Top 5 excursies Gerona

Typische huizen langs de Onyar rivier, Gerona
Typische huizen langs de Onyar rivier, Gerona

Gerona is misschien niet de eerste stad waar je aan denkt bij een stedentrip naar Spanje. Toch heeft deze stad in Catalonië ontzettend veel om te zien en te doen. De omgeving van Gerona is heel divers. Zo kom je binnen anderhalf uur verschillende natuurgebieden, leuke stadjes en interessante kunst tegen. In onze top 5 excursies in Gerona komen de interessantste dingen om te doen aan bod. Veel plezier!

Heb je weinig kennis van Spanje? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

1. Figueres, Dalí museum

Na zo'n 45 minuten rijden met de auto ben je vanuit Gerona al in Figueres. Deze plaats is de geboorteplaats van de beroemde kunstenaar Salvador Dalí. Tijdens zijn leven ontwierp hij zelf zijn museum dat werd gemaakt uit het oude stadstheater in Figueres. Dit museum is een zeer bijzondere plek geworden. Het gebouw zelf is al een lust voor het oog. De bijzondere kleuren en versieringen geven meteen een indruk van de surrealistische kunst die je hier kunt zien. De kunst van Dalí is zeer toegankelijk, omdat iedereen wel iets in zijn kunst kan zien. Daarom mag een excursie naar Figueres zeker niet ontbreken.

Dalí museum, Figueres
Dalí museum, Figueres2. Passeig de la Muralla

Het oude centrum van Gerona is omringd door oude stadsmuren. Dit is voor een stad in het Middellandse Zeegebied niet heel opvallend, maar deze muur is toch best bijzonder. Je kunt namelijk in Gerona nog over de oude muur lopen. Lopend over de muur kun je uitkijken over het historische centrum, de besneeuwde Pyreneeën en de geheime tuinen van de oude stad. Zo leer je Gerona echt op een andere manier kennen. 

Passeig de la Muralla, Gerona
Passeig de la Muralla, Gerona
Vraag gratis een offerte aan

3. Fietstocht

Gerona wordt het fietsparadijs van Spanje genoemd. Overal kun je rond Gerona fietsen huren om een fietstocht te maken. De omgeving van Gerona is namelijk ontzettend divers. Zo kun je er naar het strand, het vulkaangebied Zona Volcànica de la Garrotxa en het moerasgebied Aiguamolls de L’Empordà. Je kunt de tocht ook combineren met een bezoek aan een van de wijnproducenten die vaak wijnproeverijen aanbieden of een plons in het Banyoles meer. 

Landschap la Garrotxa
Landschap la Garrotxa

4. El Call

El Call is de Joodse wijk van Gerona. De Joodse samenleving in Spanje kreeg het zwaar te verduren vanaf de vijftiende eeuw. De katholieke koningin verbood alle andere religies, wat betekende dat de Joden niet meer welkom waren. De Joodse gemeenschap in Gerona was het sterkst ontwikkeld van het hele land, dus de gevolgen van de wet waren hier goed merkbaar. De Joodse gemeenschap verliet grotendeels het land, maar hun rijkdom lieten ze achter. Zo zie je nog mooie davidsterren in de vijver in deze wijk. In El Call is het Joodse museum gevestigd, waar je alles kunt leren over de geschiedenis van de Joodse gemeenschappen in Spanje.

Davidster in El Call, Gerona
Davidster in El Call, Gerona

5. Barcelona

Barcelona ligt op ongeveer anderhalf uur rijden van Gerona. Er zijn bovendien goede treinverbindingen. Als je langer in Gerona bent mag een excursie naar Barcelona natuurlijk niet ontbreken. In Barcelona is er natuurlijk ontzettend veel te zien en te doen. De hoogtepunten zijn het Park Güell van Gaudi, de kathedraal La Sagrada Familia en het strand. In de stad zijn veel andere Gaudi huizen te vinden die ook te bezoeken zijn. De kaartjes voor de bezienswaardigheden kun je van te voren online bestellen om lange rijen te vermijden. Voor de sportliefhebbers zijn de stadions van de voetbalclubs uit Barcelona ook te bezoeken buiten trainingstijden.
Klik HIER voor de top 5 luxe hotels in Barcelona 

La Sagrada Familia, Barcelona
La Sagrada Familia, Barcelona

Offerteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

Geef als eerste een cijfer voor dit artikel

Gerelateerde artikelen