Mooiste plekken van AndalusiŽ

Alhambra in Granada
Alhambra in Granada

De inwoners van Andalusië zijn trots op hun regio, en terecht. De bijzondere mix van Moorse en katholieke bouwstijlen en het heerlijk warme weer maken deze regio ontzettend geliefd bij veel toeristen. Waar je ook heen gaat in Andalusië, je kunt niet om het schoon van Zuid-Spanje heen. Er zijn zó veel mooie plekken in Andalusië dat je eigenlijk overal naartoe moet. Maar de mooiste plekken van Andalusië mag je absoluut niet missen!

Patricia 'Wil je op vakantie naar deze bestemming? Vraag dan een gratis reisvoorstel aan en ik help je graag!', Patricia - reisexpert Alicante gratis reisvoorstel >>

Alhambra, Granada

Misschien wel de allermooiste plek van Andalusië is het Alhambra in Granada. Alhambra betekent rood kasteel en dat is precies wat het Alhambra is. Tijdens de Moorse overheersing van Spanje lieten de rijke heersers grote paleizen en forten bouwen. Het middeleeuwse kasteel ligt op een heuvel in Granada, vanwaar ze de hele omgeving konden zien. Het Alhambra bestaat uit meerdere delen die apart te bezoeken zijn. Met name de rijkversierde paleizen zijn een hoogtepunt, hoewel ook de tuinen en baden ook zeer indrukwekkend zijn. Overal vind je mozaïeken, versierde pilaren en fonteinen. Sinds 1984 is het Alhambra opgenomen in de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Dat je ruim een maand van tevoren je toegangskaartjes moet reserveren geeft al aan dat dit iets in Andalusië is wat je absoluut gezien moet hebben. Het Alhambra is goed te combineren met een citytrip Malaga of een zonvakantie in bijvoorbeeld de gezellige badplaats Nerja

Alhambra bij zonsondergang
Alhambra bij zonsondergang
Caminito del Rey, El Chorro
Het El Chorro natuurgebied ligt in de provincie Málaga en bestaat voornamelijk uit ruige bergen rondom de Naranjo rivier. De Caminito del Rey is een van de gevaarlijkste wandelpaden van Europa en loopt door dit natuurgebied. Dit Koningspad dat langs de bergwanden loopt is 100 meter hoog en 3 kilometer lang. Het pad werd in 1992 tijdelijk gesloten in verband met de veiligheid van de wandelroute, maar inmiddels is het gerenoveerd en weer open voor avonturiers. Door de glazen bodem van het pad kun je écht alles zien. Het uitzicht is zo spectaculair dat de Caminito del Rey behoort tot een van de mooiste plekken van Andalusië. 
Caminito del Rey, El Chorro
Caminito del Rey, El ChorroRonda
Ronda is een van de meest authentieke plaatsen van de regio en bovendien een van de mooiste plekken van Andalusië. De typische witte huizen die werden gebouwd tegen de hitte zijn hier veelvuldig te zien. Het speciale aan dit stadje is dat het is gebouwd op de rand van een klif, verspreid over twee bergvlaktes. De ligging was vroeger zeer tactisch als bescherming tegen indringers, maar de verbinding tussen de twee delen was dan wel essentieel. Daarom werd er een brug gebouwd tussen de delen voor het transport. De brug is inmiddels iconisch geworden voor Ronda. Vanaf het pad dat langs de klif en over de brug loopt heb je een betoverend uitzicht. Degenen die wat avontuurlijker zijn ingesteld kunnen ook de wandeling maken naar de voet van de brug. Het zonlicht dat door de bogen van de brug schijnt geeft een magisch effect.
Puente Nuevo, Ronda
Puente Nuevo, Ronda

Rio Tinto

De Rio Tinto is een roodgekleurde rivier in de buurt van Huelva. De 100 kilometer lange rivier begint in de Sierra Morena en mondt uit in de golf van Cádiz. In de omgeving van Huelva werd er al 5000 jaar gegraven naar mineralen in de bodem, zoals goud, zilver en koper. De metalen losten op in de rivier wat bacteriën aantrok die van de mineralen leven. De bacteriën geven de rivier een dieprode kleur. Deze prachtige kleur maakt de rivier zeer bijzonder en een van de mooiste plekken van Andalusië.
Vraag gratis een offerte aan

Catédral de Santa María de la Sede, Sevilla

Deze gotische kathedraal is niet alleen de derde grootste kathedraal van Europa, maar ook een van de mooiste. Het is een van de symbolen van Sevilla geworden en voor veel toeristen de eerste plek die ze gezien willen hebben. De Giralda, zoals de kathedraal in de volksmond heet, heeft een 43 meter hoge kerktoren vanwaar je de hele stad kunt zien. De Moren bouwden een moskee op de plek waar de Giralda nu staat. Toen de katholieken het gebied overnamen was deze moskee een belangrijke trofee. De moskee werd onderdeel van de veel grotere kathedraal. De koepels van de Giralda zijn nog goed te herkennen als overblijfselen van de moskee. Naast dat ieder hoekje van de Giralda rijkversierd is, kun je de kerktoren beklimmen en genieten van het adembenemende uitzicht. Iedere verdieping hoger lijkt het nog net even mooier te worden. In 1987 werd de Giralda opgenomen in de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Klik HIER voor ons hele aanbod in Sevilla. 

Uitzicht vanuit de Giralda, Sevilla
Uitzicht vanuit de Giralda, Sevilla

Plaza de España, Sevilla

Een andere plek die een symbool van Sevilla is geworden is de Plaza de España in het Parque Maria Louise. Dit park was al een indrukwekkend stadspark voordat de Ibero-Amerikaanse Expositie hier plaatsvond in 1929. Het halfcirkelvormige plein wordt omringd door een prachtig versierd gebouw met twee hoge torens. Alle autonome gebieden in Spanje zijn vertegenwoordigd in de mozaïeken die langs het gebouw zijn gemaakt. De fontein in het midden van het plein wordt omringd door een gracht waarover vijf bruggetjes lopen die stuk voor stuk met de kleuren van Sevilla zijn versierd. Welke kant je ook opdraait, je ziet er pracht en praal. Daarom hoort Plaza de España zonder meer thuis tussen de mooiste plekken van Andalusië.

Plaza de España, Sevilla
Plaza de España, Sevilla

Real Alcázar, Sevilla

Ook het Real Alcázar in Sevilla is opgenomen in de Werelderfgoedlijst van UNESCO in 1987. Het Real Alcázar was het koninklijke paleis voor een Moorse kalief in 900 n.C. Het paleis is nog steeds in koninklijke handen en is daarmee het oudste paleis dat nog daadwerkelijk in gebruik is. De laatste keer dat er iemand daadwerkelijk verbleef is wel al een hele tijd geleden, wat erop neerkomt dat bezoekers altijd welkom zijn. Met name de Patio de las Muñecas is beroemd, maar bij het paleis ligt ook een grote tuin en een bijzondere badruimte die tot de mooiste plekken van Andalusië behoren. Het is niet voor niks dat het Real Alcázar als filmset gebruikt werd voor meerdere films en series, waaronder Game of Thrones. 

Real Alcazar, Sevilla
Real Alcazar, Sevilla

Mezquita, Córdoba

Een andere bijzondere plek die is opgenomen in de Werelderfgoedlijst van UNESCO is de Mezquita in Córdoba. Dit is misschien wel het meest typerende bouwwerk voor heel Andalusië. Dat komt doordat hier niet alleen zowel de Moorse als de katholieke bouwstijl te zien zijn, maar omdat deze stijlen hier compleet zijn samengesmolten. Oorspronkelijk was het een moskee uit de Moorse tijd waar de katholieken in de veertiende eeuw een kerk in hebben gebouwd. De typerende rode bogen en de krullerige versieringen van de moskee wisselen af met de typische gotische plafonds en het goudwerk van de katholieke altaren. 
Klik hier voor accommodaties in Cordoba 

Mezquita, Córdoba
Mezquita, Córdoba


Playa de los Genoveses, Almería

Het natuurpark Cabo de Gata ligt aan de Costa de Almería in het oosten van Andalusië. In tegenstelling tot veel andere stranden die net zo mooi zijn is het Playa de los Genoveses nog ongerept. Er zijn geen strandtentjes, hotels of vakantiehuizen. Het strand ligt in een afgelegen baai die omringd wordt door vulkanisch gebied. De rust op dit strand is uitzonderlijk en de omgeving heel bijzonder. Vanaf de vulkanische rots Morrón heb je een prachtig uitzicht over de baai. Het woestijnklimaat van Almería zorgt ervoor dat de temperaturen het hele jaar door aangenaam zijn, dus het is ook nog eens het hele jaar fijn om naar dit strand te gaan.

Playa de los Genoveses, Almería
Playa de los Genoveses, Almería


We kunnen iedere gewenste reis naar Spanje voor je samenstellen. Geef je wensen door en ontvang een gratis offerte. 

2 bezoekers beoordeelden dit artikel gemiddeld met een

8,5

Gerelateerde artikelen