Historische stedendriehoek; Sevilla, Córdoba, Granada

Alhambra in Granada
Alhambra in Granada

Zijn er ergens ter wereld in een omtrek van 300 km mooiere steden te vinden dan Sevilla, Córdoba en Granada in Andalusië, Spanje?! Alle drie de steden zijn hoofdstad geweest tijdens een destijds belangrijk Rijk en dat zie je terug in de prachtige historische gebouwen, kerken en parken. Moren, Arabieren en Joden hebben allen hun sporen achtergelaten. De Spanjaarden zelf maken de vakantie compleet met hun feesten, tradities en heerlijke eten. Het temperatuur in de steden ligt in de zomer erg hoog en in de winter wordt het niet heel koud. De ligging is uniek met het diverse landschap en de verschillende bergketens. Al deze ingrediënten maken het tot een uiterst interessante bestemming die je eens in je leven gezien moet hebben.

Patricia 'Wil je op vakantie naar deze bestemming? Vraag dan een gratis reisvoorstel aan en ik help je graag!', Patricia - reisexpert Alicante gratis reisvoorstel >>

Sevilla

Sevilla ligt aan de rivier de Guadalquivir en is van oudsher de hoofdstad van de regio, wel met tussenpozen als een andere stad deze eer kreeg toegewezen. Sevilla heeft een groot historisch centrum met bekende gebouwen zoals de kathedraal van Sevilla, Alcazar en Torre del Oro, het lijkt wel een groot openluchtmuseum. In 1671 telde de stad meer dan 45 kloosters en kreeg daardoor de bijnaam 'Grond van de Heilige Maria'. Sevilla is de geboorteplaats van de flamenco en dat merk je in de stad. Er zijn veel tablaos flamenco waar professionele shows worden opgevoerd, maar wil je de authentieke flamenco zien en de 'Duende' (roes, geest, sfeer) voelen ga dan naar een van de flamencobars. Op ongeveer 140 km afstand van Sevilla ligt Córdoba, een van de warmste steden van Europa met ook vele culturele en historische gebouwen. Lees HIER voor een compleet artikel over een citytrip Sevilla. 

Córdoba

Córdoba ligt, net als Sevilla, aan de rivier de Guadalquivir maar ook aan bergketen Sierra Morena. Córdoba was van 929 tot 1031 hoofdstad van het Kalifaat van Córdoba. Het Kalifaat van Córdoba omvatte het grootste gedeelte van Spanje, en tevens gebieden in Noord-Afrika. Córdoba is de geboortestad van de sombrero, wat inmiddels onderdeel is van de nationale klederdracht van Mexico. De belangrijkste bezienswaardigheden van de stad zijn de Romeinse brug over de Guadalquivir, de ruïnes van Medina Azahara en de Mezquita, een van de grootste moskeeën ter wereld. Lokale specialiteiten zijn de zoete rode wijn Pedro Ximinez en Rabo de Toro, een stoofpotje met o.a. stierenstaart. Vanuit Córdoba kun je de Kalifaatroute volgen naar het ongeveer 200 km verderop gelegen Granada.
Vraag gratis een offerte aan

Granada

Granada is gelegen aan de voet van de bergketen Sierra Nevada, de op een na hoogste bergketen van Europa. Van 1238 tot 1492 was Granada de hoofdstad van het Rijk van Granada, die vanaf het begin tot het einde werd geregeerd door de Nazari-dynastie of Nasriden. Voor heersers van het koninkrijk werd destijds een enorm paleis en fort gebouwd. Het Alhambra, tot op de dag van vandaag de bekendste bezienswaardigheid van Granada. Uiteraard heeft de stad meer historische gebouwen zoals de kathedraal van Granada en Madrassa, een oude Arabische school. In 1531 werd de eerste universiteit opgericht, wat ervoor zorgt dat Granada een studentenstad is met een uitgebreid nachtleven.

Wil je na al deze indrukwekkende indrukken uitrusten bij het strand, daar zijn volop mogelijkheden voor. Je kunt terecht bij de toeristische Costa del Sol met badplaatsen als Marbella, Malaga, Fuengirola, en Torremolinos. Wil je naar een rustigere bestemming kies dan voor de Costa de Almeria met de badplaatsen Almeria en Roquetas de Mar.

Vraag een gratis offerte aan voor een rondreis langs deze prachtige plaatsen met een verlenging aan het strand!

Offerteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

5 bezoekers beoordeelden dit artikel gemiddeld met een

9,4

Gerelateerde artikelen