San Sebastián, Bilbao en Picos de Europa

Bilbao Guggenheim museum
Bilbao Guggenheim museum

Als je een heerlijke strandvakantie in Spanje wilt boeken, schieten al gauw de welbekende Costa's aan de Middellandse Zee te binnen. San Sebastián is dan misschien niet de eerste stad waar je aan denkt, maar het is zeker een goede en leuke vakantiebestemming! Deze stad is verreweg de populairste vakantiebestemming in de provincie Baskenland en ligt in het noorden van Spanje. Voeg daar Bilbao aan toe met het Guggenham en een bezoekje aan de waanzinnig mooie Picos de Europa waar je per kabelbaan de hoge bergen in kan en je hebt de ideale korte roadtrip. 

Heb je weinig kennis van Spanje? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Bilbao:

deze stad is sinds de opening van het Guggenheim op de kaart gezet. De bouw van dit bijzonder museum koste maar liefst 100 miljoen dollar en is echt een hele bijzondere verschijning. Het is een kunstmuseum voor moderne kunst en architectuur. Buiten het museum staan een aantal kunstobjecten zoals de hond van Jeff Koons en een grote metalen spin. Een rondje om het gebouw is dus zeker een must. 

San Sebastián:

De ligging van San Sebastián, direct aan de kust en in een bergachtig landschap, is ideaal voor een ontspannen of avontuurlijk uitstapje en daartoe zijn dan ook voldoende mogelijkheden. De stad staat bekend als gastronomische stad van Spanje met een groot aantal Michelin restaurants. Eten is in Santander dan ook verheven tot het belangrijkste in het leven.  Vraag gratis een offerte aan

De mooiste stranden rondom San Sebastián:

San Sebastián heeft prachtige stranden in het midden van de stad en in het zomerseizoen zijn deze de grootse attractie van de stad. Elk strand biedt andere mogelijkheden, dus ieder strand heeft als het ware een soort van eigen identiteit. De stranden Playa de la Concha en Playa de Ondarreta vormen samen de Concha baai. Om de lijst van stranden van San Sebastián compleet te maken moeten Playa de Zurriola en Playa de la isla Santa Clara nog worden toegevoegd.

Playa de la Concha

Dit is het grootste en populairste strand van San Sebastián. Playa de la Concha is het meest centraal gelegen strand van de vier en wordt het meest bezocht en gefotografeerd. Dit strand wordt wel gezien als één van de mooiste 'stedelijke' stranden ter wereld. Playa de la Concha is namelijk een prachtig wit zandstrand van anderhalve kilometer lang met een elegante stedelijke stijl, vanwege de ligging in het oude centrum van de stad. De prachtige baai waar het strand aan ligt, het rustige water en het gladde, steenvrije zand maken dit een ideaal strand om te zonnen en te zwemmen. Maar ook kun je er enkele watersporten beoefenen, zoals kajakken, kanoën en zeilen.

Playa de Ondarreta

Dit strand ligt aan de andere kant van Playa de la Concha en grenst aan Barrio Antiguo, een wat sjiekere wijk in San Sebastián. Playa de Ondarreta is met een lengte van maar een halve kilometer een stuk kleiner dan het populairste strand. Hierdoor is dit strand waarschijnlijk wel het meest relaxed en rustig van de hele stad. Ook op dit strand kun je heerlijk zonnebaden en het is een goede plek om rustig te kijken naar alle zeilboten die langs varen. Volleyball, tennis en voetbal zijn sporten die vaak in het zand van Playa de Ondarreta gespeeld worden. Als het een beetje stormachtig weer is zijn de golven hier ideaal voor gevorderde surfers en bodyboarders. Dichtbij het strand ligt ook nog een klein park waar je heerlijk tot rust kunt komen en op je gemak een boek kunt lezen.

Playa de Zurriola

Dit is het jongste en op één na beroemdste strand van San Sebastián. Playa de Zurriola ligt in het hart van de wijk Barrio de Gros en is het strand met het meeste gedruis en een gezellige sfeer. De belangrijkste woorden om dit strand te karakteriseren zijn golven, surfen en jonge mensen. Playa de Zurriola is een favoriete bestemming geworden van surfers en jongeren van over de hele wereld die graag een leuke tijd willen hebben en nieuwe mensen willen ontmoeten. Op dit strand kun je goed zonnebaden en het is een prachtige plek om lekker in de branding te slenteren. In de zomer zijn er op dit strand veel beginnende surfers, maar de echte die-hards kunnen in de winter hun slag slaan, dan zijn de golven hier namelijk monsterlijk!

Playa de la isla Santa Clara

Het kleine eilandje Santa Clara ligt in het hart van de Concha baai en vormt een soort natuurlijke stootrand voor de zee en beschermt op die manier de stranden Playa de Ondarreta en Playa de la Concha. Een charmante eigenschap van het strand van Santa Clara is dat het een expert is in tevoorschijn komen en weer verdwijnen. Omdat het strand maar klein is, komt het strand als het eb is tevoorschijn en als het vloed is, loopt het hele strand onder en verdwijnt het weer. Verder zijn er nog wel wat andere dingen te bezichtigen op Santa Clara dus het eiland is zeker een goede optie om eens een dag anders te spenderen maar dit toch op een relaxte manier te doen.

De picos de Europa: 

Nationaal park Picos de Europa is een berggebied waar je met een kabelbaan tot 1800 meter hoogte kunt komen. De kabelbaan is de Fuente dé (Teleferico de Fuente Dé) waar mee je naar boven gaat voor een waanzinnig mooi uitzicht. Hou er rekening mee dat er maar 20 mensen in kunnen dus n het hoogseizoen kan je soms lange rijen treffen. Picos de Europa is een fantastisch wandelgebied. Tip: we bieden bijzondere overnachtingen aan in kastelen en landhuizen die in Spanje Paradores worden genoemd. Wil je een paradore overnachting bij de Picos de Europa? vraag een gratis offerte aan! 

Offerteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

Geef als eerste een cijfer voor dit artikel

Gerelateerde artikelen