De mooiste stranden van Formentera

Kust met rotsen op Formentera
Kust met rotsen op Formentera

Het eiland Formentera is het kleinste bewoonde eiland van de Balearen en is hiermee het 'kleine zusje' van het eiland Ibiza. Ondanks dat het eiland kleiner is doet het niet onder voor de andere eilanden van de Balearen en is het eiland een echte parel. Formentera beschikt over vele prachtige stranden waar je nog in alle rust kunt zonnebaden en zwemmen. Ben je nieuwsgierig naar deze stranden? We hebben de

Patricia 'Wil je op vakantie naar deze bestemming? Vraag dan een gratis reisvoorstel aan en ik help je graag!', Patricia - reisexpert Alicante gratis reisvoorstel >>

 mooiste stranden van Formentera voor je beschreven.

Cala Saona

Cala Saona is een klein strand van ongeveer 140 meter lang met kristalhelder water. Vanaf dit strand kun je uitkijken op het eiland Ibiza. Het fijne zandstrand en de rustige, ondiepe zee zorgt ervoor dat dit strand ook geschikt is voor kinderen. Het strand is omringt door kleine kliffen en steigers voor visbootjes. Als je een stukje wil lopen is het aan te raden naar de kliffen van Punta Pedrera en Punta Casa te wandelen, deze kliffen liggen slechts op tien minuten afstand van Cala Saona. Het bos rondom het strand zorgt voor een extra mooi uitzicht.

Cala Saona Formentera
Cala Saona Formentera

Es Caló des Mort

Es Caló des Mort is een prachtige baai die ligt aan het begin van de kliffen van La Mola. De baai bestaat voornamelijk uit rotsen maar beschikt ook over fijn zand. Aan het eind van de baai vind je vissershuisjes waar de vissers in de avond terugkeren met de vangst van de dag. Het is echter wel lastig om de baai te bereiken, het makkelijkste is om de routebeschrijving te vragen zodra je op het eiland bent want de baai is zeker een bezoekje waard.

Es Calo des Mort Formentera
Es Calo des Mort Formentera
Vraag gratis een offerte aan

Espalmador

Espalmador is een klein eiland met geweldige stranden dat te bereiken is door middel van een boottocht of door zelf een bootje te huren. Het eiland is gelegen ten noorden van het eiland Formentera. Ondanks het feit dat het een privé-eiland is, is het eiland voor publiek toegankelijk. Espalmador is makkelijk te bewandelen en heeft twee verschillende zandstranden waarvan het populairste strand S'Alga aan de westkust is. Het landschap van Espalmador maakt deel uit van het natuurpark Ses Salines en is drie kilometer lang. De kristalheldere wateren van dit strand zijn spectaculair en soms zijn er veel golven in het water.

Espalmador strand Formentera
Espalmador strand Formentera

Migjorn

Migjorn is het langste strand van het eiland en is zo'n vijf kilometer lang. Dit strand strekt zich uit over de zuidelijke boog die het eiland vormt. Op dit strand vind je rustige baaitjes maar ook rotsachtige delen. Vanwege de ligging en de lengte van het zandstrand is dit een van de rustigste stranden. Het strand is toegankelijk via verschillende paden vanuit het jeneverbesbos. Ieder gedeelte van het Migjorn strand heeft een andere benaming. Van oost naar west zijn de benamingen als volgt: Es Caló d'es Mort, Es Copinar, Es Arenals, Es Códol Foradat, Es Ca Marí, Es Mal Pas. De meest populaire plaatsen van Migjorn zijn Es Ca Marí, Es Arenals en Es Copinar omdat deze makkelijk te bereiken zijn per fiets.

Migjorn strand Formentera
Migjorn strand Formentera

Es Pujols

Es Pujols ligt in het noordoosten van het eiland Formentera. Het strand wordt gevormd door gedeeltes met zandstrand en afgewisseld met lage rosten. Op deze rotsen zijn vissershutten te vinden. De zeebodem loopt geleidelijk af waardoor je rustig de zee in kunt lopen. Zonnen kun je ook prima op dit strand aangezien er ligbedden en parasols beschikbaar zijn. Daarnaast is er een wandelpromenade waar veel winkels en restaurants zijn. In de avond worden souvenirkraampjes opgebouwd waardoor je de leukste souvenirs kunt bekijken. Es Pujols is niet voor niets de meest bekende toeristenstad van Formentera.

Es Pujols Formentera
Es Pujols Formentera

Tramuntana Coast

De Tramuntana Coast ligt in het noordelijke deel van het eiland Formentera en bestaat voornamelijk uit een lage rotsachtige kustlijn. Dit strand is een van de rustigste en minst bezochte plekken van het eiland, zelfs in het hoogseizoen. Ondanks de vele rotsachtige stukken zijn er genoeg stukjes zand te vinden. Deze stukjes zijn echter vaak net groot genoeg voor twee handdoeken. Tramuntana Coast is zeker een aanrader als je wilt wandelen door het rotsachtige strandgebied want het uitzicht is prachtig.

Tramuntana Coast
Tramuntana Coast

Accommodatietips

Er zijn verschillende leuke accommodaties voor een verblijf op het eiland Formentera. De leukste drie accommodaties hebben we voor je uitgelicht. Een leuke accommodatie is Hotel Club Sunway Punta Prima. Dit hotel ligt op loopafstand van het strand waar je verschillende watersporten kunt beoefenen. De gebouwen van het hotel worden omgeven door een tuin van 150.000 m² wat een prachtig uitzicht geeft. Hotel Castavi is ook een aanrader. Op het witte zandstrand kun je je de hele dag vermaken en in de omgeving van het hotel vind je leuke winkeltjes, bars en restaurantjes. Een andere topaccommodatie is van de bekende RIU keten: RIU La Mola. Bij dit hotel lig je direct aan het strand waardoor je vrijwel meteen de zee in kunt duiken. Voor ontspanning breng je een bezoekje aan de spa. De kinderen zullen zich bij dit hotel ook vermaken want naast sportactiviteiten zijn er twee kinderclubs.

Hotel Castavi
Hotel Castavi

Offerteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

Geef als eerste een cijfer voor dit artikel

Gerelateerde artikelen