Top 5 excursies Tenerife

Las Teresitas Beach, Tenerife
Las Teresitas Beach, Tenerife

Tenerife heeft bijzondere natuur die je gezien móét hebben. Dit Spaanse eiland heeft ontzettend veel te bieden voor ieder type vakantieganger. Of je nu van een actieve vakantie houdt of liever geniet van het strand en de zee, Tenerife heeft het allemaal! Wij hebben alvast een selectie gemaakt van de top 5 excursies op Tenerife met voor ieder wat wils. 

Patricia 'Wil je op vakantie naar deze bestemming? Vraag dan een gratis reisvoorstel aan en ik help je graag!', Patricia - reisexpert Alicante gratis reisvoorstel >>

1. Nationaal Park Teide

De hoogste berg van Spanje is de slapende vulkaan del Teide en ligt op Tenerife. Sinds 2007 staat het Nationaal Park Teide ook op de werelderfgoedlijst van de UNESCO. De 3.718 meter hoge berg is niet alleen hoog, maar ook heel mooi. Het maanlandschap rond de berg en het uitzicht vanaf de top van de vulkaan leveren mooie plaatjes op. Aan de ene kant is het landschap groen gekleurd door zwavel en aan de andere kant is het er juist zwartkleurig door het vulkaangesteente. Ga je met de auto, dan kan je tot op ongeveer 2.000 meter hoogte rijden. Met de kabellift kun je al op 3.550 meter hoogte komen. Als het hard waait wordt de lift gesloten, dus kies wel de juiste dag om naar het Nationaal Park Teide te gaan. De prijs van de lift is, afhankelijk van het seizoen, ongeveer €27,-. Om van het uitzicht vanaf de krater te kunnen genieten moet je als toerist van te voren een gratis vergunning aanvragen bij het Ministerio del Medio Ambiente in Sante Cruz de Tenerife. Onder begeleiding van een gids kan je dan een wandeling maken naar de top. De tocht naar de top duurt een half uur en is niet heel zwaar, maar je moet er wel wat geld voor over hebben. Als je meer van luxe excursies houdt, kan je je dagje naar het Nationaal Park Teide ook combineren met een helikoptervlucht. Vanuit de helikopter kan je het maanlandschap en de vulkaan op een andere manier bekijken dan met de wandeltochten en daarnaast vlieg je over het oude wijngebied en langs de kliffen van Tenerife. 

Pico del Teide, hoogste punt van de vulkaan op Tenerife
Pico del Teide, hoogste punt van de vulkaan op Tenerife

2. Masca

Een populaire excursie op Tenerife is een wandeltocht naar het beruchte dorpje Masca. Als je de verhalen moet geloven was de baai bij dit dorp ooit een toevluchtsoord voor piraten. Het dorp ligt op drie uur lopen vanaf de baai en de wandeling door de kloof hiertussen is zeker de moeite waard. Het is wel een wandeling waar je op voorbereid moet zijn en goede wandelschoenen zijn geen overbodige luxe. Met het niveau van de wandelaar wordt wel rekening gehouden. Je loopt voornamelijk bergafwaarts naar het dorp toe door zeer ruig berglandschap. Juist hierdoor zijn hier niet massa's toeristen te vinden. Heb je geen zin om de wandeltocht terug te maken? Dan kan je ook vervolgens de boot nemen naar Los Gigantes, een plaatsje aan de westkust van Tenerife. 

Ruige landschap van de kloof van Masca, Tenerife
Ruige landschap van de kloof van Masca, Tenerife
Vraag gratis een offerte aan

3. Wildlife spotten tijdens een boottocht 

Een excursie die niet mag ontbreken in onze top 5 excursies op Tenerife is het maken van een boottocht. Vanuit meerdere haventjes op Tenerife kan je vertrekken met een zeilboot of catamaran voor een tocht op zee. De boottochten duren meestal ongeveer 2 uur, maar er is ook een mogelijkheid om er een hele dag op uit te trekken. Tijdens de boottochten krijg je over het algemeen zowel dolfijnen als walvissen te zien. De tochten met kleine boten zijn beter voor de leefomstandigheden van deze dieren, dus let wel op de grootte van de boot bij het uitzoeken van je excursie. In de haventjes zijn daarnaast grote felgekleurde krabben en bijzondere vissen te spotten. De mooiste tochten varen langs La Gomera en Los Gigantes. De prijzen van de boottochten kunnen verschillen van €12,- tot €55,-, afhankelijk van de duur en het soort boot waar je voor kiest. Wil je graag de dolfijnen zien maar word je snel zeeziek? In het Loro-Park zijn de mooie dieren ook te zien, net zoals vele kleurige papegaaien. 

Springende dolfijnen tijdens zonsondergang, Tenerife
Springende dolfijnen tijdens zonsondergang, Tenerife


4. Strand en watersporten bij de Montaña Roja

Tijdens een vakantie op Tenerife wil je natuurlijk ook het strand gezien hebben. Daarom is de volgende van onze top 5 excursies op Tenerife een bezoek aan het strand bij de Montaña Roja aan de zuidkust van het Canarische eiland. De Montaña Roja ligt in het Reserva Natural Especial de Montaña Roja. Dit reservaat kent een grote diversiteit van prachtige bloemen. De Montaña Roja is een roodkleurige vulkaan van 171 meter die aan het strand van het reservaat ligt. Dit geeft een mooi contrast met het witte strand en heldere water. Op het strand staat altijd een redelijk sterke wind, wat het bovendien een goede locatie maakt voor ervaren watersporters. Het reservaat kan je het beste binnengaan vanuit El Medano. 

Strand en Montaña Roja, Tenerife
Strand en Montaña Roja, Tenerife

5. Drakenbloedboom

De oudste drakenbloedboom groeit in Icod de los Vinos in het noordwesten van Tenerife. Het is een van de weinige bomen van deze soort die nog 'in het wild' voorkomt. Verder worden de nog overgebleven drakenbloedbomen gekweekt. De naam van de drakenbloedboom komt van het roodkleurige sap dat uit de boom komt als de bast of de bladeren beschadigd worden. Het heeft ook een bijzonder uiterlijk met meerdere knoestige stammen en een parapluvormige kroon met dikke bladeren. Doordat de boom geen jaarringen heeft is het niet bekend hoe oud de bomen nu echt kunnen worden. Er zijn vele verhalen over de boom op Tenerife, maar naar schatting is dit exemplaar 400 jaar oud. De boom speelde voor alle vroegere bewoners van Tenerife een belangrijke rol, omdat het rode sap als helend en religieus smeersel werd gebruikt. Of je nu de helende kracht van het sap wilt proberen of gewoon dit bijzondere verschijnsel met eigen ogen wilt aanschouwen, wij raden het je zeker aan! 

Drakenbloemboom
Drakenbloemboom


Voor ons gehele aanbod naar Tenerife klik je HIER verder. 

Offerteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

6 bezoekers beoordeelden dit artikel gemiddeld met een

5,2

Gerelateerde artikelen