Ervaringen NRV Reizen

Pagina 1 van 3 met 211 resultaten

op 8 oktober 2021 bestemming: JordaniŽ, reisperiode: september 2021

Site ziet er erg mooi uit, met mooie hotels en goede vluchttijden, dit zijn slechts voorbeeldhotels en voorbeeldvluchttijden. Zodra je geboekt heb, gaan ze ineens veel goedkopere hotels en andere vluchten voor je boeken met slechtere tijden zonder overleg. Er is dan zogenaamd niets meer aan te veranderen volgens NRV. Veel te dure reis voor wat je krijgt. De dure upgrades die je zelf kunt kiezen zijn wel prima, maar zodra hun de keuze hebben pakken ze het goedkoopste hotel, ipv de betere hotels op hun site. Pure misleiding dus. Ook ter plekke, hotel volgeboekt, zijn er andere reisroutes geboekt dan je geboekt had, geen vegetarische maaltijden in het vliegtuig heen en terug terwijl we dat wel nadrukkelijk bij boeking gevraagd hadden. Dus je krijgt niet zonder slag of stoot wat je geboekt hebt. Veel gedoe en gediscussieer in een korte vakantie is niet waar je op zit te wachten als je boekt. Dus nee NRV raden wij niet aan.

  • Algemeen 6
op 25 april 2020 bestemming: Costa Rica, reisperiode: maart 2020

Geweldige bestemming, afwisselend programma. Een heel goeie reisleider die aandacht had voor een ieder persoonlijk en veel energie stak om onze reis te begeleiden. Daarnaast onze natuurgids uit Costa Rica die goed Engels sprak en onvermoeibaar was om samen met ons al t moois te spotten!! Onze chauffeur reed ons veilig naar al onze bestemmingen. Ondanks het Corona virus hebben wij enorm genoten van een onvergetelijke reis en hebben wij gewaardeerd hoe zorgvuldig hier, ook door de organisatie zelf, mee is omgegaan.

  • Algemeen 9




op 23 april 2020 bestemming: Zuid-Afrika / rondreis, reisperiode: maart 2020

Bij aankomst in Johannesburg eerst 2 uur wachten op transport naar hotel Hotel in Johannesburg was een achteraf budget kamer ipv geboekte superior class De 3 opvolgende lodges waren prima echter vanwege de covid19 situatie moeten wij onze reis afbreken
Enige vorm van vergoeding voor de niet gebruikte lodges en verkorte autohuur wordt afgedaan dat hun leveranciers geen vergoeding geven
Jammer ik had beter verwacht vaandel organisatie Even nadenken voor je deze organisatie gebruikt

  • Algemeen 4
op 13 april 2020 bestemming: IndonesiŽ / Java, reisperiode: februari 2020

Met NRV de sumatra, Java en bali reis gedaan.
Sumatra was fantastisch, een maal in Java aangekomen was het zwaar teleurstellend.
Reisleiding die niet de goede informatie gaf, koffers vergat, reisplanning omgooide waardoor aommige excursies niet door kunnen gaan.
De bromo vulkaan waar je niet naar toe kon maar alleen naar mocht kijken,maar wel veel geld voor moest betalen(hierbij weer dat de reisleiding verkeerde info gaf).
Dit en nog veel meer aangegeven bij NRV, in bali een andere reisleider die ons verhaal kwam aanhoren en dit doorgaf aan NRV.
Helaas veranderede deze reisleider al onze woorden, in nederland er nog 2 maanden mee bezig geweest.

NRV komt alleen met smoesjes waarmee waarom dingen niet doorgingen. Steeds andere die je heel makkelijk kan weerleggen waardoor weer een nieuw smoesje kwam.

NRV lijkt alleen op geld uit te zijn, de klanten staan op een heel laag pitje.

  • Algemeen 3
op 20 maart 2020 bestemming: India, reisperiode: november 2019

Zeer slecht georganiseerde en door de gids totaal verprutste reis. Nrv gaf toe dat de gids niet voldeed maar reageert op geen enkele mail meer voor een nette afhandeling ,je krijgt zeker geen waar voor je geld bij Nrv

  • Algemeen 1
op 16 maart 2020 bestemming: Thailand, reisperiode: maart 2020

De reis en accomedaties waren super, alleen een paar principiele punten ,je boekt een reis met fietstocht maar moet de terugreis naar hotel zelf betalen,een welkomst diner ga je vanuit met 1 drankje nee die moet jezelf betalen plus we hebben daar ons niet leren kennen was meer om excursies te verkopen,fooiengeld vond ik echt dubieus weet niet wie er fooi heeft gekregen dus heb zelf nog eens fooi gegevenwant daar is helemaal geen informatie over gegeven

  • Algemeen 7
op 30 januari 2020 bestemming: India, reisperiode: februari 2020

Ik moet de reis nog maken met nrv naar Inda Nepal helaas nu al onenigheid over de reis. Bij boeking stond inclusief en exclusief door middel van sterretje en niet blijkt ze waren sterretjes vergeten erachter te zetten dus moet gewoon nog de entreegelden betalen.Och ja menselijke fout en daar moet je het mee doen.Erg misleidend als je denk dat het inclusief is en achter af exclusief

  • Algemeen 1
op 3 januari 2020 bestemming: JordaniŽ / Rondreis, reisperiode: november 2019

Prachtig land . Veel oudheid te bewonderen. Geweldige Nederlands sprekende gids Moawia Habiba. Vriendelijke bevolking. Geen opdringerige kooplui. Overnachting in Wadi Rum een mooie ervaring. Onze gids had ervoor gezorgd dat onze overnachtings tenten voorzien waren van eigen douche en toilet. Rustig reisschema. Hotels over het algemeen niet luxe maar ok. Begin november prima temperatuur en dat alles op slechts 5 uurtjes vliegen vanaf Amsterdam. Wel komen er nog behoorlijk wat kosten voor excursies bij. Maar dat geldt ook voor andere reisaanbieders .

  • Algemeen 9
op 28 december 2019 bestemming: Vietnam, reisperiode: november 2019

We hebben in november 2019 de groepsrondreis "hoogtepunten van Vietnam" gedaan met jullie organisatie.
De vakantie was super, prachtige dingen gezien, supermooie hotels.
Zowel de cruise, de fietstochten, de bootjes, de treinreis en de uitstappen waren top.
We hadden een super toffe groep, allemaal heel lieve en aangename mensen. Onze gids"Mao" was top.
Veel informatie,heel bekommerd om ons welzijn, veel humor maar vooral heel erg goede gids.
Zeker een aanrader deze reis.
Heel erg vol en druk, dus misschien nadien enkele dagen vakantie plannen maar dit wisten we op voorhand.
Hierdoor hebben we ook heel veel van het mooie land gezien.

  • Algemeen 10
op 1 december 2019 bestemming: Peru, reisperiode: november 2019

We hebben een hele mooie vakantie gehad, dankzij Maxime onze reisleidster die zeer klantgericht was. Prachtige dingen gezien en goed georganiseerd! Minpunt waren enkele hotels in de reis ,voorbeeld: een kamer van 4 bij 5 meter zonder raam!! waar je geen koffers kwijt kon,daardoor op 2 lokaties van kamer moeten wisselen.Sellectie voor hotelkamers zou strenger moeten zijn ! Dit gebeurde meerdere mensen in onze groep.

  • Algemeen 8
op 24 november 2019 bestemming: Zuid-Afrika, reisperiode: november 2019

Prachtige reis maar dat was in de eerste plaats niet de verdienste van NRV maar van het schitterende land Zuid Afrika. NRV heeft in de service verlening alswek in het reserveren van de accomodaties ernstig tekort geschoten. De Superior klasse accomodaties bleken in werkelijkheid op z'n best midden klasse accomodaties terwijl cvoor Superior klasse wel een fors bedrag betaald was. Geen sprake van enige vorm van compensatie .

  • Algemeen 6
op 8 november 2019 bestemming: IndonesiŽ / Rondreis, reisperiode: september 2019

Deze rondreis Java-Bali was geweldig. We hebben ontzettend veel gezien. Onze reisleidster Johanna was top. Johanna mocht je dit lezen nogmaals bedankt voor alle goede zorgen. We hadden een leuke groep. De reis was wel intensief maar zťťr goed georganiseerd door NRV. Chapeau.
De volgende reis wordt weer via NRV.
Wim en Els de Keijzer.

  • Algemeen 9
op 24 oktober 2019 bestemming: IndonesiŽ / Doorreis vakantie, reisperiode: oktober 2019

Net terug van een perfect geregelde rondreis door Java en Bali. Perfect geregeld door een gedreven, enthousiaste gids. We verbleven in een breed scala aan 3 tot 4 sterren hotels. Werden vervoerd in een luxe touringcar die van vele moderne snufjes was voorzien waaronder Wi-Fi enz. Voor de lunch werden unieke restaurantjes aangedaan die elk uitspatten in authenticiteit. Kortom een heerlijke onbezonnen vakantie achter de rug waar ik met weemoed aan terug denk.

  • Algemeen 9
op 16 oktober 2019 bestemming: Verenigde Staten, reisperiode: augustus 2019

Superior klasse besteld en betaald en voor het merendeel 2 sterren hotels gekregen, het extra betaalde van middenklasse naar superior klasse niet terug gekregen van Nrv. Tevens bij twee hotels was het niet goed geregeld waardoor we niet voor 5 personen kamers hadden maar voor 4 personen, al met al een hele vervelende ervaring bij Nrv die ook niet door hun is opgelost. Reactie op mijn mail vanuit vakantieadres dat we in 2 sterren zaten was, ja de standaard is in Amerika wat anders...... Nooit meer Nrv.

  • Algemeen 2
op 3 oktober 2019 bestemming: China / Beijing en verder, reisperiode: september 2019

De door ons bij NRV geboekte individuele rondreis door China was een groot succes: uitstekend georganiseerd, afwisselend van programma en deskundig door de Chinese gidsen begeleid. Transfers tussen hotels en vliegvelden of stations werden punctueel uitgevoerd.
De door Cathay Pacific veroorzaakte problemen -het cancellen van vluchten- werden door de NRV-medewerkers, zelfs midden in de nacht, vlot en adequaat opgelost. De NRV verdient een groot en dik verdiend compliment.

  • Algemeen 9
op 9 september 2019 bestemming: MaleisiŽ / ind. rondreis, reisperiode: juli 2019

We boekten een individuele rondreis door MaleisŽ met verschillende transfers die allemaal even vlot verliepen. De rondreis op zich en de accommodaties waren ook dik in orde. Prijs-kwaliteit een topreis!

  • Algemeen 9
op 2 september 2019 bestemming: Vietnam, reisperiode: mei 2019

We hebben een schitterende rondreis gemaakt van Noord naar Zuid incl. Halong Bay en Sapa. Een geweldige groep. Een geweldige reisleider Mao die elke dag met een goed humeur de groep (26 personen) liet genieten van de vele hoogtepunten die Vietnam te bieden heeft. Dit was onze 2e groepsrondreis met NRV (de vorige reis was Java/Bali) en wij zijn wederom zeer tevreden. Overigens moet wel gezegd dat de invulling van het dagprogramma wel eens afweek van het programma zoals beschreven op de website van NRV. Vanwege weersomstandigheden e.d. moet een deelnemer aan een groepsreis echter ook een flexibele instelling hebben. Mao, de reisleider, bood naast het reguliere programma en excursiemogelijkheden ook zelf schitterende excursies aan zoals bijv. de dinner cruise en de riksja-tour in Ho Chi Minh City. Wij kijken terug op een zeer geslaagde - zo niet de mooiste die we ooit gemaakt hebben - rondreis.

  • Algemeen 9
op 30 augustus 2019 bestemming: ArmeniŽ / Yerevan, reisperiode: augustus 2018

Waardeloos hotel in Yerevan . Zeer onvriendelijk personeel. Slechte oploskoffie uit een zakje met klontjes en zonder lepeltje om te roeren . Terrasje om iets te drinken zo der stoelen . Zwembad kost 3 euro per keer , stond niet in de reisbeschrijving .
Kamer met uitzicht op een achterstandswijk waar een brand was die nog 4 dagen lag na te smeulen. Hotel op een half uur lopen naar een plekje om te eten of wat te drinken.

  • Algemeen 5
op 23 augustus 2019 bestemming: Costa Rica / rondreis, reisperiode: augustus 2019

Een fantastische reis (16 dagen Costa Rica) gehad. Erg veel gezien van het land, de aangeboden excursies waren heel goed en er was voor elk wat wils. Onze reisleidster Diana wist vol enthousiasme zeer veel over de flora, fauna en de bevolking te vertellen en wist zo nu en dan plekken om t elaten zien die niet in het programma opgenomen waren, maar wel zeer interessant waren om te bezoeken, betere reisleider kun je je niet wensen.
Alle accommodaties, van basic tot luxe, waren goed en schoon, met meestal een uitgebreid ontbijt-aanbod.

  • Algemeen 10
op 9 augustus 2019 bestemming: Costa Rica, reisperiode: augustus 2019

Niet geattendeerd door de medewerkers van NRV op het aanvragen van een ESTA. Daarmee op Schiphol geconfronteerd, de vlucht moeten omboeken en twee dagen later via Amerika gevlogen naar het fantastische Costa Rica. Geen enkele hulp ervaren van de medewerkers en benadeeld in onze reis. Geen enkele compensatie ontvangen. En dit terwijl wij voorafgaand aan de reis veel telefonisch contact hebben gehad met NRV om de reis te bespreken.

De Travel Key app was niet op onze reis aangepast. Veel verwarring over de invulling van de dagen (bijvoorbeeld 2 nachten en 4 activiteiten). Daar moesten wij ons niets van aantrekken volgens NRV.

Zowel op de website als in onze reisbescheiden stond geen woord over het aanvragen van een ESTA. Een week voor vertrek ontvingen wij een Travel Key app. In een Engels document stond in 2 regels dat een ESTA nodig is om via Amerika te kunnen reizen. Hier zijn wij niet op attent gemaakt en je moet maar net uitstekend Engels kunnen spreken en lezen. Het lijkt ons een kleine moeite, dat wanneer je zowel de vlucht, hotels als auto via NRV boekt, dat er met dikke rode letters ergens kenbaar wordt gemaakt dat je zonder ESTA niet via Amerika mag reizen.

  • Algemeen 3
op 4 augustus 2019 bestemming: MaleisiŽ / Robdreis, reisperiode: juli 2019

Privťrekening door Maleisie gemaakt . Alles was tip top in orde. Transfers heel vlot gelopen en alle hotels ook boven het gemiddelde.
Prijs kwaliteit een topreis!

  • Algemeen 9
op 31 juli 2019 bestemming: IndonesiŽ, reisperiode: mei 2018

Prima Reis goede gids alles keurig verzorgd. Ben er vanmorgen toen ik een nieuwe reis wilde boeken erachter gekomen dat NRV met Altijd de beste prijs bedoeld: De beste prijs voor NRV en niet de beste prijs bij vergelijk met andere aanbieders. Ga nu naar andere reisorganisatie, scheelt behoorlijk.

  • Algemeen 8
op 19 juli 2019 bestemming: Thailand / Klassiek Thailand, reisperiode: juni 2019

Bij Nrv een klacht ingediend over de slechte hotels, veel zakelijke hotels buiten het centrum. Daarnaast waren de dagen heel lang door de vele extra excursies. Nam je hier niet aan deel dan kon je wachten in de bus.Dus extra kosten.
NRV gaf aan het vervelend voor ons te vinden, maar gaf aan geen compensatie te kunnen bieden. Voor ons dus geen NRV meer.

  • Algemeen 5
op 19 juni 2019 bestemming: Thailand / Rondreis, reisperiode: juni 2019

Klassiek Thailand is een geweldige rondreis die wij met het gezellige duo reisleider Nick (een topper!) Thaise gids Pete 16 dagen mochten beleven. Alles was werkelijk perfect geregeld voor een absoluut zorgeloze vakantie met veel bezienswaardigheden. Naast de extra excursies werden we ook meegenomen naar een basisschool, erg leuk om te zien hoe dit in dit land geregeld is. Met een zeer bijzondere les van Nick aan de kinderen van groep 8 werd het ťťn groot feest op deze school! Zo nog meer geweldige ervaringen die door ons in een reisverslag te lezen zijn.

Vooral het hotel Amari in Hua Hin is een tophotel waar je kunt bijkomen van deze indrukwekkende rondreis!.......
Eťn absoluut minpunt is de extra vooraf te boeken excursie naar het Elephant Nature Park. Deze zgn 'highlight' die vooraf geboekt moet worden voor bijna 100,= per persoon voldeed totaal niet aan de geschetste verwachtingen en gaat door NRV vanaf november 2019 vervangen worden (eigenlijk schandalige 3/4 dagtrip : niet boeken dus!) De olifanten excursie van de locale gids is vele malen goedkoper, heeft meer inhoud en is veel vermakelijker!
Met dank aan NRV voor deze voortreffelijke rondreis door Klassiek Thaliland!

  • Algemeen 8
op 17 juni 2019 bestemming: Cambodja, reisperiode: mei 2019

Wat een goed georganiseerde reis. Wat hebben we veel gezien en gedaan. Wij hadden de verlenging naar Sapa dit is zeker een aanrader. Hier lopen de bergstammen nog in klederdracht, zeer kleurrijk is dit. Verder hadden wij ervoor gekozen niet met de nachttrein te reizen maar met binnenlandse vlucht, ook hier geen spijt van gehad. Het overnachten op de boot hebben wij niet gedaan maar medereizigers vertelden dat dit zeer leuk was.
Wij hadden 2 Nederlands sprekende gidsen Andre (een Belg) en na 1,5 week kregen we Mao. Met name Mao was een supergids zo hulpvaardig zo veel informatie zoveel humor. Mao sprak heel goed Nederlands!

  • Algemeen 9
op 15 juni 2019 bestemming: Verenigde Staten, reisperiode: mei 2019

Geweldige reis mede dankzij reisleider Ben. Veel gezien en gehoord over de bestemming. Goed georganiseerd.

  • Algemeen 9
op 14 juni 2019 bestemming: JordaniŽ, reisperiode: augustus 2019

Hebben een rondreis naar JordaniŽ geboekt. Inmiddels is de prijs al flink gezakt. Dat is nog tot daar aan toe, maar nu krijgen we een aanbieding om te upgraden naar een 4-sterren hotel voor Ä 44 per persoon. Mensen die later hebben geboekt en MINDER hebben betaald krijgen dit hotel standaard. Mooie aanbieding, voor een standaard hotel extra moeten betalen. Als antwoord krijg je dat je misschien later had moeten boeken, vervelend voor je. Ze doen er NIETS aan . Slechte service die ik hier ook al eerder tegen kom.
Dit was de laatste keer met NRV reizen.

  • Algemeen 1
op 11 juni 2019 bestemming: IndonesiŽ / Bali, reisperiode: mei 2018

Wij hebben een ongelofelijk mooie reis gehad. De inhoud de reis was de lange vermoeiende dagen meer dan waard. We hebben ongelofelijk veel gezien en gedaan. De hotels waarin wij verbleven waren allen mooie nette verzorgde hotels. Andi was onze reisgids echt een topper deed veel dingen extra en vertelde ronduit als we onderweg iets tegen kwamen. Rondreis java en bali is een echte aanrader!!!!

  • Algemeen 10
op 9 juni 2019 bestemming: Thailand / Rondreis, reisperiode: mei 2019

De reis was erg goed met mooie bestemmingen ECHTER de reisleider, was vaak in geen velden of wegen te bekennen.. Later bleek dat hieraan ten grondslag lag dat hij woonde in Thailand maar niet mocht werken hij was bang gezien te worden met de groep op de lokatie"s Bang voor de autoriteiten . Het kan niet zo zijn dat NRV met illegale werkernemers reizen doet waarvan de betalende klant de dupe wordt. Daarnaast heb ik hem in een persoonlijk gesprek aangegeven dat zijn wijze van communiceren met zijn gasten, op de momenten dat hij er wel was,niet altijd even correct was. Persoonlijk denk ik dat hij te lang op een stek zit of aan vervanging toe is. Te veel verweven al met de Thaise gemeenschap en niet meer kunnen begrijpen als mensen iets niet willen. Bij het doorlezen van de reviews stuitte ik op een dergelijk verhaal van mensen die een belgische reisleider hadden. Didier.
Persoonlijk vind ik het niet acceptabel dat goed betalende gasten de dupe worden van het beleid van NRV. Dit wilde ik ff kwijt. Thailand daarentegen blijft prachtig.

  • Algemeen 8
op 28 mei 2019 bestemming: Verenigde Staten, reisperiode: augustus 2018

Heb in maart 2019 een rondreis West-Amerika geboekt bij NRV. Blijk nu 2 maanden later zoín 630 euro goedkoper uit te vallen. Hierdoor heb ik contact gezocht met NRV mbt het grootte prijsverschil (circa 18%). Zij gaf mij te kennen dat de prijs was aangepast omdat er nog niet voldoende mensen hadden geboekt. Het gaat om een reis de gepland staat in augustus 2019, naar mijn inziens nog voldoende tijd.

Als je vraag om een compensatie of tegemoetkoming mbt het grootte prijsverschil, krijg je te horen. WE VINDEN HET HEEL VERVELEND, MAAR WE DOEN ER NIKS AAN.

Dit voelt voor mij als het belazeren van de klanten tot aan oplichting toe!

NRV is dan ook naar mijn inzien een organisatie waar het alleen draait om incasseren van geld, maar zorgdragen voor tevreden klanten, ho maar...

Ik zal dan ook nooit meer een reis boeken bij NRV en ik adviseer iedereen om bij NRV geen reis te boeken. NRV zijn naar mijn inziens OPLICHTERS eerste klas. Die tevens verschuilen achter allerlei onzin verhalen!

Tevens heb ik een klacht ingediend bij de Geschillencommisie mbt NRV. Ben benieuwd hoe dit verder verloopt...

  • Algemeen 1
op 12 april 2019 bestemming: Vietnam / rondreis, reisperiode: maart 2019

Geweldige reis, goede gids ( John). Slechts een paar minpuntjes, ossenkar-tocht Cambodja svp schrappen , is niet meer van deze tijd. Liever extra tijd in Angkor Wat dan naar Tonle Sapmeer. 3 dagen Saigon vonden wij te lang ( te drukke stad). Restaurant bij hotel in Ben Tre was een aanfluiting, slecht gegeten en slecht georganiseerd. overig met een heel tevreden gevoel thuisgekomen, we zullen zeker nog een keer bij NRV boeken. Hebben begrepen dat 2 mensen van ons ries gezelschap commentaar op de gids hadden, we zouden het fijn vinden als er aan Saffron doorgegeven wordt dat de overige 20 mensen van onze groep zeer tevreden waren over de gids. Willen dit ook wel zelf doorgeven, maar zijn evaluatieformulier kwijt en weten geen email adres van Saffron.

  • Algemeen 8
op 10 april 2019 bestemming: Vietnam, reisperiode: maart 2019

Dagprogramma is mooier omschreven dan de werkelijkheid, klopt niet helemaal met wat we hebben gedaan/gezien. Na opmerkingen van mij werd de schuld mij lokale reisorganisatie gelegd en vice versa.
Fotostops waren meer plekken waar souvenirs werden verkocht. Hotels waren wel goed

  • Algemeen 6
op 9 april 2019 bestemming: Sri Lanka / Diversen, reisperiode: februari 2019

Dit is geen cijfer voor de reis maar over NRV, de reisorganisatie an sich. Als je een klacht bij ze neerlegt, verschuilen ze zich achter het slecht presteren van diensten die ze inhuren en bieden geen oplossing of compensatie.

  • Algemeen 5
op 24 maart 2019 bestemming: Vietnam, reisperiode: februari 2019

We hebben erg genoten van de reis veel gezien en gedaan.
En onze complimenten gaan vooral naar onze gids Martin , wat een geweldige gids een man met veel kennis en humor hij heeft heel veel voor de groep gedaan bedankt hiervoor.

  • Algemeen 9
op 4 maart 2019 bestemming: Kenia / rondreis, reisperiode: januari 2019

Zijn erg tevreden over de reis onbekend Kenia, veel gezien en een prima gids. Wel lange dagen in de auto. Tijdens ons verblijf in Nairobi was er een bom aanslag, wij zaten gelukkig in een ander hotel. NRV heeft direct met ons contact gezocht. Op onze laatste dag nog kwam er tijdens de lunch iemand langs van de organisatie om te vragen of de aanslag in Nairobi ons had gehinderd om te genieten tijdens onze reis. Thuis gekomen heeft NRV nogmaals via mail contact gezocht mbt de aanslag, kortom een prima nazorg. Het enigste wat tegen viel was het laatste hotel maar dan hadden we zelf een upgrade kunnen doen en dat hebben we niet gedaan. Wij hebben al heel veel reizen gemaakt via andere organisaties maar de volgende reis in 2020 doen we weer met de NRV.

  • Algemeen 8
op 19 februari 2019 bestemming: Thailand / Verschillende, reisperiode: februari 2019

Het was een mooie reis Relaxt Zuid Thailand maar wat ons betreft mocht het in Bangkok een dagje minder en in Khao Sok een dagje meer zijn!
Het welkomstdiner was sfeerloos en karig. Schandalig! Dat kan beter overgeslagen worden of in een gezellig restaurant! Er werd ook niets verteld of info gegeven over de reis enz. Voor ons was het een perfecte keuze met als toetje "de parel van het zuiden" Phuket! Helaas niet getroffen met de reisleider. Belgische Didier bijna niet gezien, weinig info meegekregen voor iemand die daar al 15 jaar woont. Laatste dag als reisleider van onze groep, van Krabi naar Phuket, hebben we hem ook niet gezien omdat hij op het laatste moment nog met een klein groepje een excursie deed. Op die dag was de helft van onze groep goed ziek (2 aan infuus in ziekenhuis) en mochten we het allemaal zelf uitzoeken! In hotel in Phuket aangekomen, nam hij snel afscheid en wťg was hij! Zonder te vragen hoe of wat of verontschuldigingen hoe chaotisch die dag verliep! Het voordeel was weer dat we echte relaxte dagen hadden in Phuket. Niets hoefde meer, alleen genieten!

  • Algemeen 8
op 16 februari 2019 bestemming: Thailand, reisperiode: februari 2019

Fantastische reis door Thailand, alle hotspots gezien. Helaas door ongeval beeindigd. Geweldige hulp van NRV medewerkster BARBARA. Onze dank is groot.

  • Algemeen 8
op 13 februari 2019 bestemming: NamibiŽ, reisperiode: mei 2018

Wij hadden een rondreis geboekt ,gegarandeerd vertrek mei 2019,maar NRV heeft reis geannuleerd omdat er te weinig boekingen waren,ondanks vertrekgarantie.
NRV gaat aan vertrekgarantie volledig voorbij,dus let op bij het boeken dat vertrekgarantie bij NRV niets voorspelt
Gaan aan deze regeling volledig voorbij,zeer slecht zo kun je dus niet regelen/vastleggen.

  • Algemeen 1
op 8 februari 2019 bestemming: Vietnam, reisperiode: juni 2019

Uitermate slechte service, onjuiste prijzen. Na het boeken kwam NRV met een reisvoorstel dat ruim 400 Euro duurder uitkwam met de prijs op de website!! Ook alternatieve vluchten stonden niet vermeld, erg bittere nasmaak!!

  • Algemeen 3
op 16 januari 2019 bestemming: Zuid-Afrika, reisperiode: februari 2019

Nog voor we aan de reis beginnen al teleurstellende ervaringen. NRV is alleen maar een tussenpersoon: heeft gťťn lokale kennis en is geheel afhankelijk van lokale partners. Communiceert al lastig bij de voorbereidingen: we kregen bijvoorbeeld gťťn routebeschrijvingen maar een setje linkjes voor de Map.me app. Niet erg betrouwbaar en als je bijna 4000 km gaat rijden wil je graag wat goede voorbereiding....

  • Algemeen 6
op 14 januari 2019 bestemming: JordaniŽ / hele land, reisperiode: oktober 2018

Prima reis m.u.v. bestemming Wadi Rum. Tentenkamp gelegen aan doorgaande weg (hele nacht door auto's komen en gaan), preken imam vanuit nabij gelegen dorp midden in de nacht (2 keer langere tijd), enorme lichtvervuiling vanuit dat dorp (geen heldere sterrenhemel) en erbarmelijke tent (mag niet eens tent genoemd worden, bed past er net in, geen plaats voor koffers) en ontzettend veel snurkers bij de buren. Dit was waardeloos!! Klacht ingediend bij NRV, maar die bagatelliseren alles en vertellen onwaarheden. Nemen op geen enkele wijze verantwoordelijkheid. Dat is een zware domper op de beloofde sprookjesachtige bestemming.

  • Algemeen 5
op 10 januari 2019 bestemming: Vietnam, reisperiode: december 2018

Alles was prima verzorgt .veel gezien ,goede hotels, goede reisgids

  • Algemeen 10
op 10 januari 2019 bestemming: Marokko / Rondreis twee gezichten, reisperiode: december 2018

We hebben een geweldige reis gehad! Alles perfect geregeld zoals afgesproken. Afwisseling was erg leuk. Steden/natuur. En het slapen in de tent in de woestijn is ook echt een belevenis. Drommedaristocht, eten, kampvuur, muziek. Zelf rondreizen met auto prima te doen.De tips voor onderweg ook zeker de moeite waard. De temperatuur was overdag 20/26 graden dus perfect, Ďs avond koelt het flink af. Wij kijken allemaal terug op een prachtige reis die zeker de moeite waard is. bedankt!!!

  • Algemeen 9
op 10 januari 2019 bestemming: Ecuador, reisperiode: december 2018

Prachtig georganiseerde rondreis in zeer afwisselend land, prima lodges, supergids Tua die goed voor ons zorgde en de sfeer in de groep was opperbest, als afsluiter mijn droom: de Galapagos Eilanden...beter kon haast niet...echt een topreis!

  • Algemeen 9
op 9 januari 2019 bestemming: IndonesiŽ / Java, reisperiode: december 2018

Een prachtige reis van NRV. Een goed georganiseerde reis met fijne en luxe hotels en een heel goede Nederlandssprekende gids / reisbegeleidster.

  • Algemeen 8
op 9 januari 2019 bestemming: Ecuador / rondreis, reisperiode: december 2018

Dit was een heel mooie reis op alle aspecten. In Ecuador hadden we Tuamari als gids en die heeft dat fantastisch gedaan. Als echte indiaan kon hij enorm goed vertellen. Hij kende zijn eigen cultuur heel goed en zorgde er steeds voor dat elkeen voldoende tijd had voor wat hij/zij belangrijk vond.
De gids op de Galapagos, Ricardo, das een ander paar mouwen, die kon telkens niet snel genoeg van ons af zijn. Gelukkig zijn de dieren er heel talrijk en hebben we ons maar niet te veel aan de gids gestoord.

  • Algemeen 10
op 9 januari 2019 bestemming: Vietnam / Rondreis, reisperiode: december 2018

Fijn en goed contact met NRV. Zowel persoonlijk als via mail. Rondreis prima geregeld. Schone, mooie hotels. Veel dingen bekeken. Goede mix tussen de drukte van de steden en de mooie natuur en cultuur die Vietnam te bieden heeft. Erg vriendelijke, Nederlands sprekende gids. Fijne reisgroep, niet te groot/niet te klein. Goede mix van leeftijden. Kortom als eerste groepsreis hebben wij het erg naar onze zin gehad.

  • Algemeen 8
op 9 januari 2019 bestemming: Ecuador, reisperiode: december 2018

Prijs-kwaliteit=perfect! goede voorlichting over het land, wat we mee moesten nemen etc. kleine groep goede bus zeer bekwame reisleider

  • Algemeen 10
op 9 januari 2019 bestemming: Costa Rica / rondreis, reisperiode: december 2018

Alles was tot in de puntjes verzorgd, prima geregeld, prachtige accommodaties. Er was niks aan het toeval overgelaten. Een 10 en een griffel!

  • Algemeen 10
op 9 januari 2019 bestemming: IndonesiŽ / Bali, reisperiode: december 2018

Zeer goed georganiseerd, goede balans tussen actief en rust. Goede gids en chauffeur en prachtige bestemming.

  • Algemeen 10
op 9 januari 2019 bestemming: Thailand / rondreis, reisperiode: november 2018

De reis was mooi, goede hotels, i.o.m. medewerker mijn wensen kunnen vervullen.

  • Algemeen 8
op 9 januari 2019 bestemming: Vietnam, reisperiode: december 2018

Goede indruk van het land gekregen. Geschiedenis van de Vietnam-oorlog indrukwekkend. Jammer dat onze vietnamese gids over het algemeen geen achtergrondinformatie gaf waar ik wel behoefte aan had. Dat maakt zoín reis nl. interessanter.

  • Algemeen 7
op 9 januari 2019 bestemming: Peru / Rondreis, reisperiode: december 2018

Super geregeld, gevarieerd, leuke en mooie hotels

  • Algemeen 10
op 3 januari 2019 bestemming: China, reisperiode: juli 2018

Gekozen voor deze reis i.v.m. de compleetheid. Zeer intensief programma, waarbij weinig vrije tijd is. NRV suggereert op de website dat je zelf kunt bepalen of je aan een excursie meedoet door aan te geven dat je lokaal de excursie moet betalen en een indicatie van een totaal bedrag. NRV gaat er echter vanuit dat je het totaal bedrag op dag twee betaald en dus aan alle excursies meedoet. De reisleider was hopeloos. Hij werd volledig gestuurd door de lokale gidsen en handelde totaal niet vanuit het belang van het reisgezelschap. De informatie die hij verstrekte was achterhaald of onjuist. Hij nam deel aan excursies alsof hij zelf op vakantie was. De afhandeling van de klachten van het reisgezelschap is niet bevredigend afgehandeld door NRV. Dit was eens, maar nooit meer met NRV.

  • Algemeen 3
op 20 december 2018 bestemming: Sri Lanka / Sri lanka, reisperiode: december 2018

Net al Deen eerdere ervaring: oneerlijke prijzen. Had vroeg geboekt op aanraden, en vlak na de boeking werd prijs verder verlaagd. Kon niet annuleren, geen compensatie. Vroegboekkorting is een lokkertje en wassen neus.

  • Algemeen 1
op 7 december 2018 bestemming: , reisperiode: november 2018

Veel bezienswaardigheden van in de bus gezien. Nooit uitgestapt voor foto-stops. Hotels meestal OK, maar zeer slecht gelegen buiten het centrum (taxiritten van meer dan 1 uur om naar het stadscentrum te gaan). Heel veel in de bus zitten om eigenlijk geen interessante dingen te zien (8 uur in de bus om bv de Botanische tuin van Bogor te zien, die eigenlijk de moeite niet is). De gids gaf geen restaurantsuggesties voor 's avonds (en buiten het hotelrestaurant was er in de omgeving niets).
Bij andere groepsreizen van andere reisorganisaties hebben we dit nog nooit meegemaakt. Dit was de eerste en laatste keer NRV.

  • Algemeen 3
op 1 december 2018 bestemming: Zuid-Afrika, reisperiode: oktober 2018

Geweldig mooie rondreis gemaakt . Heel veel van dit mooie land mogen zien. De safariparken waren super mooi . Het gezelschap , de gids Christo een de goede chauffeur Chris en niet te vergeten de prachtige natuur.

  • Algemeen 9
op 1 december 2018 bestemming: Peru, reisperiode: november 2018

Goed georganiseerde reis, mooie mix van natuur en cultuur.
Eerste week behoorlijk zwaar, vroeg op, lange reisdagen.
Bijna alle hotels keurig met goede wifi. Porties eten bij lunch en diner vaak erg groot. Wilfred prima reisleider.Balestas, vliegen over Nasca Titicacameer en Machu Piccu staan in mijn top vier. Extra uitgaven ong. 450 pp

  • Algemeen 8
op 30 november 2018 bestemming: Thailand, reisperiode: november 2018

Goede hotels, niet altijd goed gelegen, te commercieel, goede reisleider,wel tevreden over de reis

  • Algemeen 7
op 30 november 2018 bestemming: Costa Rica, reisperiode: november 2018

Goed geregelde rondreis. Alles"klopte"

  • Algemeen 10
op 30 november 2018 bestemming: Sri Lanka / rondreis, reisperiode: november 2018

Goede reisleiding prima vervoer,goed uitgezochte bestemmingen door NRV

  • Algemeen 9
op 28 november 2018 bestemming: JordaniŽ, reisperiode: november 2018

We hadden geboekt bij NRV, de eindprijs die er staat wordt uiteindelijk anders ivm het wel of niet beschikbaar zijn van de vlucht die je aangeeft. Verder een mooie reis (zelf gereden) en vele onvergetelijke hoogtepunten gezien. Wel inspannend omdat er veel (trap) gelopen en geklauterd moet worden. Minder geschikt voor moeilijk ten been mensen. Verder in JordaniŽ ook veel echte armoede gezien, tentenkampen en veel geconfronteerd met checkpoints waar de politie/militairen je aanhouden en de reden van je bezoek willen weten. Hotels erg verschillend van matig tot zeer luxe. Tenten kamp in de woestijn was dan wel te simpel dus zelf een upgrade gedaan. Dus naast de vlucht en de autohuur zijn alle hotels zijn geboekt, maar moet je alles zelf doen. entree gelden zijn best wel pittig dus nog echt veel geld uitgegeven voor de bezienswaardigheden en eten/drinken. JordaniŽ is een duur land voor de toerist, dus budget flink overschreden!

  • Algemeen 8
op 19 november 2018 bestemming: IndonesiŽ / rondreis, reisperiode: augustus 2018

De reis moet nog beginnen.Op 30-9-18 geboekt naar Indonesie 4 pers.Als ik voor 2-10-18 zou boeken zou er korting op de reis zitten. Echter binnen 2 weken was de korting zo hoog geworden dat ik bijna 400 euro meer heb betaald. Kreeg een of ander verhaal te horen. Wat een onzin. Er werd aangeraden vroeg te boeken. Wat een onzin. volksverlakkerij. Ik kan helaas niet annuleren anders had ik het zeker gedaan. Had verwacht dat ze tenminste met een tegemoetkoming zouden komen. Dus als je boekt en je denkt een hoop korting te krijgen, even later boeken scheelt een paar honderd euro. Voel mij knap belazerd.

  • Algemeen 1
op 10 november 2018 bestemming: Vietnam, reisperiode: oktober 2018

Geweldige reis! Wel intensief want zoveel gezien en ondernomen. Wat een impact! Alles was prima geregeld en dan een groot complimenr voor Mao onze gids in Vietnam. Heel veel kennis van zaken , sprak goed Nederlands en een flinke dosis humor. Kortom deze reis is beslist een aanrader!!

  • Algemeen 9
op 6 november 2018 bestemming: JordaniŽ, reisperiode: september 2018

Een denigrerende gids, vieze bus en hotels, zelf slepen met bagage en erg zwaar parcours (wat nergens vermeld stond, anders hadden we deze reis niet geboekt). NIET het beloofde tentenkamp maar een minderwaardig, GEEN bezoek aan een natuurpark (doen we niet voor 2 personen - terwijl het in onze bescheiden stond), fooienpot (VERPLICHT!) ongeveer 2 maal duurder dan vermeld stond enz, enz. Onze klacht werd telefonisch afgewimpeld na meer dan 4 weken (en een herinneringsmail later). Triest.
Ons niet meer gezien, wij gaan terug naar FOX waar je krijgt wat er beloofd is (of er een alternatief geboden wordt, ook in het geval iets te zwaar blijkt voor iemand) en een klant nog als een klant behandeld wordt ipv als een melkkoe.

  • Algemeen 2
op 9 oktober 2018 bestemming: Japan, reisperiode: september 2018

Een geweldige vakantie, niet zoín hele grote groep (19) wat prettig was omdat alle transport met het openbaar vervoer ging. Wat een belevenis, tussen de lokale bevolking naar de volgende bestemming te reizen. Even dreigde tyfoon Trami roet in het eten te gooien, maar dank zij onze fantastische reisgids Bastiaan, die continue, samen met de lokale contacten en met NRV in Nederland, anticipeerde op de bewegingen van de tyfoon en ervoor zorgde dat wij heel snel in ons volgende hotel waren. Dit hotel lag in bergachtig gebied, waardoor we, behalve veel regen, weinig last van de tyfoon hebben gehad. Slapen in een ryokan was een ervaring. De ryokan werd gerund door lieve mensen, die heel erg hun best. Deden om het ons naar de zin te maken. Japan leren kennen als een schoon, gediciplineerd land. Zeer beleefde mensen. Geweldige tempels, shrines, excursies, zoals een workshop Samoerai, en het leven zoals dat in japan is en gaat te ervaren. Nogmaals hulde aan onze gids Bastiaan die geweldig was. En daar was de hele groep het ook over eens

  • Algemeen 9
op 1 oktober 2018 bestemming: Sri Lanka, reisperiode: augustus 2018

Om te beginnen kregen wij geen goede reisleiders. De eerste kwam van kantoor om even reisleider tevervangen. De tweede sprak niet echt goed Nederlands en kreeg NIET het predikaat GOED, hij was wel aardig.Het programma was overvol, geen vrije tijd zoals in de reisbeschrijving stond. Voor de mooie treinreis was het duwen en trekken voor een zitplaats. Hotels waren OK, behalve dat in Kandy. Wat een enorme herrie tot diep in de nacht, onbeschrijflijk. Wij vonden de organisatie niet best en zij hebben ons slordig behandeld. 4 Weken na klachtenbrief als reactie een telefoontje. Er werd nogal onbekommerd verteld dat er helaas sprake was van overmacht. Ook SLORDIG! ls laatste hotel zou ik maar het Tangerine opnemen in de keuze, echt heel goed. Vlucht met Etihad is geen pretje.

  • Algemeen 7
op 25 september 2018 bestemming: Ecuador / GalŠpagos Eilanden, reisperiode: september 2018

Mijn reisgenoten en ik zijn helaas teleurgesteld in onze reis naar de Galapagos. Van te voren waren we blij verrast over de schoonheid en diversiteit van Ecuador. Je komt de Galapagos binnen en direct moet je gaan betalen. Gelukkig wisten we van te voren welke kosten ons te wachten stonden. De lokale bevolking van Ecuador betaald aanzienlijk minder overal voor. Maar wij krijgen voor onze forse meerprijs geen betere service. Bij aankomst in Santa Cruz worden we met 9 mensen in een oud busje gepropt. Er zitten 2 klapstoelen in anders passen we er niet in. Ricardo is vanaf het begin niet echt enthousiast. Een andere medereiziger, Jean Marie voelt zich door hem betutteld alsof hij een klein kind is. Iedereen heeft honger of wil naar toilet maar daar geeft Ricardo geen ruimte voor. Het hotel in Santa Cruz is goed. In de excursies missen we helaas steeds het enthousiasme van onze gids. Het tweede hotel op Isabella is beduidend minder. Het ontbijt ronduit slecht. We hebben 3 x moeten vragen om een boterham, boter en jam bij ons eitje te krijgen. Er staat geen buffet dus je moet echt om dingen vragen. Met pijn en moeite komt er 1 sneetje brood. Ricardo is in geen velden of wegen te zien. Als we er later bij hem over klagen zegt hij dat we hem dit hadden moeten zeggen. Maar hij kwam pas een kwartier voor vertrek naar onze excursie en ging zelf flink zitten schransen.. we hebben bepaalde dieren die in de prospectus worden genoemd echt niet gezien. De pinguÔn, walvissen, roodborstvogel. Het waren vooral heel veel schildpadden en leguanen. In het Darwin museum verteld Ricardo andere zaken dan wat op de borden staat. Hij zit vaak op zijn telefoon. In het kleine derde eilandje is vrijwel geen dier te bekennen. Super jammer. Ricardo geeft voor de wandeling op de vulkaan voortdurend aan dat het er modderig en glad is dus je moet het echt wel kunnen om daar aan te beginnen. Resultaat, er gaan slechts 3 van de 9 mensen mee op excursie. Als we vragen of er alternatieven zijn geeft hij alleen aan dat het zo in het programma staat....Tijdens onze wandeling zien we mountainbike en kanomogelijkheden........ Bij ons vertrek naar Ecuador zien we zijn desinteresse nog beter. Daar waar wij bij elkaar zitten staat hij meters verder tegen een paal. En als we moeten instappen in het busje bij ons vertrek hangt hij ook meters verder tegen de muur. Ik heb er foto's van gemaakt dus als jullie deze willen hebben hoor ik het graag. Ik zie op vele sites de enthousiasmes van andere bij hun bezoek aan de Galapagos. Helaas voelen wij ons bekocht. Misschien waren onze verwachtingen te hoog. Maar voor een heleboel schildpadden en leguanen vooral in kooien was het een dure dierentuin. Als NRV zou ik in overweging nemen om het aantal dagen op Isabella terug te brengen naar 1 en voor een ander hotel kiezen. Dat wat ons toetje op de mooie reis in Ecuador had moeten worden werd een kater! Nog een tip: geef bij de reispagina van de NRV ook de link aan waarop je je reviews kwijt kunt.

  • Algemeen 4
op 28 augustus 2018 bestemming: Thailand, reisperiode: augustus 2018

Rondreis relaxt Thailand gedaan met gezin. Helaas was laagseizoen ( regenseizoen) toch hoogseizoen, want Chinese toeristen bleken massaal op vakantie naar Thailand te gaan. Helaas op geen enkele manier van tevoren ergens gelezen, maar onze gids bracht dat bij aankomst al ter sprake. Op dag van aankomst gelijk inschrijven voor de optionele excursies en aanbetalen, terwijl je net een vermoeiende reis hebt gehad. Eerste hotel in Bangkok lag een uur rijden met de taxi van de bezienswaardigheden. In laatste hotel Ramada Phuket is de helft van onze reisgroep goed ziek geworden ( buikloop en overgeven).
Op laatste vakantiedag een teleurstellende excursie naar de Phi Phi eilanden door matige weersomstandigheden en drukte Chinese toeristen. Helft van de groep is zeeziek geworden, nauwelijks gesnorkeld door ruwe zee en niks relaxen op witte stranden. Stranden bleken te vol om aan te meren omdat de voorgaande dagen de eilanden niet te bevaren waren geweest en andere eilandengroep nog dicht waren voor boten, waardoor er een extra toeloop was rond de Phi Phi eilanden. Geen transparante informatie vooraf hierover, excursie gewoon laten doorgaan en achteraf leeft NRV wel mee maar compenseert niks. Verschuilen achter een kladje over de weersomstandigheden wat in het hotel hing ( zonder verdere uitleg). NRV zegt hiervan te leren, maar laten klant de dure les betalen! Eerste en laatste reis met NRV

  • Algemeen 5
op 23 augustus 2018 bestemming: Vietnam / rondreis, reisperiode: juli 2018

Perfecte reis, alles was tot in de puntjes geregeld, goede hotels, geweldige reisleider Dược (John), prachtig programma, fijne touringcars, gezellig gezelschap, kortom Vietnam was een een onvergetelijke ervaring dankzij NRV en Dược (John).

  • Algemeen 10
op 9 augustus 2018 bestemming: Thailand / Koh Samui, reisperiode: juli 2018

Via Bangkok naar Hua Hin, Koh Tao, Koh Pangan en Koh Samui. Schitterende eilanden en mooi land, maar wat een drastisch slechte reisorganisatie is NRV zeg. Eens en nooit meer. Van reisleider (freelancer) tot en met de hotels die ze geboekt hebben: een groot drama. Ik denk dat een kind van 13 die een middagje achter de computer zit een betere 14-daagse reis kan boeken dan NRV, die niet eens de ballen hebben om de telefoon op te nemen als je wilt zeggen hoe slecht het op vakantie is en of ze er iets aan kunnen. Ik raad iedereen aan om via Kras of Fox te gaan met een groepsreis, 100x beter!

  • Algemeen 2
op 9 juli 2018 bestemming: Thailand, reisperiode: september 2018

Deze review heeft vooralsnog betrekking op de eerste persoonlijke ervaring met NRV. We hebben de informatieochtend bezocht voor onze reis naar Thailand in het zogenaamde "reiscafe". Wij hebben de rondreis 18 dagen Eilandhoppen inclusief Bangkok geboekt voordat het bezoek aan het reiscafe heeft plaatsgevonden, maar helaas tijdens de film presentatie werd alleen Bangkok getoond, gemiste kans voor mensen die de reis willen boeken als je maar 25% beeldmateriaal voorgeschoteld krijgt. Ook de bekwaamheid van de medewerkers was niet op orde, voor redelijk eenvoudige vragen werd al snel doorverwezen naar een andere collega die ook niet alles op adequate wijze kon beantwoorden. Als voorbeeld gaven wij aan dat de rekentool op de site op het moment van samenstellen niet die bedragen gaf welke wij hadden verwacht. Gemiste kans, jammer als NRV deze mogelijkheid biedt om je alvast in vakantiestemming te brengen maar met een onbestemd gevoel huiswaarts laat keren. We hopen dat de vakantie een heel ander gevoel gaat geven en de beloftes worden waargemaakt welke NRV ons mondeling heeft toegezegd, review van daadwerkelijke vakantie volgt na thuiskomst op deze site.

  • Algemeen 6
op 29 juni 2018 bestemming: Japan / Japan compleet, reisperiode: april 2018

Mooie route, maar niet met NRV. Nagenoeg alle verplaatsingen te voet of door drukke Japanse openbaar vervoer (metro/tram/trein/bus/etc) met groep van 25 (!) personen. Geschetste dagprogramma veelal praktisch niet uitvoerbaar. Uitstekende reisleider heeft reis gered maar we hadden -mede op basis van voorinfo NRV- er meer van verwacht.

  • Algemeen 5
op 21 juni 2018 bestemming: Japan, reisperiode: mei 2018

Wij zijn met de 21 daagse rondreis Japan van 13 mei j.l. mee geweest. Wat een feest! Zagen erg op tegen het slapen in de Ryokan, het slapen op een dun matje leek ons geen feest. Gelukkig was dit onderdeel van de reis al aangepast. We hebben genoten van alles, het fietsen in Tokyo, het fietsen over de Kibi-vlakte. Het was een groot feest, zeker door onze reisleider Sebastiaan.

  • Algemeen 9
op 14 juni 2018 bestemming: China / rondreis, reisperiode: april 2018

China is een prachtig land (groen)(goed eten) De reisleidster was fantastisch, goede uitleg, een luisterend oor, oog hebben voor situaties, behulpzaam en vriendelijk. Zoals een manager zou moeten zijn!!! (waarvan akte)

  • Algemeen 7
op 8 mei 2018 bestemming: China / Shanghai, reisperiode: april 2018

Het was een heel vermoeiende reis, veel verplaatsingen, lange afstanden lopen van bus naar: hotel/attractie/treinstation/vliegveld/cruiseschip

Vermoeiende reis, veel verplaatsingen, veel lopen, wil ik reisleidster Ivonne R. een extra pluim geven. Ze heeft tijdens onze reis uitstekend gefunctioneerd.

  • Algemeen 7
op 3 mei 2018 bestemming: IndonesiŽ, reisperiode: april 2018

Wij zijn met groepsreis Sumatra Java Bali mee geweest .
Wat wij erg jammer vinden is dat het te lange reisdagen zijn. De dagen beginnen regelmatig 6 of 7 uur en duren tot laat of zeer laat in de middag. DIT HEEFT VOOAL TE MAKEN MET DE DRUKTE OP DE WEGEN. Je rijdt gemiddeld 30 km. PER uur.
Op Java is Jarkarta echt verschrikkelijk. De hele dag file rijden,uitlaatgassen inademen,moet eigenlijk uit programma want Java heeft veel meer te bieden dan files en stank. Hoe zuidelijker Java hoe mooier. De hotels zijn over het algemeen goed. De gidsen die wij hadden meer dan goed. Een reis die nog mooier kan worden wanneer je niet zoveel in de bus zou moeten zitten en wat meer vrije tijd zou hebben. Nu vaak een race tegen de klok vooral wanneer de groep wat groter is. Je hebt Bali nodig om bij te komen.

  • Algemeen 7
op 25 april 2018 bestemming: Vietnam / Rondreis, reisperiode: februari 2018

Tijdens reis plotseling een andere reisleider in Hoi An. Eerste reisleider heeft verschillende item's uit programma niet bezocht, reden was omdat hij het er om politieke reden niet mee eens was. Al wat hij moest regelen was voor hem extra, deed het z.g. voor ons. Tweede reisleider heeft zijn taak netjes uitgevoerd.

  • Algemeen 5
op 17 april 2018 bestemming: Sri Lanka, reisperiode: april 2018

Zeer slechte gids tijdens de rondreis gehad, lokale reisorganisatie volgde het programma niet, gids zorgde voor conflicten in de groep. Tentencamp was een vuile boel. Hotels waren prima. Optionele excursies werden niet aangeboden of de groep had door de slechte gids geen zin meer.
We zijn dit niet gewoon van NRV, altijd prima reizen meegemaakt

  • Algemeen 4
op 3 april 2018 bestemming: Sri Lanka / Rondreis, reisperiode: maart 2018

Zeer slechte reisleiding. Volgde niet het programma. Overlegde niets... Zorgde voor conflicten binnen de groep... Aantal zeer slechte hotels met slechte hygiŽne en smerig en koud eten... Aantal excursies kunnen ze echt schrappen zoals treinreis... Of ze moeten eerste klas aanbieden...het tentenkamp geen toegevoegde waarde.

  • Algemeen 6
op 3 maart 2018 bestemming: Vietnam / rondreis, reisperiode: februari 2018

Een groep van 30 mensen met 1 reisbegeleider vraagt te veel energie voor het groepsproces. Zo krijg je onvoldoende de gelegenheid om je op het land te richten. De organisatie was prima in orde.

  • Algemeen 6
op 20 februari 2018 bestemming: Sri Lanka, reisperiode: februari 2018

Geweldige rondreis veel gezien en gedaan, goede reisleiding etc, alleen het kaatste hotel was verschrikkelijk hotel Kogolo village. Vieze kamers, verstopte wcís kapot meubilair, kapotte airco,vieze douche, kapotte strandbedjes. ( wel aardige mensen i h hotel.) Ligging ook geweldig, maar... na zoín vermoeiende reis wil je wel,wat meer comfort om paar dagen uit te rusten wat mij betreft: schrappen dit hotel

  • Algemeen 8
op 17 februari 2018 bestemming: Sri Lanka / Evergem, reisperiode: november 2017

Heel mooie groepsreis gedaan. Alles was dik in orde. Arun was een geweldige gids die alles onder controle had. Leuke groep en mooi land. We komen uit Belgie waar NRV weinig gekend is. Zonde.

  • Algemeen 9
op 11 februari 2018 bestemming: Thailand, reisperiode: januari 2018

Ik denk dat als je een groepsreis boekt bij NRV, dat je dan nog wel aan je trekken komt, want ruzie met een groep van 20 kun je je niet echt permitteren. Wij boekten een individuele reis, maar het heeft nooit zo gevoeld. Alles zit vast in procedures en veel flexibiliteit is er niet. Heel erg jammer. Ook tijdens de reis waren er nog wel wat punten die niet goerd geregeld waren, maar eenmaal op vakantie wil je daar je vakantie niet door laten verpesten. Nogmaals, met groepsreizen van NRV hebben wij geen ervaring, maar als je een individuele reis wilt boeken, dan zou ik daarvoor toch echt naar een reisorganisatie gaan die het echt individueel voor je op maat maakt en waar je je individuele wensen beter kunt laten vervullen. Want in dat laatste zijn ze bij NRV niet zo best.

Klagen heeft overigens weinig zin. Van het gezegde de klant is koning heeft klantenservice nog nooit gehoord. Je hebt en krijgt nooit gelijk.

  • Algemeen 5
op 25 januari 2018 bestemming: Zuid-Afrika / Johannesburg, reisperiode: december 2017

Ik heb een gigantische mooie vakantie gehad in Zuid-Afrika... Veel gezien!
Een hele fijne reisleider gehad.. Ik geef Louis Ruud man een 9
De beste reisleider die ik ooit gehad heb, en hoop hem op een volgende reis door Afrika weer te treffen!! Als reisgids.
Met vriendelijke groet, Gerda

  • Algemeen 9
op 27 december 2017 bestemming: Zuid-Afrika / Rondreis, reisperiode: december 2017

Het was geweldig mooi land 3parken bezocht ,fijne
Prachtig land het was geweldig
Omdat we een hele fijne Gits hadden hebben we heel veel genoten,hij was er voor je,stond altijd voor je klaar.regelde dat er glute vrij eten voor een gezin.voor ons vervoer ivm mijn vrouw ,moeilijk lopen,voor een ander gezin de kamers naar hun wensen geregeld,zo had hij ook een prachtig vakantie huis geregeld voor het gezin omdat er geen warm water was .de dag erop was het maar goed want er lag een schorpioen in de badkamer .onze Louis was top .aangezien ik veel rondreizen heb gedaan met mijn vrouw.is Louis de beste die gehad heb.baia baia dankie.

  • Algemeen 9
op 3 december 2017 bestemming: Vietnam / rondreis, reisperiode: oktober 2017

Mede door Harry Hung is onze reis onvergetelijk geworden. Hij is op en top een gastheer en alles is tot in de puntjes geregeld. Dank je wel voor een onvergetelijke ervaring

  • Algemeen 9
op 28 november 2017 bestemming: Sri Lanka / Rondreis, reisperiode: november 2017

Hele mooie rondreis doorheen Sri Lanka. Prachtige natuur en cultuur. Leuke groep en schitterende gids Arun. Een gids die op alles antwoord kon geven en die alles tot in de puntjes had voorbereid.

  • Algemeen 8
op 30 oktober 2017 bestemming: Ecuador, reisperiode: september 2016

Ecuador is niet zo heel interessant, het was handig geweest als NRV wat duidelijker kledingadvies gegeven had, net als de meeste andere vakantiegangers had ik te weinig warme kleding bij me. De reisleider was prima.

  • Algemeen 7
op 27 oktober 2017 bestemming: Vietnam, reisperiode: oktober 2017

Een prachtige trip gemaakt van Noord naar Zuid Vietnam. Veel dank aan onze Vietnamese reisleider Mao (reisorg.Saffron uit Vietnam) die in de Nederlandse taal prima zijn taak vervulde. Vanwege het noodweer en de overstromingen kon de trip met de nachttrein geen doorgang vinden en hebben wij 14 uur vastgezeten in de trein. Mao regelde alles wat nodig was w.o voldoende voeding en drank bij deze noodsituatie. Wij waren genoodzaakt om per vliegtuig onze reis te vervolgen en alles werd prima door Mao geregeld. Ook een brief voor de reisverzekering. Een heel mooie trip, veel gezien van Vietnam en een kijkje gekregen in de uitgebreide Vietnamese keuken.
Kan het iedereen aanbevelen.

  • Algemeen 8
op 10 oktober 2017 bestemming: Vietnam, reisperiode: september 2017

Mooie impressie van prachtig land! Per bus trein boot en fiets veel variatie goede hotels en onder supervisie van onze Nederlands sprekende topgids Harry hadden we onvergetelijke vakantie!

  • Algemeen 8
op 4 oktober 2017 bestemming: IndonesiŽ / Rondreis, reisperiode: september 2017

De hele reis is goed georganiseerd.
Uitstekende hotels en goede Nederlandse reisleiders.
Een TOP vakantie geweest.

  • Algemeen 10
op 20 september 2017 bestemming: IndonesiŽ / Bali, reisperiode: augustus 2017

Rondreis gedaan en alle hoogte punten van deze reis gezien met een geweldige gids niets om aan te merken alles perfect geregeld met NRV .volgende rondreis weer met NRV.

  • Algemeen 9
op 1 september 2017 bestemming: Thailand / Thailand, reisperiode: maart 2017

Fantastische rondreis.flexibele reisleiding. Bijzondere excursies. Alles was tot in de puntjes geregeld. Je hoeft je nergens druk over te maken. Enkel genieten.

  • Algemeen 10
op 31 augustus 2017 bestemming: Thailand / Bangkok, reisperiode: juli 2017

Super mooie rondreis door Thailand gemaakt, alles was goed geregeld. Lekker eten en vriendelijke mensen. Mooie bezienswaardigheden en natuur. Fijne reisleiding van nrv! Vooral de plaatselijke gids zorgde ervoor dat we ook op de wat meer onbekende plekjes kwamen.

  • Algemeen 9
op 30 augustus 2017 bestemming: IndonesiŽ / Bali, reisperiode: augustus 2017

Van 16 tot en met 30 augustus 2017 de reis Het Echte Bali beleefd. Ik vond het een erg mooie reis en de reisgenoten vonden dit ook. Prima gids (Desak, een Balinese vrouw die Nederlands heeft geleerd. Zij is redelijk goed te verstaan en een zorgzame, betrokken gids). Wat ik leuk vond is dat er rekening mee is gehouden dat we mooie stukken van Bali te zien kregen. Los van het programma werd bijvoorbeeld geluncht bij restaurantjes met een mooi uitzicht. De hotels waren boven mijn verwachting en prima voor iemand die een westerse standaard heeft. Meerdere keren een wauw moment gehad, bij het zien van rijstvelden, het snorkelen (nemo ook gezien), het raften (mooie rivier in een jungle achtig setting), de zonsondergang bij Lovina en zo kan ik nog wel even doorgaan. Het was verder een prima groep (in totaal 20 personen, dit heb ik niet als te veel of te weinig ervaren). Wat verkeerde verwachtingen kan scheppen is de afbeelding waarmee de reis gepromoot wordt. De reis voert namelijk niet langs het beroemde Danau Bratan meer. Ik sta er voor open om in de toekomst weer met Nrv te reizen. Dit goldt dus ook voor reisgenoten. De prijs kwaliteit verhouding is prima

  • Algemeen 8
op 29 augustus 2017 bestemming: NamibiŽ / Privť rondreis, reisperiode: februari 2014

Tickets geboekt via de wereldeal weken. Huurauto zelf geregeld vanuit Nederland. Route zelf uitgestippeld aan de hand van alle rondreizen welke er te vinden zijn op het internet. En natuurlijk dan net even anders.... Eindelijk vertrekken we dan naar Johannesburg voor een tussenstop. Vanaf Johannesburg vliegen we door naar Windhoek in NamibiŽ.... In Windhoek aangekomen staat de huurauto voor ons klaar op het vliegveld. In onze eerste lodge komt de hostess van NRV ons alle vouchers, routebeschrijving en aanvullende belangrijke info brengen. Begin van een geweldig onvergetelijke vakantie in een fantastisch land! Alles was tot in de puntjes geregeld. Bij vertrek s'morgens vanuit een lodge moesten we het adres van de toekomstige accomedatie doorgeven en de globale route zodat er wanneer we niet voor donker aan zouden komen, alarm geslagen kon worden.
Alle tips, adviezen welke we hebben gekregen, ook tijdens het mailen en boeken van alle accomodaties hebben een geweldige bijdrage geleverd aan deze vakantie! Aanrader!

  • Algemeen 10
op 28 augustus 2017 bestemming: Thailand / Bangkok, reisperiode: juli 2017

Het was een fantastische mooie reis, perfecte reisleidjng, alles goed geregeld, de mooiste plekken lieten ze zien en een geweldig leuke groep

  • Algemeen 10
op 28 augustus 2017 bestemming: Vietnam / Rondreis, reisperiode: mei 2016

Heel erg goed verzorgd. Nette hotels en een Vietnamese reisleider die Nederlands sprak. In sommige steden offerde hij zelfs zijn eigen vrije middag op om een extra excursie met ons te doen. Echt een aanrader.

  • Algemeen 9
op 11 augustus 2017 bestemming: IndonesiŽ, reisperiode: september 2017

Na eerder een slechte ervaring met NRV te hebben gehad, hadden we besloten om tůch nog een keer de gok te wagen. Nou, daar hebben we nu wel spijt van.

NRV heeft er een handje van om meerdere (tegenstrijdige) voorwaarden te hanteren voor haar reizen. Aan de hand van wat haar het beste uitkomt, kiest zij de meest voordelige set voorwaarden die dan van toepassing zouden zijn.

Zo hebben ze zonder enig overleg besloten een reis met "gegarandeerd vertrek" te laten instromen in een andere rondreis. Dit betekent dat mijn ouders halverwege de reis van een andere groep erbij worden geduwd uit het oogpunt van kostenbesparing. Dit, terwijl er bij de desbetreffende reis wordt aangegeven dat ongeacht het aantal deelnemers de reis (in zijn normale vorm dus) uitgevoerd zal worden, eventueel in een kleiner busje en met een Engelstalige gids.

Ik heb bij NRV meermaals aangekaart dat dit niet in lijn ligt met haar eigen voorwaarden, werd er vanuit NRV geen moeite gedaan om naar een oplossing te kijken. Eventueel omboeken naar een andere datum was wel een optie, maar alle daarmee gemoeide kosten zouden dan wel voor mijn ouders zijn.

Zeker gezien de prijs van de reizen verwacht je wel enig niveau van service en klantvriendelijkheid verwachten... Geen aanrader dus! Als je een dergelijke reis wilt boeken, dan zijn er heel wat betere/meer klantvriendelijke alternatieven die in ieder geval wel open en eerlijk naar hun klanten toe zijn.

  • Algemeen 1
  • 1
  • 2
  • 3
  • Volgende