelen wat er is gebeurd. Leuke sidenote is dat je, eenmaal weer boven in de vrije buitenlucht, wel punten herkent die de ventilatie van de tunnels bewaken en dat bijvoorbeeld een kiosk een ingang was naar de tunnels.

Iets anders: de invloed van de Moren is ook in Almería terug te zien: het Alcazaba. Een prachtig fort met pleintjes, een moskee en grote muren met uitzicht over de hele stad.

In de buurt

Wil je wel een uitstapje maken? De grote versie van het Alcazaba is te vinden in Granada: la Alhambra. Let op: ga op tijd, anders sta je uren in de rij en maak je kans er niet in te kunnen of uren te moeten wachten en maar heel kort te kunnen gaan. Voor de zekerheid kun je de kaartjes beter van tevoren online kopen. In Granada zelf is de moslimwijk Albaycin, cultureel erfgoed van UNESCO, dé plek om een Arabisch theehuis in te lopen. Bestel in Granada in ieder willekeurig restaurant of café een glas fris en krijg daarbij gratis twee porties tapas. Je kunt zo de hele dag je buikje rond eten in ruil voor drinken.

Gastblog

Deze gastblog is geschreven door Debby van Boxtel (1988). Ze is hispaniste en cultuursnuiver die momenteel haar eerste grote backpacktrip op poten aan het zetten is. Ondertussen verkoopt ze haar Spanje- en reisverslaving graag door op het wereldwijde web en heeft ze een eigen blog: Bohemian Dreams.

Offerteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

9 bezoekers beoordeelden dit artikel gemiddeld met een

9,4

Gerelateerde artikelen