Top 5 excursies Spanje

Plaza de Espaņa Sevilla
Plaza de Espaņa Sevilla

Spanje is een van de populairste bestemmingen voor een zonvakantie. Het land heeft een heerlijk zonnig klimaat en de langs de lange kustlijn zijn meer dan genoeg stranden te vinden. Naast zon en strand heeft Spanje nog veel meer te bieden. Het land kent een rijke geschiedenis en beschikt over veel cultureel erfgoed en prachtige natuurgebieden. Daarom is het ook zeker aan te raden om eens iets anders dan het strand te bezoeken. De mogelijkheden zijn oneindig en is er heel veel te beleven in dit prachtige land. Wij hebben een top 5 voor je opgesteld met de meest bijzondere excursies. Lees verder en laat je inspireren!

Patricia '', Patricia - reisexpert Alicante gratis reisvoorstel >>

1. Cueva de los Verdes, Lanzarote

Lanzarote is een vulkanische eiland en hoort bij de Canarische eilanden. In Las cuevas de los Verdes is de vulkanische oorsprong van het eiland duidelijk te zien: deze grotten zijn ontstaan door een samenspel van de stromende lava tijdens de vulkaanuitbarsting een paar duizend jaar geleden en het zeewater. Hierdoor ontstond maar liefst 7 kilometer aan grotten en gangen, waardoor het een van de langste lavatunnels ter wereld is. Ongeveer één kilometer van de grotten is tegenwoordig toegankelijk voor publiek. Het is echter niet toegestaan om de grotten op eigen houtje te betreden. Je dient de grot altijd te betreden onder begeleiding van een gids, die je een rondleiding van ongeveer 50 minuten geeft. Tijdens deze rondleiding krijg je uitleg over de grotten. 
Een leuk feitje over de naam van deze grotten is dat de naam doet vermoeden dat de grotten groen zijn ('verdes' betekent groen in het Spaans). Niets is minder waar, deze naam is afkomstig van de familie Verdes. De grot was in de 16e eeuw hun privé-eigendom en zo is de naam de ontstaan. Lees alles over de meest populaire hotels op Lanzarote

Cueva de los Verdes Lanzarote
Cueva de los Verdes Lanzarote

2. Breng een bezoek aan Mezquita, Córdoba
De Mezquita is de oudste kathedraal van Europa en is een uniek monument. De basis van de kathedraal was een Romeinse tempel, waar vervolgens een kerk werd gebouwd. Nadat de Moren de stad veroverden werd de kerk gesloopt en werd er op dezelfde plek een moskee gebouwd met Romeinse zuilen. Dit gebouw was destijds de grootste moskee van Europa. In de 16e eeuw gaf Karel V toestemming om de moskee om te bouwen tot een kathedraal. Bij deze ombouw werd er in het hart van de moskee een kathedraal geplaatst en zijn er zo'n 400 van de originele Romeinse zuilen weggehaald. De vele veranderingen door de jaren heen maakt de Mezquita tot een uniek monument. Samen met het centrum van Córdoba staat deze kathedraal op de UNESCO erfgoedlijst. Bij een rondreis door Andalusië is een bezoek aan de Mezquita zeker de moeite waard. Daarnaast is het ook mogelijk om een speciale nachttour te doen. Hierbij wordt gebruik gemaakt van licht, geluid en projecties in de kathedraal. Lees alles over de Andalusische driehoek Cordoba, Granada en Sevilla

Mezquita Córdoba
Mezquita Córdoba

3. Las Médulas, Ponferrado
Las Médulas is een natuurmoment dat niet zo bekend is onder de meeste mensen, maar toch zeker een bezoekje waard is. Het monument is ontstaan tijdens de Romeinse tijd, toen de Romeinen door middel van een speciale techniek goud en mineralen uit de grond haalden. Ze doorboorden hierbij de berg en lieten de gaten doorlopen met water, waardoor de berg uiteindelijk is ingestort. Als gevolg hiervan is een prachtige, roodkleurige rotsformatie ontstaan die tegenwoordig behoort tot UNESCO Werelderfgoed. Sommige gedeelten van het Romeinse systeem van kanalen is nog steeds te zien. Het hydraulische systeem kan tegenwoordig bezocht worden onder begeleiding van een gids. Daarnaast is het ook mogelijk om zelf rond te lopen door Las Médulas en verschillende uitkijkpunten te bezoeken voor spectaculaire uitzichten.
Las Médulas
Las Médulas

4. La Ciudad de las Artes y las Ciencias: een modern uitstapje 
Het moderne stadsgedeelte van Valencia is een groot contrast met de rest van de stad en hierdoor zeker een uitstapje waard. La Ciudad de las Artes y Ciencias, wat letterlijk 'de stad van Kunst en Wetenschap' betekent, is zeer recentelijk gebouwd en kenmerkt zich door de moderne uitstraling. Het complex bestaat tegenwoordig uit 6 verschillende gedeelten, namelijk L’Hemisfèric, L’Umbracle, Palau de les Arts Reina Sofia, L’Oceanogràfic, el Museu de les Ciències Príncipe Felipe en het laatste toegevoegde gedeelte: Agora. Alle onderdelen hebben een individuele functie, maar alleen al door het complex wandelen is al een hele ervaring op zich. Daarnaast kun je ervoor kiezen om bijvoorbeeld L’Oceanogràfic te bezoeken. Dit is het grootste aquarium van Europa. Je kunt hier verschillende zeedieren bekijken en er worden dagelijks dolfijnenshows gehouden. L’Umbracle is een moderne stadstuin met hoge koepels en palmbomen, die tijdens de zomermaanden ook als openluchtdiscotheek dient. Het museum, de IMAX 3D bioscoop (L'Hemisfèric) en het operagebouw zijn te bezoeken (Palau de les Arts Reina Sofia) zijn apart te bezoeken. Agora wordt gebruikt voor verschillende exposities en is dus niet altijd geopend. Het complex is gratis te bezoeken, voor de individuele onderdelen wordt een entreeprijs gevraagd. 
lees alles over Valencia in ons artikel " Valencia stad van de contrasten". 


Ciudad de las Artes y las Ciencias Valencia
Ciudad de las Artes y las Ciencias Valencia

5. Sevilla
Sevilla wordt door velen omschreven als de mooiste stad van Spanje. De combinatie van Arabische invloeden, de kleine straatjes en de oude binnenstad maakt deze stad uniek. Daarnaast zijn er veel bezienswaardigheden in deze stad. Bij een rondreis door het zuiden van Spanje is een tussenstop in deze stad zeker aan te raden. Het bekendste monument van de stad is el Alcázar. Dit is het koninklijke paleis van Sevilla, wat gebouwd is in de zogenaamde Mudéjar-stijl; een unieke bouwstijl met invloeden van de Moorse en Christelijke cultuur. De kathedraal van Sevilla, el Catedral de Santa María de la Sede, een van de grootste Gotische kathedraal ter wereld. Daarnaast is de vlakbij gelegen Giralda, een klokkentoren met maar liefst 25 klokken, ook zeker een bezoekje waard. Een modernere bezienswaardigheid is de Metropol Parasol, een moderne houten constructie, die gebouwd is om de stad nieuw leven in te blazen. Het bouwwerk dient als parasol voor het onderliggende plein, maar je kan er ook een wandeling over maken! Sevilla heeft genoeg te bieden voor een dagexcursie, maar je zult je ook zeker meerdere dagen vermaken in deze prachtige stad.  Lees alles over de Andalusische driehoek: Sevilla, Cordoba en Granada. 

Alcazár Sevilla
Alcazár Sevilla

Offerteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

1 bezoeker beoordeelde dit artikel gemiddeld met een

0,0

Gerelateerde artikelen