Costa de la Luz; van Tarifa tot Ayamonte

Spaanse stad Tarifa
Spaanse stad Tarifa

Costa de la Luz is toeristisch gezien een relatief onbekende regio. De regio ligt tussen Gibraltar en Portugal in het westen van Spanje. De regio loopt van Tarifa tot Ayamonte. Rivier de Guadalquivir ligt ongeveer in het midden van de regio en meer naar het noorden vind je Nationaal Park Doñana. De kustlijn bestaat vrijwel geheel uit zandstranden omzoomd met dennenbossen. Aan de Costa de la Luz bevinden zich 2 prachtige berggebieden; Cádiz en Huelva.

Heb je weinig kennis van Spanje? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Van Tarifa naar Cádiz

De regio begint (of eindigt) bij Tarifa, een oude stad die vooral bekend is bij windsurfers. Dankzij de wind uit het oosten en het westen is het een uitstekende plaats om te windsurfen. Tarifa ligt aan de straat van Gibraltar en op slechts 20 km van de Afrikaanse kust. Het gebied van Tarifa tot Cádiz heet de Atlantische kust en hier vind je kleine vissersdorpen die ieder zijn eigen levendige tradities heeft. De ruïnes van de Romeinse stad Baelo Claudia zijn zeker de moeite waard om te bezoeken. Tijdens deze route dan kom je ook langs natuurgebied Barbate. Met zijn waterbronnen en uitgestrekte dennenwouden is dit een unieke plek. Het landschap bestaat vooral uit grasland en woeste stieren.

Cádiz

Cádiz is de oudste stad van Europa en werd al in de 11e eeuw v. Chr. gesticht door de Feniciërs. De stad is erg geliefd vanwege de vele stranden, het wordt namelijk aan 3 zijden omgeven door de Atlantische Oceaan. Vooral in het oude centrum merk je hoe rustig en gastvrij de stad is. Vergeet niet om een kijkje te nemen in Museo de Bellas Artes, in dit kleine museum hebben ze archeologische vondsten en beelden uit de Fenicische en Romeinse tijd. In de bovenste zalen hangen schilderijen van Spaanse schilders. Vraag gratis een offerte aan

Van Cádiz naar Ayamonte

Vanuit Cádiz kun je verder naar het noorden reizen waarbij je langs Nationaal Park Doñana en de stad Huelva komt. Nationaal Park Doñana is belangrijk vanwege de vele trekvogels die er een rustplaats vinden op hun tocht van zuid naar noord. De moerassen in de rivierdelta zijn voor deze vogels ideaal. Tussen Nationaal Park Doñana en Huelva ligt de bekende bedevaartsplaats El Rocío. Rond Pinksteren komen bijna 1 miljoen bedevaartsgangers hier zingen voor de Maagd 'De Witte Duif'. Rij je nog iets verder dan Huelva, dan kom je bij de grensplaats Ayamonte, dit is het eind (of begin) van de Costa de la Luz.

Huelva

Huelva is vooral bekend vanwege de ontdekkingsreis van Amerika van Christoffel Columbus. Bij het nabijgelegen klooster van La Rábida ging hij raad inwinnen voor hij met zijn drie karvelen in Palos de la Frontera de zee op ging. Bij binnenkomst in Huelva staat een groot standbeeld die hieraan herinnert. In het Museum van Huelva kun je veel leren over de geschiedenis van de stad, er is o.a. een boeiende archeologische afdeling. De San Pedro-kerk is het oudste religieuze gebouw van de stad. Verder heeft de stad niet veel interessante gebouwen en is het vooral geschikt om uit te rusten op een van de stranden.

Offerteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

Geef als eerste een cijfer voor dit artikel

Gerelateerde artikelen