Tradities in AndalusiŽ

Flamenco dansers op het podium
Flamenco dansers op het podium

In Andalusië in Spanje houden ze wel van een feestje. De meest bekende feestjes zijn carnaval en 'De Heilige Week' (Semana Santa). De Heilige Week wordt altijd gevierd voor Pasen. Er komen dan verschillende bedevaartstochten aan vanuit de hele wereld. De bekendste is El Rocio, deze bedevaart wordt helemaal te voet of per huifkar afgelegd. De inwoners van de provincie Sevilla bereiden zich al het hele jaar voor op Semana Santa. De verschillende broederschappen die er in dorpjes zijn, slaan allen de handen ineen. Gezamenlijk lopen ze door de straten van de dorpjes in een wit gewaad en met een witte kap over hun hoofd. Dit roept nog weleens vraagtekens op omdat de Klu Klux Klan precies dezelfde kostuums gebruikt. Maar de Klu Klux Klan staat hier helemaal los van. De gewaden en mutsen worden gedragen als boetedoening voor het lijden van Jezus.

Patricia 'Wil je op vakantie naar deze bestemming? Vraag dan een gratis reisvoorstel aan en ik help je graag!', Patricia - reisexpert Alicante gratis reisvoorstel >>

Flamenco

Andalusië is ook een streek die bekend staat vanwege de Flamenco. Flamenco is niet alleen traditie maar ook een levensstijl geworden voor de mensen in Andalusië. Bij ieder feest halen de inwoners de Flamenco jurken weer te voorschijn. De meeste jurken zijn erg kleurrijk met allerlei roesjes en franjes. Ook veel kinderen lopen in traditionele kledij. Dit zorgt voor een gezellige sfeer.

Paardenraces en stierenvechten

De paardenraces op het strand van San Lucar zijn ook erg bekend. Er komen jaarlijks veel toeristen op af. Nog een traditie in Andalusië is het stierenvechten. Het seizoen voor stierenvechten is van maart t/m oktober. Bij het stierenvechten is het de bedoeling dat de matador de stier binnen 20 minuten dood maakt. Als het niet lukt is dat een schande voor de matador. Tegenwoordig vinden veel mensen het barbaars maar in Andalusië hoort bij de cultuur. De stierengevechten worden volgens het protocol gehouden in de late middag of in de vroege avond. Vraag gratis een offerte aan

Feesttraditie

Cruces de Mayo is een belangrijk feest voor de mensen die in Andalusië wonen. Aan dit feest gaan maanden van voorbereidingen vooraf. Voor het feest worden door verschillende groepen kruisen versierd. Op de feestdag zelf worden deze kruisen tentoongesteld aan het publiek. Door middel van zang en dans proberen de groepen meer punten binnen te halen. Aan het einde van de dag wordt de mooiste uitgekozen en de winnaar krijgt een geldprijs om het kruis van volgend jaar mee te kunnen betalen. Jaarlijks komen hier veel toeristen op af omdat ze graag de festiviteiten mee willen maken.

Alle feesten die gehouden worden in Andalusië zijn al een traditie op zich. Dat komt omdat de bedoeling van het feest, generatie op generatie wordt door gegeven. Veel van de feesten die in Andalusië worden gehouden zijn uitgeroepen tot Feest met Internationaal Toeristisch Belang.

Andalusie staat natuurlijk vooral bekend om de witte dorpen route, de prachtige Andalusische driehoek van Koningssteden Sevilla, Granada en Cordoba en het heerlijke strand aan de Costa del Sol met de gezellige stad Malaga. Je leest er alles over in onze artikelen. 

Offerteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

2 bezoekers beoordeelden dit artikel gemiddeld met een

7,0

Gerelateerde artikelen