Top 10 tips Madrid

Parque del Bueno Retiro in Madrid
Parque del Bueno Retiro in Madrid

“Nobody goes to bed in Madrid until they have killed the night” – Ernest Hemingway.
Geen citaat kan de Spaanse hoofdstad Madrid beter omschrijven. De stad heeft het beste van de Spaanse cultuur te bieden. Bezoek overdag een van de vele musea en struin 's avonds van tapasbar naar tapasbar. We hebben de tien beste tips voor je op een rijtje gezet!

Patricia '', Patricia - reisexpert Alicante gratis reisvoorstel >>

1. Museo del Prado + Parque del Bueno Retiro

Met een kunstcollectie van 86.000 schilderijen is het een van de grootste musea ter wereld. Je vindt hier werken van onder meer de meesters Rubens, Goya, Rembrandt, Jheronimus Bosch, Rafael en Caravaggio. Ook Las Meninas van Diego Vélazquez is hier te bewonderen. Nadat je jezelf een paar uur hebt vergaapt aan alle schilderkunst, kun je ontspannen in het Parque del Bueno Retiro. In het gigantische park kun je picknicken in het gras en naar de vele straatartiesten kijken, of met een roeibootje het kunstmatig aangelegde meer op.

2. La Puerta del Sol

Op dit plein, voor het gebouw met de klok, de Casa de Correos, ligt het nulpunt van de stad. Je vindt hier ook het bekendste beeld en symbool van de stad, Oso y Madrono, ofwel 'beer en meiboom'. In het midden van het plein staat een replica van het bronzen standbeeld van Carlos III. Zijn heerschappij staat kort beschreven op de sokkel van het standbeeld.
Vraag gratis een offerte aan

3. Chocolateria San Gines

De specialiteit churros y chocolate haal je het beste bij de oudste en bekendste chocolaterie van de stad! Het café ligt op loopafstand van Puerta del Sol en bestaat sinds 1894. Op nieuwjaarsochtend verzameld half Madrid zich voor de deur om de eerste churros y chocolate van het jaar te eten.

4. Plaza Mayor

Het plein is gebouwd in opdracht van Félipe III, om het aanzien van zijn koninkrijk te vergroten. Er werden stierengevechten en toneelvoorstellingen gehouden, die vanuit de huizen en de balkons door 50.000 mensen gadegeslagen konden worden. Tegenwoordig vind je er veel restaurants. Op het midden van het plein staat een standbeeld van Félippe III.

Plaza Mayor in Madrid
Plaza Mayor in Madrid

5. Mercado San Miguel

Parallel aan het Plaza de Mayor is deze markt gevestigd in een mooi monumentaal pand. Van 10:00 uur tot 24:00 uur is het hier een komen en gaan van Madrilenen en toeristen. Je kunt er hapjes kopen om mee te nemen, maar ook opeten op de markt zelf op de krukken of aan een van de witte tafels die in het midden zijn opgesteld. Er zijn veel standjes, maar van elke soort is er maar één aanwezig, waardoor het aanbod bijzonder gevarieerd is.

6. Palacio Real + Catedral de Nuestra Senora de la Almudena

Het uit 1734 stammende paleis is gebouwd in opdracht van Félipe V, ter vervanging van het Alcazar dat afgebrand was. Van de 2.800 zalen die het paleis telt zijn er 50 opengesteld voor publiek. De beelden van de koninklijke familie die oorspronkelijk waren bedoeld voor de decoratie van het paleis bleken te zwaar te zijn. Deze vind je nu op het nabijgelegen Plaza de Oriente. Tegenover het paleis vind je de Catedral de Nuestra Senora de la Almudena. De bouw van deze kathedraal heeft 100 jaar geduurd en is afgerond in 1922.

Palacio Real/Koninklijk Paleis Madrid
Palacio Real/Koninklijk Paleis Madrid

7. Museo Nacional Centro de Arte Reina Sofia

Het museum is het belangrijkste museum voor moderne en hedendaagse kunst van Spanje en vernoemd naar de Spaanse koningin Sofia. In 1992 opende het museum haar deuren in het voormalige achttiende-eeuwse Hospital de San Carlos. Het museum is vooral gericht op Spaanse kust. Het bekendste werk dat het museum herbergt is Guernica van Pablo Picasso. Daarnaast vormen andere werken van Picasso en van Salvador Dalí de hoogtepunten van de collectie.

8. Toledo

Op een steenworp afstand van Madrid ligt de stad Toledo. Maak met de trein een dagtrip naar deze oude stad. Je betreedt de ommuurde stad via een groot aantal trappen of de lift. De centraal gelegen kathedraal is voltooid in 1493 en is een van de belangrijkste gotische kathedralen van Spanje. Met de kathedraal als herkenningspunt wandel je door de kronkelige kleine straatjes, bezoek je de winkeltjes of geniet je van de zon op een van de terrassen.

Historische stad Toledo
Historische stad Toledo

9. Estadio Santiago Bernabeu

Het voetbalstadion is in 1954 in gebruik genomen en was destijds het modernste stadion van Spanje. Het is vernoemd naar de toenmalige voorzitter van de club, die geld leende voor de bouw van dit stadion. Na aanpassingen in 2005 kan het 85.454 toeschouwers herbergen. Maak een stadion tour om alles van binnen te kunnen zien.

10. Plaza Toros de La Ventas

Op dit plein ligt de beroemde stierenvechtarena La Venta. Het gebouw is ontworpen door architect Espeliú en is gebouwd in Moorse stijl. Vanaf maart tot eind oktober worden er elke zondag gevechten gehouden. Ze starten in de late middag en duren gemiddeld twee tot drie uur.

Offerteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

Geef als eerste een cijfer voor dit artikel

Gerelateerde artikelen