Beste reistijd Spanje: Vliegtijd en beste maand

Het Spaanse strand
Het Spaanse strand

Ben je op zoek naar een kimono, strandjurkje of een poncho voor je kinderen? Ga dan snel naar https://www.silentbeach.nl/ en gebruik de kortingscode Reisgraag10 voor 10% korting!

Spanje is een zeer populaire vakantiebestemming: het zonnige klimaat is een grote trekpleister voor veel toeristen. Door al het toerisme kun je sommige periodes beter vermijden om extreme drukte te voorkomen. Daarnaast is het ook belangrijk om rekening te houden met het Spaanse klimaat. In het zuiden kunnen de temperaturen namelijk erg hoog oplopen in de zomermaanden. Hier kun je alles lezen over de beste momenten om op vakantie te gaan naar Spanje. 

Patricia 'Wil je op vakantie naar deze bestemming? Vraag dan een gratis reisvoorstel aan en ik help je graag!', Patricia - reisexpert Alicante gratis reisvoorstel >>

Vliegtijd

De vliegtijd verschilt natuurlijk per bestemming in Spanje. Het grote voordeel van Spanje is dat je in korte tijd snel op een zonnige bestemming bent. In ongeveer 3 uur ben je al in het zuiden van Spanje. Madrid, Barcelona of Valencia zijn binnen 2,5 uur te bereiken per vliegtuig. Ook de eilanden als Mallorca, Ibiza en Formentera zijn ideaal dichtbij voor gezinnen. Wil je op vakantie naar de Canarische Eilanden? Dan ben je iets langer onderweg, een gemiddelde vlucht naar een van de eilanden duurt zo'n 5 uur te bereiken. Het vasteland van Spanje is natuurlijk ook per auto te bereiken vanuit Nederland. Per auto ben je toch al snel zo'n 18 uur of langer onderweg en omdat er vrij vaak relatief goedkope vluchten naar Spanje te vinden zijn is dit een aantrekkelijkere optie.


Klimaat
Het klimaat verschilt erg in de verschillende delen van Spanje. In het noorden valt redelijk veel neerslag gedurende het jaar. In de zomermaanden zijn de temperaturen aangenaam, tussen 20 en 25 °C, en valt er minder neerslag. Het zuiden van Spanje heeft een Mediterraan klimaat, waardoor er het hele jaar door hoge temperaturen zijn. In de zomermaanden kunnen deze erg hoog oplopen, de temperaturen stijgen vaak tot ver boven de 30 °C. De eilanden Mallorca en Ibiza hebben eenzelfde klimaat. Door de zeewind lopen de temperaturen wat minder ver op. 
De temperatuur op de Canarische Eilanden is redelijk constant, in de zomer en het najaar zijn ze het hoogste. Ook de temperatuur van het zeewater is rond deze tijd het hoogst. Op de Canarische Eilanden kunnen de temperaturen hoog oplopen tijdens de zomermaanden, let hier dus op. Tijdens de wintermaanden is de temperatuur zeer aangenaam. Wel wordt het sterk aangeraden om tijdens de wintermaanden aan de zuidkant van Tenerife te verblijven, aan de noordkant kunnen namelijk flinke regenbuien vallen. Bij de andere eilanden is dit minder het geval. 

De Spaanse Costa
De Spaanse Costa

Beste maanden
Doordat Spanje een zeer populair en toeristisch land is, is het belangrijk om van te voren rekening te houden met de drukte. Daarnaast hebben de Spanjaarden zelf vakantie in augustus waardoor de drukte hoog op loopt aan de kust. Wil je deze drukte vermijden? Kies er dan voor om in mei, juni of september een vakantie naar Spanje te boeken. De zuidkust kan beter bezocht woorden in de maanden april, mei, september of oktober. De hitte kan hier namelijk tijdens de zomer hoog oplopen. De zuidkust is natuurlijk ook perfect om tijdens de wintermaanden te bezoeken. Ontsnap aan de koude winter in Nederland en geniet van de Spaanse zon. Deze is in het zuiden zeer aangenaam rond deze tijd, de temperatuur ligt dan net iets onder de 20 °C. In het noordelijke gedeelte van Spanje ben je toch meer gebonden aan de zomermaanden, omdat hier de rest van het jaar vrij veel neerslag valt. Mallorca en Ibiza zijn goed te bezoeken in het voorjaar, de temperatuur is dan zeer aangenaam. Je kunt eventueel ook in het najaar gaan, maar voor Spaanse begrippen valt er dan veel regen.

Daarnaast is Spanje ook een goede wintersportbestemming. De Pyreneeën en de Sierra Nevada zijn zeer geschikt voor wintersport tijdens de winter en het najaar. Ook in de bergen ten noorden van Madrid is er in deze tijd genoeg sneeuw om bijvoorbeeld te skiën. 
Het zonnige Spaanse strand
Het zonnige Spaanse strand


 

Offerteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

1 bezoeker beoordeelde dit artikel gemiddeld met een

8,0

Gerelateerde artikelen