Wijn- en wandelvakantie Spanje

Wijngaarden op de Canarische Eilanden
Wijngaarden op de Canarische Eilanden

Ben je op zoek naar een kimono, strandjurkje of een poncho voor je kinderen? Ga dan snel naar https://www.silentbeach.nl/ en gebruik de kortingscode Reisgraag10 voor 10% korting!

De drukte op de Spaanse stranden neemt af, hotels en campings stromen leeg, een teken dat het hoogseizoen voorbij is en het najaar er aankomt. Veel Nederlanders gaan in het najaar weer aan het werk, terwijl het eigenlijk heel aantrekkelijk is om in het najaar op vakantie te gaan. Niet alleen is het hoogseizoen voorbij en gaan de prijzen weer naar beneden, maar de temperatuur is in de meeste zuidelijke landen ook nog erg aangenaam.

Patricia 'Wil je op vakantie naar deze bestemming? Vraag dan een gratis reisvoorstel aan en ik help je graag!', Patricia - reisexpert Alicante gratis reisvoorstel >>

Wijnoogst

In het najaar is het in Spanje bijvoorbeeld de tijd van de wijnoogst, een belangrijke tijd voor veel Spanjaarden. Tijdens de periode van de wijnoogst zijn er in Spanje vele festiviteiten, die juist ook voor toeristen erg leuk zijn om te bezoeken. Om nog meer te weten te komen over de wijnen in Spanje kun je een van de wijnroutes proberen, er zijn verschillende wijnroutes door heel Spanje. Veel van deze zogenoemde wijnroutes zijn door de Spaanse vereniging van wijnsteden ACEVIN (Asociación Española de Ciudades del Vino) erkend.

Festiviteiten tijdens de wijnoogst

Spanjaarden houden van feesten en proberen voor alles een feest te bedenken. Dat de druiven geplukt kunnen worden is bijvoorbeeld volgens de Spanjaarden een goede reden om een groot feest te geven. Er zijn in september dan ook verschillende feesten in verschillende steden door het hele land (Fiesta de la Vendimia in Jérez de la Frontera, Salamanca, Valladolid en Valdepeñas). De feesten zijn een unieke kans om als toerist de Spaanse wijnen te ontdekken. Vraag gratis een offerte aan

Wijnroutes

Tijdens de wijnoogstfeesten is er ook speciale aandacht voor de wijnroutes door heel Spanje. Er zijn 13 erkende wijnroutes door ACEVIN door heel Spanje en tijdens deze verschillende routes kun je wijnkelders bezoeken, overnachten tussen de wijngaarden, zien hoe wijn wordt gemaakt, een cursus wijnproeven volgen en leren welke wijn het beste bij welk gerecht gaat. Een voorbeeld hiervan is bijvoorbeeld de Rioja wijnroute. In dit filmpje krijg je een voorproefje. 

Wandelen in het najaar

Niet alleen de wijnoogstfeesten zijn in het najaar. Maar de maanden september en oktober zijn ook uitermate geschikt om te wandelen. Het is minder warm dan in de maanden juli en augustus, maar het is wel nog lang genoeg licht om de omgeving en de natuur te bewonderen. In Baskenland vind je een uiteenlopend netwerk van wandelroutes. De verschillende routes, zowel de Kleine Routes (PR) als de Grote Routes (GR) geven de mogelijkheid om verschillende delen van de natuur te verkennen.

Het pad der zintuigen (Sendero de los Sentidos) is te vinden op het eiland Tenerife en erg leuk als je wilt genieten van het prachtige laurierbos. Het pad bevindt zich in Parque Rural de Anaga in het noordoosten van het eiland. Er zijn drie verschillende gedeeltes van het pad;

1.Despierta tus sentidos ofwel maak uw zintuigen wakker. Tijdens dit gedeelte van het pad der zintuigen kun je alle verschillende geuren uit het bos ruiken. Dit is het minst moeilijke gedeelte van het pad.
2.Déjate sorprender ofwel laat je verrassen. Dit gedeelte van het pad gaat langs het oude gedeelte en over een brug. Deze route is moeilijker dan het eerste deel van het pad.
3.Lo que encierra el Monteverde ofwel wat het groen voor u verbergt. Deze route met hoogteverschillen die oplopen tot 100 meter is het zwaarste gedeelte van de drie.

Offerteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

Geef als eerste een cijfer voor dit artikel

0,0

Gerelateerde artikelen