Schrijf een ervaring over Koning Aap en maak kans op mooie prijzen!

Meest populaire familiereizen van Koning Aap

Familiereis IndonesiŽ het meest populair
Familiereis IndonesiŽ het meest populair
Koning Aap organiseert speciale groepsreizen naar Azië, Afrika, het Midden-Oosten en Latijns-Amerika voor avontuurlijke gezinnen. Koning Aap kent de mooiste bestemmingen voor het hele gezin als geen ander en heeft meer dan 150 prachtige rondreizen in haar aanbod. In dit artikel lees je welke vijf familiereizen het populairst zijn en het best beoordeeld worden door reizigers. Zit de droomreis van jouw gezin erbij?

1. Familiereis Indonesië Totaal

De Familereis Indonesië Totaal is uitermate geschikt voor avontuurlijk ingestelde gezinnen met kinderen van 12 tot 19 jaar. De reis draait om 'Orang-oetans, vulkanen en strand'. Tijdens deze Indonesië rondreis bezoek je de eilanden Sumatra, Java en Bali. Onderweg zie je jungle, rijstvelden, theeplantages en vulkanen. Tijdens de vakantie zijn er genoeg mogelijkheden om actief bezig te gaan. Ga bijvoorbeeld surfen, fietsen, raften of wandelen. Een surfles, 'tuben' (in een opgeblazen binnenband van een vrachtwagen een junglerivier afzakken) en een junglewandeling zijn al inbegrepen. Verder maak je een city tour in Medan, het kloppend hart van Sumatra. Deze stad is met zijn twee miljoen inwoners een van de drukste steden van Indonesië. Je bezoekt op Sumatra ook Samosir, een eiland gelegen in het grootste kratermeer ter wereld (Tobameer). Op Java ga je naar de stad Yogyakarta, het centrum van de Javaanse cultuur, en bezoek je de magische Borobudur, het grootste boeddhistische heiligdom ter wereld. De laatste stop is Bali, waar je de stad Ubud ontdekt en torenhoge sawa's tegenkomt in het fotogenieke landschap. Natuurlijk is er ook genoeg vrije tijd om lekker te slenteren op het strand en te genieten van een Balinese massage. Je overnacht tijdens deze 22-daagse reis in comfortabele hotels die meestal voorzien zijn van een zwembad en het reistempo is ontspannen.

2. Familiereis Japan

Het land van de reizende zon, Japan, is zeker ook de moeite waard om te bezoeken. Gedurende de 15-daagse Familiereis Japan ontdek je het land van Pokemon en Hello Kitty. De reis is een mix van steden en het platteland, waardoor je het land goed leert kennen. Dat erkennen ook de reizigers die je voor zijn gegaan: 'Met deze afwisselende gezinsreis hebben we zowel het traditionele Japan als de grote steden gezien.'  In het begin van je reis staat een bezoek aan de stad Fukuoka op de planning. Vaak wordt deze stad vergeleken met Rotterdam, omdat deze havenstad het ook zwaar te verduren heeft gekregen tijdens de Tweede Wereldoorlog. Het is een aanrader om hier s' avonds te dineren in een van de talrijke yatai (eettentjes die in de avond worden opgesteld langs de oevers van de rivier). Natuurlijk wordt ook de natuur niet overgeslagen: je kunt een fiets huren voor een rit langs de oevers van de Shimanto-gawa en reist naar kaap Ashizuri-Misaki, waar je een van de tempels van de 88-tempelroute kunt bezoeken. Natuurlijk wordt ook Osaka bezocht en behoort een excursie naar de oude hoofdstad Kyoto tot de mogelijkheden. Je eindigt deze reis in trendy Tokyo, een stad met grote contrasten. Een aanrader is de wijk Akihabara, het centrum van de anime, manga en game cultuur. Een waardige afsluiter van een onvergetelijke reis!3. Familiereis Noord-India Avontuur

Deze familiereis naar India is geschikt voor gezinnen met kinderen tot 19 jaar en krijgt een hoge waardering van zowel jonge als oude reizigers. Het motto van deze reis is 'Reizen als een maharadja'. De maharadja's waren vroeger heersers over koninkrijken in India. Paleizen en forten zijn de stille getuigen van de weelde waarin zij vroeger leefden. In de straatjes eromheen maak je kennis met de kleurrijke taferelen van het 'gewone' volk. Deze rondreis gaat langs alle hoogtepunten van het noorden van India op een rustig tempo. De afwisseling in reis- en rustdagen is perfect voor families. Je verblijft in comfortabele hotels met een zwembad zodat je de Indiase hitte van je af kunt spoelen. Ook is ontbijt altijd inbegrepen. Veel leuke excursies zijn dat ook: denk aan een safari per fietsriksja in het Keoladeo Ghana Nationaal Park en een bezoek aan Ranakpur, Amberfort en Rattentempel. Voor de jeugd zijn speciale activiteiten georganiseerd die op hun belevingswereld aansluiten, zoals vliegeren en een poppenshow. De mooie bezienswaardigheden zoals de Taj Mahal en Delhi kunnen natuurlijk ook niet ontbreken.

4. Familiereis Thailand Totaal

Tempels, tuk-tuks en tropisch strand: een kleine indruk van wat je meemaakt op de familiereis Thailand Totaal. Een heerlijke reis voor gezinnen met kinderen tot 19 jaar. Voor een onbezorgde vakantie met het hele gezin is het 'Land van de Glimlach' uitermate geschikt. De bevolking is vriendelijk, de natuur is prachtig en de tempels zijn schitterend. Thailand is een zeer divers land en heeft veel te bieden tijdens een gezinsvakantie. Van de kosmopolitische metropool Bangkok en kleine bergdorpen in het noorden tot de palmstranden en de groene jungle in het zuiden. Deze reis krijgt een goede beoordeling van de reizigers die deze afwisselende route kunnen waarderen. De hotels zijn comfortabel en ontbijt is inbegrepen. Ook het bezoek aan de drijvende markt en de rit over de Birmaspoorlijn zijn bij de prijs inbegrepen. Om tijd te besparen worden twee binnenlandse vluchten genomen. Op de vrije dagen heb je de vrijheid om te kiezen wat je graag wil doen. Het is op rustdagen bijvoorbeeld mogelijk om het 'Thai Elephant Care Center' te bezoeken en een avontuurlijke tweedaagse trektocht bij Chiang Mai te maken. Zo kun je de vakantie aanvullen met ervaringen die bij jou en je gezin passen.5. Familiereis Marokko

15 dagen met je gezin naar Marokko? Tijdens deze Familiereis Marokko (voor gezinnen met kinderen tot 19 jaar) mis je geen enkel hoogtepunt van het land. Lopend door de nauwe steegjes van eeuwenoude medina's proef je de sfeer uit de sprookjes van 1001 nacht. Zoals een tevreden reiziger zegt: 'In een compleet andere wereld na drie uur vliegen. We hebben zoveel beleefd dat twee weken wel twee maanden leken. Heel bijzonder.' Overal vind je levendige markten en straatjes die elk aan een ander ambacht gewijd zijn. Zo kom je koperbewerkers, leerlooiers en sloffenmakers tegen. De koningssteden Fes en Marrakesh maken zeker indruk op je. De diversiteit aan landschappen is ook prachtig om te zien. Van donkere cederbossen met Berberapen tot woestijnen met enorme zandduinen, Marokko heeft het allemaal. Je reist met een groep van maximaal 22 deelnemers, je hebt de keuze uit vertrekdata voor kinderen vanaf 6 jaar en vanaf 12 jaar. De overnachtingen vinden allen plaats in een hotel met zwembad, met uitzondering van de nacht waarin je overnacht in de zandwoestijn.