Stedentrip Sevilla

Kathedraal Sevilla - Spanje
Kathedraal Sevilla - Spanje

In het westen van de regio Andalusië, in het zuidwesten van Spanje ligt Sevilla, de grootste stad en tevens hoofdstad van Andalusië. De sfeervolle stad is makkelijk te bereiken met de auto, boot, trein en vliegtuig. Het zachte klimaat, de feestelijke tradities, de historische gebouwen en de rijke gastronomie hebben ervoor gezorgd dat vele toeristen de stad al hebben ontdekt. In 1992 is, ter gelegenheid van de Expo, een nieuwe stadsdeel gebouwd op het schiereiland La Cartuja. Zo werd het contact tussen de stad en rivier de Guadalquivir hersteld.

Heb je weinig kennis van Spanje? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Vervoer naar en in Sevilla

Hoewel de stad niet aan zee ligt kun je er toch met de boot komen. Vanuit de Middellandse Zee stroomt rivier de Guadalquivir, de enige bevaarbare rivier van het Spaanse binnenland, langs Sevilla. De haven van Sevilla is bestemd voor zowel goederenvervoer als toeristische cruiseschepen. Ook is de stad te bereiken via de internationale luchthaven die op slechts 10 km van het centrum ligt. De Hogesnelheidslijn AVE zorgt ervoor dat je binnen 2 uur met de trein in Madrid bent. In de stad wordt het openbaar vervoer uitstekend geregeld door het gemeentelijk vervoersbedrijf. Een unieke manier om de stad te ontdekken is tijdens een rit met een door paarden getrokken rijtuig.

Bezienswaardigheden Sevilla

In de 15e en 16e eeuw was Sevilla hét centrum van de handel tussen de Oude en Nieuwe Wereld. Dit resulteert in vele historische gebouwen zoals Ayuntamiento, het oude stadhuis uit de 16e eeuw. De kathedraal van Sevilla stamt uit de 15e eeuw en is gebouwd op een oude moskee. De Giralda (een minaret) uit de 12e eeuw is bewaard gebleven en dat geeft de kathedraal zijn unieke uitstraling. Deze kathedraal is uitgeroepen tot 'Patrimonium van de Mensheid'. Het Museum van de Schone Kunsten heeft 14 zalen met schilderijen van de gotische periode tot de 20e eeuw. Het museum is gelegen in het oude klooster Convento de la Merced Descalza.

Vraag gratis een offerte aan

Gastronomie van Sevilla

De verovering van de stad door de Arabieren zie je vandaag de dag nog terugkomen in de gerechten. De van oorsprong Joodse gazpacho staat in vele restaurants in Sevilla op het menu. Andere gerechten die tot de karakteristieke gastronomie behoren zijn ossenstaart, Sevilliaanse salade met krulandijvie, varkensfilet met reuzel, en pringá, een mengsel van kalfsvlees, bloedworst, chorizoworst en varkensspek. Een typisch toetje is Yemas de San Leandro, kleine bolletjes gemaakt van ei en versuikerde kalebas. Een van de bekendste gewoonten van de inwoners van de stad is de tapeo, het eten van verschillende kleine hapjes.

Weten wat de top 5 is van de beste tapasbarretjes in Sevilla? dan lees je HIER verder. 


Tradities en feesten in Sevilla

Het hele jaar door vinden in Sevilla verschillende feesten plaats. De ene keer is het een kermis, dan weer een bedevaart of patroonfeest. De Sevillianen zijn wel in voor een feestje. Semana Santa (Heilige Week) vindt altijd plaats voor Pasen en is misschien wel het belangrijkste en grootste feest in de stad. Tussen Palmzondag en Paaszondag is een opeenvolging van processies te zien die het lijden van sterven van Christus uitbeelden. Bijna alle inwoners van de stad zijn tijdens deze week actief, of als deelnemer aan een processie of als toeschouwer. Twee weken na Pasen wordt de Jaarmarkt gehouden.

Hotelaccommodaties in Sevilla

Wil je een goede keuze maken uit de beste hoteladresjes voordat je naar Sevilla gaat, lees dan eerst de ervaringen van andere reizigers; en klik HIER voor ons aanbod in deze heerlijke stad. 

 

Offerteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

Geef als eerste een cijfer voor dit artikel

Gerelateerde artikelen