Valencia, stad van contrasten

Stad van de Kunst en Wetenschap in Valencia
Stad van de Kunst en Wetenschap in Valencia

Valencia is wellicht niet de eerste stad die in je opkomt als je een stedentrip wilt boeken, en dat is echt zonde! Valencia heeft alles wat de wereldsteden zoals Rome, Madrid en Parijs ook hebben. En misschien nog wel meer. Je vindt er zon, zee en strand, oude en moderne architectuur en veel cultuur. Wist je bijvoorbeeld dat Valencia de geboortestad is van de paella?! En daarnaast worden er ook nog een aantal belangrijke sportevenementen georganiseerd zoals Formule 1 en de America Cup. Naast oude gebouwen staan hypermoderne bouwwerken, dit geeft een uniek beeld. Valencia is daardoor een stad van contrasten.

Patricia 'Wil je op vakantie naar deze bestemming? Vraag dan een gratis reisvoorstel aan en ik help je graag!', Patricia - reisexpert Alicante gratis reisvoorstel >>

Oude centrum

In het oude centrum van Valencia vind je o.a. de kathedraal La Seu. De kathedraal werd gebouwd in de 13e en 14e eeuw en is een bijzondere mix van diverse bouwstijlen. In de kathedraal hangen veel kunstwerken o.a. van Francisco Goya. Sinds de 15e eeuw bevindt ook de Heilige Graal zich in de kathedraal, er wordt gezegd dat dit de drinkbeker was van Jezus tijdens het Laatste Avondmaal. Naast de kathedraal staat de Torre del Miguelete, een klokkentoren. Je kunt de toren beklimmen en vanaf boven heb je een prachtig uitzicht over de stad. Barrio del Carmen is het uitgaanscentrum van Valencia. Het oude Carmenklooster is tegenwoordig een centrum van kunst en cultuur, waar unieke tentoonstellingen worden gehouden. Vanaf 22.00 uur komt het Spaanse uitgaansleven op gang. In de vele restaurants, bars en clubs wordt het dan druk en gezellig.

Stad van de Kunst en Wetenschap

De Stad van Kunst en Wetenschap is een cultureel-wetenschappelijk complex. Dit gedeelte van Valencia heeft een futuristische uitstraling. Het ligt in de droge rivierbedding van de rivier Turia. De gebouwen zijn ontworpen door de wereldberoemde Valenciaanse architect Santiago Calatrava. De bekendste gebouwen zijn: het IMAX-theater, het museum van wetenschap en techniek en het operagebouw. Het museum ziet eruit als de skelet van een grote walvis. Ook L'Oceanogràfic, het tweede grootste aquarium ter wereld, ligt in dit gedeelte van Valencia.

Vraag gratis een offerte aan

Valenciaanse specialiteiten

Horchata is een van de Valenciaanse specialiteiten. Dit drankje wordt gemaakt uit de tijgernoot en smaakt een beetje naar amandelen. Ook Agua de Valencia is een lokaal drankje. De basis bestaat uit cava/wijn met sinaasappelsap, maar het wordt ook vaak gemixt met wodka, gin en cointreau. Churros con chocolate zijn gefrituurde deegstengels die worden gedoopt in gesmolten chocolade. Valencia staat uiteraard ook bekend om zijn paella. Het is namelijk de geboortestad van dit typisch Spaanse gerecht. Van oudsher werd het bereid met rijst en konijn maar inmiddels kent het vele varianten.Tip: het strand en het culturele centrum (city of arts and sciences) ligt wat verder buiten de stad. Je kunt per huurfiets de hele rivierbedding volgen (de Turial, nu een droge rivier met fietspaden en prachtige parken) waarbij je automatisch eindigt bij het strand en het CAC. Fietsen in Valencia is echt een ideale manier om de stad te verkennen!

Offerteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

1 bezoeker beoordeelde dit artikel gemiddeld met een

8,0

Gerelateerde artikelen