Een trouwe klant aan het woord

Jolanda met een overlevende van de Tuol Sleng
Jolanda met een overlevende van de Tuol Sleng
Jolanda is van kinds af aan al aan het reizen, vroeger alleen nog in Europa maar de drang om de rest van de wereld ook te gaan ontdekken werd steeds groter. Sinds een aantal jaar maakt ze ieder jaar een georganiseerde reis naar een verre bestemming met de reisorganisatie Djoser. De persoonlijke aandacht, de service en de 'vrijheid, blijheid' werken voor haar heel goed. Reisgraag.nl interviewde haar over de reizen die ze tot nu toe met hen heeft gemaakt.

1. Vertel eens wat over jezelf

Ik ben Jolanda de Bode, 35 jaar oud en werk met kleine kinderen. Sinds een aantal jaar probeer ik elk jaar een georganiseerde reis te maken. Ik ga al vanaf dat ik een klein meisje was met mijn ouders op vakantie. Dit gebeurde altijd binnen Europa en met de trein, aangezien we geen auto hadden. Hierdoor heb ik al wel veel gezien en van het een kwam het ander: ik wilde meer zien dan alleen Europa, ik wil de wereld zien.

Veel mensen vragen zich af waarom ik voor georganiseerde reizen kies en niet lekker ga backpacken. Goede vraag! Ik hou zelf niet zo van organiseren en ben bang dat ik dingen vergeet. Als ik georganiseerd op reis ga zijn mijn hotels geboekt en is de reisroute vastgelegd. Ook staat het vervoer iedere keer weer voor me klaar. Puur uit gemak kies ik hier dus voor.

Angkor Wat
Angkor Wat

2. Je bent al een aantal keer met Djoser op reis geweest, waarom deze reisorganisatie?

Twaalf jaar geleden zou ik met mijn ouders naar Indonesië gaan op reis met een andere organisatie, helaas ging deze een maand voor vertrek failliet en moesten we binnen korte tijd een nieuwe reis vinden. Djoser had nog plek voor drie personen in dezelfde periode. Zo kwam ik dus bij Djoser terecht.

Na een geweldig goede reis, al het geregel vooraf op het laatste moment en de service van Djoser was ik verkocht.

Djoser heeft als motto ‘vrijheid, blijheid’ en dat werkt. Je gaat mee op reis en zit eigenlijk alleen vast aan de reistijden dat de bus gaat. Verder kan je doen wat je wilt. Natuurlijk worden er dingen aangeboden, maar wil je niet mee? Dan ga je niet en ga je lekker je eigen weg en dat bevalt mij prima. De reisbegeleiders van Djoser weten bovendien altijd veel te vertellen over de landen en culturen. Dat is fijn!

Duiven voeren op een plein
Duiven voeren op een plein

3. Hoe vaak ben je al op reis geweest met Djoser en waarheen?

Ik heb nu zeven reizen gemaakt met Djoser. Dit was de reis naar Indonesië (Sumatra, Java, Bali), Syrië en Jordanië (en als afsluiter Jeruzalem) en ook heb ik een reis gemaakt naar Iran met Djoser. Daarnaast heb ik de reis naar Costa Rica gemaakt, naar Marokko en de reis naar India en Nepal. Tot slot waren Vietnam en Cambodja bestemmingen die ik tijdens een reis bezocht.

4. Met welke persoon (of personen) maak je de meeste reizen?

Ik reis altijd alleen en doe op de reis altijd leuke contacten op.

5. Wat is de mooiste bestemming die je met deze reisorganisatie hebt bezocht?

O dat is lastig… Elke reis heeft iets moois en iets speciaals, ik kan dus niet zomaar een ding noemen. Ik vond Iran bijzonder omdat het niet zo toeristisch is. Het zien van de Taj Mahal vond ik echter ook erg indrukwekkend, net als de grote stupa in Kathmandu, de Killingfields in Cambodja en nog veel meer. Nee er is geen echte uitblinker, alles is bijzonder of mooi.

Pagode in Vietnam
Pagode in Vietnam

6. Wat staat er nog op jouw wensenlijstje qua bestemming?

Zuid-India, Thailand en de Zijderoute is wel de top drie qua wensen, maar er is nog veel meer dat ik wil zien.

7. Is er al een volgende reis geboekt? Zo ja, waarheen?

Nee dat nog niet, aangezien ik net 1,5 week terug ben uit Vietnam.

8. Heb je nog tips voor Djoser?

Blijf zoals jullie zijn. Dicht bij de mensen en met persoonlijke aandacht. Dat is echt fijn.

Leer looierij in Marokko
Leer looierij in Marokko
PANGEA Travel
9,3
op basis van 359 reviews

3 consumenten awards

PANGEA Travel won in 2024 de Reisgraag award
Lees meer
FOX, verre reizen van ANWB
8,4
op basis van 377 reviews

2 consumenten awards

FOX, verre reizen van ANWB won in 2021 de Reisgraag award
Lees meer
Sawadee Reizen
8,1
op basis van 124 reviews

1 consumenten award

Sawadee Reizen won in 2014 de Reisgraag award
Lees meer

Nieuws

Artikelen