Reviews over NRV Reizen

Pagina 2 van 3 met 242 resultaten

op 23 augustus 2018 bestemming: Vietnam / rondreis, reisperiode: juli 2018

Perfecte reis, alles was tot in de puntjes geregeld, goede hotels, geweldige reisleider Dược (John), prachtig programma, fijne touringcars, gezellig gezelschap, kortom Vietnam was een een onvergetelijke ervaring dankzij NRV en Dược (John). ... Lees meer

  • Algemeen 10
op 9 augustus 2018 bestemming: Thailand / Koh Samui, reisperiode: juli 2018

Via Bangkok naar Hua Hin, Koh Tao, Koh Pangan en Koh Samui. Schitterende eilanden en mooi land, maar wat een drastisch slechte reisorganisatie is NRV zeg. Eens en nooit meer. Van reisleider (freelancer) tot en met de hotels die ze geboekt hebben: een groot drama. Ik denk dat een kind van 13 die een middagje achter de computer zit een betere 14-daagse reis kan boeken dan NRV, die niet eens de ballen hebben om de telefoon op te nemen als je wilt zeggen hoe slecht het op vakantie is en of ze er iets aan kunnen. Ik raad iedereen aan om via Kras of Fox te gaan met een groepsreis, 100x beter! ... Lees meer

  • Algemeen 2




op 9 juli 2018 bestemming: Thailand, reisperiode: september 2018

Deze review heeft vooralsnog betrekking op de eerste persoonlijke ervaring met NRV. We hebben de informatieochtend bezocht voor onze reis naar Thailand in het zogenaamde "reiscafe". Wij hebben de rondreis 18 dagen Eilandhoppen inclusief Bangkok geboekt voordat het bezoek aan het reiscafe heeft plaatsgevonden, maar helaas tijdens de film presentatie werd alleen Bangkok getoond, gemiste kans voor mensen die de reis willen boeken als je maar 25% beeldmateriaal voorgeschoteld krijgt. Ook de bekwaamheid van de medewerkers was niet op orde, voor redelijk eenvoudige vragen werd al snel doorverwezen naar een andere collega die ook niet alles op adequate wijze kon beantwoorden. Als voorbeeld gaven wij aan dat de rekentool op de site op het moment van samenstellen niet die bedragen gaf welke wij hadden verwacht. Gemiste kans, jammer als NRV deze mogelijkheid biedt om je alvast in vakantiestemming te brengen maar met een onbestemd gevoel huiswaarts laat keren. We hopen dat de vakantie een heel ander gevoel gaat geven en de beloftes worden waargemaakt welke NRV ons mondeling heeft toegezegd, review van daadwerkelijke vakantie volgt na thuiskomst op deze site. ... Lees meer

  • Algemeen 6
op 29 juni 2018 bestemming: Japan / Japan compleet, reisperiode: april 2018

Mooie route, maar niet met NRV. Nagenoeg alle verplaatsingen te voet of door drukke Japanse openbaar vervoer (metro/tram/trein/bus/etc) met groep van 25 (!) personen. Geschetste dagprogramma veelal praktisch niet uitvoerbaar. Uitstekende reisleider heeft reis gered maar we hadden -mede op basis van voorinfo NRV- er meer van verwacht.

  • Algemeen 5
op 21 juni 2018 bestemming: Japan, reisperiode: mei 2018

Wij zijn met de 21 daagse rondreis Japan van 13 mei j.l. mee geweest. Wat een feest! Zagen erg op tegen het slapen in de Ryokan, het slapen op een dun matje leek ons geen feest. Gelukkig was dit onderdeel van de reis al aangepast. We hebben genoten van alles, het fietsen in Tokyo, het fietsen over de Kibi-vlakte. Het was een groot feest, zeker door onze reisleider Sebastiaan.

  • Algemeen 9
op 14 juni 2018 bestemming: China / rondreis, reisperiode: april 2018

China is een prachtig land (groen)(goed eten) De reisleidster was fantastisch, goede uitleg, een luisterend oor, oog hebben voor situaties, behulpzaam en vriendelijk. Zoals een manager zou moeten zijn!!! (waarvan akte)

  • Algemeen 7
op 8 mei 2018 bestemming: China / Shanghai, reisperiode: april 2018

Het was een heel vermoeiende reis, veel verplaatsingen, lange afstanden lopen van bus naar: hotel/attractie/treinstation/vliegveld/cruiseschip

Vermoeiende reis, veel verplaatsingen, veel lopen, wil ik reisleidster Ivonne R. een extra pluim geven. Ze heeft tijdens onze reis uitstekend gefunctioneerd.

  • Algemeen 7
op 3 mei 2018 bestemming: Indonesië, reisperiode: april 2018

Wij zijn met groepsreis Sumatra Java Bali mee geweest .
Wat wij erg jammer vinden is dat het te lange reisdagen zijn. De dagen beginnen regelmatig 6 of 7 uur en duren tot laat of zeer laat in de middag. DIT HEEFT VOOAL TE MAKEN MET DE DRUKTE OP DE WEGEN. Je rijdt gemiddeld 30 km. PER uur.
Op Java is Jarkarta echt verschrikkelijk. De hele dag file rijden,uitlaatgassen inademen,moet eigenlijk uit programma want Java heeft veel meer te bieden dan files en stank. Hoe zuidelijker Java hoe mooier. De hotels zijn over het algemeen goed. De gidsen die wij hadden meer dan goed. Een reis die nog mooier kan worden wanneer je niet zoveel in de bus zou moeten zitten en wat meer vrije tijd zou hebben. Nu vaak een race tegen de klok vooral wanneer de groep wat groter is. Je hebt Bali nodig om bij te komen.

  • Algemeen 7
op 25 april 2018 bestemming: Vietnam / Rondreis, reisperiode: februari 2018

Tijdens reis plotseling een andere reisleider in Hoi An. Eerste reisleider heeft verschillende item's uit programma niet bezocht, reden was omdat hij het er om politieke reden niet mee eens was. Al wat hij moest regelen was voor hem extra, deed het z.g. voor ons. Tweede reisleider heeft zijn taak netjes uitgevoerd.

  • Algemeen 5
op 17 april 2018 bestemming: Sri Lanka, reisperiode: april 2018

Zeer slechte gids tijdens de rondreis gehad, lokale reisorganisatie volgde het programma niet, gids zorgde voor conflicten in de groep. Tentencamp was een vuile boel. Hotels waren prima. Optionele excursies werden niet aangeboden of de groep had door de slechte gids geen zin meer.
We zijn dit niet gewoon van NRV, altijd prima reizen meegemaakt

  • Algemeen 4
op 3 april 2018 bestemming: Sri Lanka / Rondreis, reisperiode: maart 2018

Zeer slechte reisleiding. Volgde niet het programma. Overlegde niets... Zorgde voor conflicten binnen de groep... Aantal zeer slechte hotels met slechte hygiëne en smerig en koud eten... Aantal excursies kunnen ze echt schrappen zoals treinreis... Of ze moeten eerste klas aanbieden...het tentenkamp geen toegevoegde waarde.

  • Algemeen 6
op 3 maart 2018 bestemming: Vietnam / rondreis, reisperiode: februari 2018

Een groep van 30 mensen met 1 reisbegeleider vraagt te veel energie voor het groepsproces. Zo krijg je onvoldoende de gelegenheid om je op het land te richten. De organisatie was prima in orde.

  • Algemeen 6
op 20 februari 2018 bestemming: Sri Lanka, reisperiode: februari 2018

Geweldige rondreis veel gezien en gedaan, goede reisleiding etc, alleen het kaatste hotel was verschrikkelijk hotel Kogolo village. Vieze kamers, verstopte wc’s kapot meubilair, kapotte airco,vieze douche, kapotte strandbedjes. ( wel aardige mensen i h hotel.) Ligging ook geweldig, maar... na zo’n vermoeiende reis wil je wel,wat meer comfort om paar dagen uit te rusten wat mij betreft: schrappen dit hotel

  • Algemeen 8
op 17 februari 2018 bestemming: Sri Lanka / Evergem, reisperiode: november 2017

Heel mooie groepsreis gedaan. Alles was dik in orde. Arun was een geweldige gids die alles onder controle had. Leuke groep en mooi land. We komen uit Belgie waar NRV weinig gekend is. Zonde.

  • Algemeen 9
op 11 februari 2018 bestemming: Thailand, reisperiode: januari 2018

Ik denk dat als je een groepsreis boekt bij NRV, dat je dan nog wel aan je trekken komt, want ruzie met een groep van 20 kun je je niet echt permitteren. Wij boekten een individuele reis, maar het heeft nooit zo gevoeld. Alles zit vast in procedures en veel flexibiliteit is er niet. Heel erg jammer. Ook tijdens de reis waren er nog wel wat punten die niet goerd geregeld waren, maar eenmaal op vakantie wil je daar je vakantie niet door laten verpesten. Nogmaals, met groepsreizen van NRV hebben wij geen ervaring, maar als je een individuele reis wilt boeken, dan zou ik daarvoor toch echt naar een reisorganisatie gaan die het echt individueel voor je op maat maakt en waar je je individuele wensen beter kunt laten vervullen. Want in dat laatste zijn ze bij NRV niet zo best.

Klagen heeft overigens weinig zin. Van het gezegde de klant is koning heeft klantenservice nog nooit gehoord. Je hebt en krijgt nooit gelijk.

  • Algemeen 5
op 25 januari 2018 bestemming: Zuid-Afrika / Johannesburg, reisperiode: december 2017

Ik heb een gigantische mooie vakantie gehad in Zuid-Afrika... Veel gezien!
Een hele fijne reisleider gehad.. Ik geef Louis Ruud man een 9
De beste reisleider die ik ooit gehad heb, en hoop hem op een volgende reis door Afrika weer te treffen!! Als reisgids.
Met vriendelijke groet, Gerda

  • Algemeen 9
op 27 december 2017 bestemming: Zuid-Afrika / Rondreis, reisperiode: december 2017

Het was geweldig mooi land 3parken bezocht ,fijne
Prachtig land het was geweldig
Omdat we een hele fijne Gits hadden hebben we heel veel genoten,hij was er voor je,stond altijd voor je klaar.regelde dat er glute vrij eten voor een gezin.voor ons vervoer ivm mijn vrouw ,moeilijk lopen,voor een ander gezin de kamers naar hun wensen geregeld,zo had hij ook een prachtig vakantie huis geregeld voor het gezin omdat er geen warm water was .de dag erop was het maar goed want er lag een schorpioen in de badkamer .onze Louis was top .aangezien ik veel rondreizen heb gedaan met mijn vrouw.is Louis de beste die gehad heb.baia baia dankie.

  • Algemeen 9
op 3 december 2017 bestemming: Vietnam / rondreis, reisperiode: oktober 2017

Mede door Harry Hung is onze reis onvergetelijk geworden. Hij is op en top een gastheer en alles is tot in de puntjes geregeld. Dank je wel voor een onvergetelijke ervaring

  • Algemeen 9
op 28 november 2017 bestemming: Sri Lanka / Rondreis, reisperiode: november 2017

Hele mooie rondreis doorheen Sri Lanka. Prachtige natuur en cultuur. Leuke groep en schitterende gids Arun. Een gids die op alles antwoord kon geven en die alles tot in de puntjes had voorbereid.

  • Algemeen 8
op 30 oktober 2017 bestemming: Ecuador, reisperiode: september 2016

Ecuador is niet zo heel interessant, het was handig geweest als NRV wat duidelijker kledingadvies gegeven had, net als de meeste andere vakantiegangers had ik te weinig warme kleding bij me. De reisleider was prima.

  • Algemeen 7
op 27 oktober 2017 bestemming: Vietnam, reisperiode: oktober 2017

Een prachtige trip gemaakt van Noord naar Zuid Vietnam. Veel dank aan onze Vietnamese reisleider Mao (reisorg.Saffron uit Vietnam) die in de Nederlandse taal prima zijn taak vervulde. Vanwege het noodweer en de overstromingen kon de trip met de nachttrein geen doorgang vinden en hebben wij 14 uur vastgezeten in de trein. Mao regelde alles wat nodig was w.o voldoende voeding en drank bij deze noodsituatie. Wij waren genoodzaakt om per vliegtuig onze reis te vervolgen en alles werd prima door Mao geregeld. Ook een brief voor de reisverzekering. Een heel mooie trip, veel gezien van Vietnam en een kijkje gekregen in de uitgebreide Vietnamese keuken.
Kan het iedereen aanbevelen.

  • Algemeen 8
op 10 oktober 2017 bestemming: Vietnam, reisperiode: september 2017

Mooie impressie van prachtig land! Per bus trein boot en fiets veel variatie goede hotels en onder supervisie van onze Nederlands sprekende topgids Harry hadden we onvergetelijke vakantie!

  • Algemeen 8
op 4 oktober 2017 bestemming: Indonesië / Rondreis, reisperiode: september 2017

De hele reis is goed georganiseerd.
Uitstekende hotels en goede Nederlandse reisleiders.
Een TOP vakantie geweest.

  • Algemeen 10
op 20 september 2017 bestemming: Indonesië / Bali, reisperiode: augustus 2017

Rondreis gedaan en alle hoogte punten van deze reis gezien met een geweldige gids niets om aan te merken alles perfect geregeld met NRV .volgende rondreis weer met NRV.

  • Algemeen 9
op 1 september 2017 bestemming: Thailand / Thailand, reisperiode: maart 2017

Fantastische rondreis.flexibele reisleiding. Bijzondere excursies. Alles was tot in de puntjes geregeld. Je hoeft je nergens druk over te maken. Enkel genieten.

  • Algemeen 10
op 31 augustus 2017 bestemming: Thailand / Bangkok, reisperiode: juli 2017

Super mooie rondreis door Thailand gemaakt, alles was goed geregeld. Lekker eten en vriendelijke mensen. Mooie bezienswaardigheden en natuur. Fijne reisleiding van nrv! Vooral de plaatselijke gids zorgde ervoor dat we ook op de wat meer onbekende plekjes kwamen.

  • Algemeen 9
op 30 augustus 2017 bestemming: Indonesië / Bali, reisperiode: augustus 2017

Van 16 tot en met 30 augustus 2017 de reis Het Echte Bali beleefd. Ik vond het een erg mooie reis en de reisgenoten vonden dit ook. Prima gids (Desak, een Balinese vrouw die Nederlands heeft geleerd. Zij is redelijk goed te verstaan en een zorgzame, betrokken gids). Wat ik leuk vond is dat er rekening mee is gehouden dat we mooie stukken van Bali te zien kregen. Los van het programma werd bijvoorbeeld geluncht bij restaurantjes met een mooi uitzicht. De hotels waren boven mijn verwachting en prima voor iemand die een westerse standaard heeft. Meerdere keren een wauw moment gehad, bij het zien van rijstvelden, het snorkelen (nemo ook gezien), het raften (mooie rivier in een jungle achtig setting), de zonsondergang bij Lovina en zo kan ik nog wel even doorgaan. Het was verder een prima groep (in totaal 20 personen, dit heb ik niet als te veel of te weinig ervaren). Wat verkeerde verwachtingen kan scheppen is de afbeelding waarmee de reis gepromoot wordt. De reis voert namelijk niet langs het beroemde Danau Bratan meer. Ik sta er voor open om in de toekomst weer met Nrv te reizen. Dit goldt dus ook voor reisgenoten. De prijs kwaliteit verhouding is prima

  • Algemeen 8
op 29 augustus 2017 bestemming: Namibië / Privé rondreis, reisperiode: februari 2014

Tickets geboekt via de wereldeal weken. Huurauto zelf geregeld vanuit Nederland. Route zelf uitgestippeld aan de hand van alle rondreizen welke er te vinden zijn op het internet. En natuurlijk dan net even anders.... Eindelijk vertrekken we dan naar Johannesburg voor een tussenstop. Vanaf Johannesburg vliegen we door naar Windhoek in Namibië.... In Windhoek aangekomen staat de huurauto voor ons klaar op het vliegveld. In onze eerste lodge komt de hostess van NRV ons alle vouchers, routebeschrijving en aanvullende belangrijke info brengen. Begin van een geweldig onvergetelijke vakantie in een fantastisch land! Alles was tot in de puntjes geregeld. Bij vertrek s'morgens vanuit een lodge moesten we het adres van de toekomstige accomedatie doorgeven en de globale route zodat er wanneer we niet voor donker aan zouden komen, alarm geslagen kon worden.
Alle tips, adviezen welke we hebben gekregen, ook tijdens het mailen en boeken van alle accomodaties hebben een geweldige bijdrage geleverd aan deze vakantie! Aanrader!

  • Algemeen 10
op 28 augustus 2017 bestemming: Thailand / Bangkok, reisperiode: juli 2017

Het was een fantastische mooie reis, perfecte reisleidjng, alles goed geregeld, de mooiste plekken lieten ze zien en een geweldig leuke groep

  • Algemeen 10
op 28 augustus 2017 bestemming: Vietnam / Rondreis, reisperiode: mei 2016

Heel erg goed verzorgd. Nette hotels en een Vietnamese reisleider die Nederlands sprak. In sommige steden offerde hij zelfs zijn eigen vrije middag op om een extra excursie met ons te doen. Echt een aanrader.

  • Algemeen 9
op 11 augustus 2017 bestemming: Indonesië, reisperiode: september 2017

Na eerder een slechte ervaring met NRV te hebben gehad, hadden we besloten om tóch nog een keer de gok te wagen. Nou, daar hebben we nu wel spijt van.

NRV heeft er een handje van om meerdere (tegenstrijdige) voorwaarden te hanteren voor haar reizen. Aan de hand van wat haar het beste uitkomt, kiest zij de meest voordelige set voorwaarden die dan van toepassing zouden zijn.

Zo hebben ze zonder enig overleg besloten een reis met "gegarandeerd vertrek" te laten instromen in een andere rondreis. Dit betekent dat mijn ouders halverwege de reis van een andere groep erbij worden geduwd uit het oogpunt van kostenbesparing. Dit, terwijl er bij de desbetreffende reis wordt aangegeven dat ongeacht het aantal deelnemers de reis (in zijn normale vorm dus) uitgevoerd zal worden, eventueel in een kleiner busje en met een Engelstalige gids.

Ik heb bij NRV meermaals aangekaart dat dit niet in lijn ligt met haar eigen voorwaarden, werd er vanuit NRV geen moeite gedaan om naar een oplossing te kijken. Eventueel omboeken naar een andere datum was wel een optie, maar alle daarmee gemoeide kosten zouden dan wel voor mijn ouders zijn.

Zeker gezien de prijs van de reizen verwacht je wel enig niveau van service en klantvriendelijkheid verwachten... Geen aanrader dus! Als je een dergelijke reis wilt boeken, dan zijn er heel wat betere/meer klantvriendelijke alternatieven die in ieder geval wel open en eerlijk naar hun klanten toe zijn.

  • Algemeen 1
op 20 juni 2017 bestemming: Indonesië / rondreis, reisperiode: juni 2017

Het begon met de kleine sterretjes die exclusief maakten wat eerst als inclusief in de prijs stond. Bijbetalen. Het geupgrade hotel op Bali bleek een groot trappenfestival te zijn. 50 treden om de kamer in te komen. Geen lift. Voor mijn moeder va 83 een ramp. Na een halve dag soebatten en weer upgraden= bijbetalen kon ik voor de prijs van een Sheraton hotel naar een kamer beneden met uitzicht op een blinde muur, De rioollucht in de badkamer werd opgelost door even een mannetje met een spuitbus te sturen.
Nooit meer NRV.

  • Algemeen 5
op 9 juni 2017 bestemming: Verenigde Staten, reisperiode: juni 2017

Het voortraject om tot het boeken van deze reis te komen was traag en moeizaam, waarbij slechte communicatie en gebrekkige informatievoorziening de boventoon voerden. Aardige meisjes aan de telefoon die helaas van niks wisten en niks voor ons konden betekenen. Het advies van hen was dan ook regelmatig: regel het vooral allemaal zelf. En daar schakel je geen reisorganisatie voor in. Wellicht dat ze van Azië en Afrika meer weten, maar een reis in de USA moet je zeker niet via/met hen samenstellen. Dat is onbegonnen werk en kost alleen maar onnodig veel bloed, zweet & tranen.

  • Algemeen 2
op 17 mei 2017 bestemming: Indonesië, reisperiode: april 2017

Rondreis Bali gemaakt met 16 personen. In het algemeen leuke reis met verrassend goede hotels en busvervoer. Programma is een beetje rommelig en afhankelijk van de gids. Sommige uitstapjes ronduit niet relevant, maar wordt door lokale reisorganisatie zo aangeboden. Veel busuren ook door veel files op Bali. Eerste hotel in Jimbaran is zakelijk en ligt midden in druk centrum. Goed voor 1 overnachting en dan snel wegwezen. Beschrijving van de eerste dag volgens NRV is ridicuul, want je zit overal ver vandaan. Ook geen goede startpositie voor verdere reis, omdat je nu altijd met files moet rijden heen en terug. Laatste hotel in Sanur is veel eenvoudiger en ligt aan lokaal strand, naast de veerboten. Altijd upgraden, want dit doet erg af aan de beleving van de reis. NRV wilde niet tegemoet komen aan klachten van de groep m.b.t. de ligging en voorzieningen van dit hotel. In het algemeen veel gezien, maar door te druk programma niet optimaal van mooie hotels en voorzieningen kunnen genieten.

  • Algemeen 7
op 1 mei 2017 bestemming: Indonesië / Rondreis, reisperiode: april 2017

Wat we hadden verwacht ook gekregen.Alles tot in de puntjes verzorgd,goede hotels heerlijk eten.Heel fijn reisgezelschap en zeker een TOP GIDS jOHANNA,DEZE MOET JE ZOEKEN MET EEN LANTAARNTJE.

  • Algemeen 8
op 20 maart 2017 bestemming: Vietnam, reisperiode: mei 2017

Helaas werd de reis anderhalve maand van te voren geannuleerd. Ik had net mijn visum geregeld. Ik zou de enige deelnemer zijn, dat bleek niet uit de gegevens op de website. Er staat nu vol maar dat betekent eigenlijk geannuleerd. Het verhaal op de website zag er mooi uit, met een schappelijke prijs. Maar de reis is dus niet gegarandeerd. Als ik dat had geweten had ik nooit geboekt. NRV moet duidelijk laten weten of een reis wel of niet doorgaat. Gelukkig kon ik overstappen naar een andere reis. NRV deed geen moeite om mij te behouden.

  • Algemeen 5
op 11 maart 2017 bestemming: Sri Lanka / Rondreis, reisperiode: februari 2017

Het was een reis die wat tegenviel. De eerste paar nachten verbleven we Negombo in het J-hotel. Vanuit onze kamer met luidruchtige airco hadden we uitzicht op half af gebouw. Later werden de hotels beter. De reis wordt door NRV uitbesteed aan een lokale touroperator. Die is verplicht je langs een aantal verkoopdemonstraties van geneeskrachtige kruiden en dergelijke te brengen. Hij heeft kebbelijk ook de opdracht om je naar bepaalde restaurants te brengen. Want als je explisiet verteld dat je deze keer alleen iets kleins wil eten, een sandwich o.i.d. brengt hij je toch weer in een zaak vol toeristen waar je alleen maar van het buffet kunt eten. Dit gemanipuleer heeft de vakantie een beetje bedorven.

  • Algemeen 6
op 30 januari 2017 bestemming: Indonesië / Eemnes, reisperiode: januari 2017

Onbetrouwbaar, slecht bereikbaar en klantonvriendelijk. Al bij het boeken ging het mis. De aanbiedingsprijs op de site bleek fout. Als je dan even wilt bellen moet je eerst 13 minuten wachten. Mailen duurt 2 dagen, als je al een reactie krijgt. De Chat functie is uitgeschakeld omdat ze daar geen mensen voor hebben. Na mijn telefoontje werd de fout gecorrigeerd en kreeg ik de melding dat ik voor het nieuwe hogere bedrag gewoon kon boeken. Een bedankje dat ik hun op deze fout opmerkzaam had gemaakt kon er niet af. We gaan nu met een andere organisatie op reis.

  • Algemeen 1
op 22 januari 2017 bestemming: Ecuador / rondreis, reisperiode: juni 2016

1. Matig tot slechte organisatie.
2. Middenklasse hotels bleken budgethotels, vaak ontbraken kast, tafel, stoel, kledinghangers etc. Slecht schoongemaakt en onderhouden. Hotelkamers zonder ramen.
3. reisleider/gids had een affaire met een van de reisgenoten. Dit leidde tot enorme verdeeldheid in de groep, tevens dronk hij veel te veel en op een avond was hij zelfs straal bezopen.
4. Misleiding m.b.t. excursies. Aangebodene kon helemaal niet gerealiseerd worden of essentiële informatie werd weggelaten (zoals 10km in de hitte lopen zonder schaduw). Geen alternatief programma bij slecht weer.

  • Algemeen 3
op 12 januari 2017 bestemming: Thailand / Bangkok/ rondreis, reisperiode: oktober 2016

Met NRV maakten we een rondreis "Thailand compleet". De logistieke zaken liepen op wieltjes; we konden keurig inchecken in de hotel en er was overal voor vervoer gezorgd. We kregen echter in het begin de indruk van naar iets duurdere optionele excursies geleid te worden die uiteindelijk niet erg interessant waren. De lokale gids was het Engels totaal niet machtig en verstond ook zelf nauwelijks Engels wat herhaaldelijk tot misverstanden leidde en je ook niets bijleerde als je zelf niet in de reisgids gekeken had. Dit werd enigszins opgevangen door de Nederlandse reisleider die op de bus ons goede en degelijke uitleg verschafte, maar op de locaties zelf jammer genoeg moest zwijgen.
De vlucht met KLM was schrikbarend oncomfortabel. Wij hadden de indruk dat KLM een degelijke en comfortabele maatschappij was... Ja degelijk wel, maar comfortabel helemaal niet dus: stoffen stoelen met te lange en dunnen zittingen onderaan die begonnen te snijden in je benen. Tel daar de enorm krappe beenruimte bij en je begrijpt dat er van een dutje op die vlucht helemaal niets in huis komt. Daar kan NRV natuurlijk niets aan doen en zij hebben wellicht de voordeligste vlucht voor hun klanten gezocht, maar als je dit weet, kan je misschien beter het vliegticket uit het arrangement lichten en zelf op zoek gaan naar tickets bij betere maatschappijen.
Verder lijkt het mij ook interessanter om bij NRV voor een individuele reis te kiezen. Het kost iets meer, maar je hebt veel meer vrijheid en kan je reis naar je eigen wensen inrichten.

  • Algemeen 5
op 22 november 2016 bestemming: Indonesië / rondreis, reisperiode: november 2016

Schandalig slechte reis. zit tot wel 12 uur per dag in de bus. veel commerciële stops en bijna geen tijd voor echte bezienswaardigheden.
zeer slechte bus. reisleider loopt weg bij klachten. strandhotel in sanur was ook slecht.

  • Algemeen 3
op 20 september 2016 bestemming: Vietnam, reisperiode: november 2016

Ik moet nog gaan en ben nu al klaar met NRV als reisadviseurs. Mijn vraag aan NRV was een reis Vietnam icm Cambodja. Zij kwamen met een combinatie "het beste van Vietnam" en dut mogelijk verlengen met individuele rondreis naar Cambodja. Aangezien ik alleen was werd cambodja wel een zeer kostbare aangelegenheid omdat NRV deze reis alleen maar aanbied vanaf twee personen. Helaas.

Vandaag bel ik met NRV om wat te vragen over het visum. Verteld de juffrouw tussen neus en lippen door dat onze reis wordt samengevoegd met de reis , Vietnam icm Cambodja ( hetgeen ik altijd al wilde). Direct gevraagd waarom ze mij dit nooit hebben aangeboden ( dit was uiteraard veel goedkoper als de privereis die voor mij alleen maar mogelijk was). Maar nee, mijn ticket was al geboekt. Foutje bedankt. Ik ga dus nu mee met een reis waar ik halverwege moet afhaken omdat de zg ervaren reisadviseuse, waar ik mijn reis bij had geboekt, schijnbaar niet in staat was mijn vraag, met hun aanbod, te matchen. Ik kan me voorstellen dat de reis nog steeds de moeite waard is maar ik ben wel klaar met NRV al reisorganisatie. Degene die ik als laatste aan de telefoon had wist het uitstekend te ve verwoorden. U kunt toch niet verwachten dat onze telefonistes van ons gehele aanbod op de hoogte zijn?!!!! Als ik nu niet zo kwaad zou zijn zou ik er bijna om moeten lachen. NATUURLIJK Ga ik hier wel van uit !!! NRV. Bedankt

  • Algemeen 3
op 16 september 2016 bestemming: Peru / rondreis, reisperiode: augustus 2016

Een fantastisch mooie en complete reis met alle hoogtepunten van dit mooie land en overal hadden wij prima hotels. Wij vinden het een aanrader!!!

  • Algemeen 9
op 4 september 2016 bestemming: Vietnam / Mekong, reisperiode: juli 2016

De 3 daagse reis was fantastisch verzorgd. De gids van de mekong lodge was een geweldige reisleider die graag over de omgeving vertelde en rekening hield met onze wensen. Ik zou eigenlijk een 10 willen geven maar sat klinkt misschien ongeloofwaardig.

  • Algemeen 9
op 2 september 2016 bestemming: Vietnam, reisperiode: augustus 2016

Een prachtige rondreis door Vietnam. Helemaal zelf samengesteld en met hulp van NRV is het een hele mooie en afwisselende reis geworden.

  • Algemeen 9
op 27 augustus 2016 bestemming: Thailand, reisperiode: augustus 2016

Privé rondreis. Eigenlijk heeft NRV alles, behalve waarschijnlijk het ticket NL - TH, uitbesteed aan HG Travel. Reisbureau in Bangkok wat gerund wordt door een Nederlander. Her en der wat schoonheidsfoutjes, maar verder alles prima geregeld.

  • Algemeen 8
op 26 augustus 2016 bestemming: Laos / Luang Prabang, Vang Vieng en Vientiane, reisperiode: augustus 2016

Middels deze prive rondreis hebben wij kennis kunnen maken met Laos. Een geweldige reis en land om zeker meer van te ontdekken in de toekomst!

  • Algemeen 8
op 16 augustus 2016 bestemming: Indonesië / Bali, reisperiode: juli 2016

De reis werd soms dagen lang in de bus door gebracht. Weinig vrije tijd. De overnachtingen in prima hotels, echter zonder autenciteit. Maaltijden met weinig variatie.

  • Algemeen 5
op 19 mei 2016 bestemming: Vietnam, reisperiode: april 2016

Het beste van Vietnam met Nrv. Wat een leuke ervaring.

  • Algemeen 9
op 12 februari 2016 bestemming: Maleisië / Rondreis, reisperiode: januari 2016

Wederom een perfect verzorgde reis door NRV.

  • Algemeen 9
op 1 februari 2016 bestemming: Vietnam / Hanoi, reisperiode: juli 2015

Weer een prachtige reis gehad met NRV reisbureau. Geweldig zoals alles geregeld is, Zowel vluchten als hotels en transfers. alles perfect op tijd. Geweldig.

  • Algemeen 9
op 26 januari 2016 bestemming: Argentinië / rondreis, reisperiode: oktober 2015

We hebben met 4 volwassenen een rondreis gemaakt waarbij de hotels, binnenlandse vluchten, busreizen en autohuur door de NRV geregeld waren. Fantastisch! Overal, waar nodig, stond er iemand op ons te wachten om ons naar ons hotel te brengen, tickets uit te reiken enz. Een aanrader!.

  • Algemeen 9
op 13 januari 2016 bestemming: Indonesië / rondreis, reisperiode: december 2015

Slechtste reiservaring ooit. Al heel veel gereisd maar nooit meer met NRV. Barslechte hotels overal in Indonesië: vieze, vuile en onhygiënische kamers en badkamers in al de hotels aangeboden door NRV. Slecht ontbijt in alle hotels. Geen deftige bijstand door de plaatselijke hostess. Voor ons nooit meer NRV. Veel teveel betaald voor hetgeen we kregen.

  • Algemeen 1
op 19 december 2015 bestemming: Indonesië, reisperiode: februari 2015

Uitstekend verzorgd, precies zoals aangeboden.

  • Algemeen 9
op 17 december 2015 bestemming: Zuid-Afrika / Rondreis, reisperiode: oktober 2015

Begin dit jaar een reis naar China geboekt bij Eurocult-lito reizen, maar vanwege teweinig boekingen is deze reis geannuleerd. Als alternatief met NRV reizen naar Zuid-Afrika geweest in oktober en dat was een goede keuze. Wat een waanzinnig fantastische reis! Goed en afwisselend programma, goede accommodaties kortom een aanrader!

  • Algemeen 9
op 24 november 2015 bestemming: Indonesië / Bali, reisperiode: november 2015

Omdat de eerst gedeelte van de reis super geregeld was 4 goede hotels. De laatste 3 hotels werden steeds slechter echt zo vies en klein dat het onze vakantie bijna verpest heeft. Laatste hotel zaten we 3 volle dag het was zo vies, klein en afgelegen dat we echt hier niet wilde blijven daarom voor meer dan 300 euro een ander hotel 5 kilometer verderop geboekt die heel luxe en aan het strand ligt. Dit omdat we echt van onze 3 laatste dagen willen genieten. Zo is de reis wel veel duurder geworden maar ja.

  • Algemeen 6
op 7 november 2015 bestemming: Indonesië / Bali, reisperiode: mei 2015

Heel toffe vakantie gehad, alles goed geregeld en onze gids Anneke was geweldig, die weet alles over Bali. Trouwens wij zijn van plan om begin volgend jaar 2016 met hen naar Thailand te gaan van noord naar zuid.

  • Algemeen 7
op 29 oktober 2015 bestemming: Indonesië / Bali, reisperiode: september 2015

Het land is mooi mensen heel vriendelijk.Waar we ook waren .Niet tevreden over organisatie.Ze hanteren andere prijslijst dan die je thuis hebt gekregen .Er zit teveel verschil in betalen met ander geld dan met de Ind rupia. 22 € hadden we een keer.Vertel vooraf duidelijker wat er betaald moet worden zo voorkom je een boel heibel.Lange ritten met de bus waardoor je in het donker aan kwam .met de bus .Heel duur hotel{ Novotel de luxe}en alleen maar kunnen slapen .Goedkoper hotel was beter geweest.Als je 23 dgn gaat maakt die paar dagen meer ook niet uit. Slechte toilet voorzieningen onderweg.[Niet aanwezig in de bus]Lekkage in de bus.Na 1 week op Sumatra kregen we pas informatie papieren van de gids terwijl we er nog maar 1 dag waren .Bij een optioneel bezoek aan iets moesten alle reizigers mee want er was geen alternatief om met kleinere bus te gaan of er moest weer betaald worden.De hostess die ons moest opvangen had de boel niet op orde. Ze maakte zich niet zo druk over onze klachten.Wij hadden de verkeerde kamer 10 dagen tegen een grote muur aan kijken nee dat wilde wij niet. Ze zei ik
stuur je wel een berichtje via een app.Makkelijk berichten dan van het hotel is vol.Nee met NRV gaan wij en vele uit onze groep niet meer mee.Na de vragenlijst te hebben ingevuld met onze klachten heeft er niemand meer iets gehoord van NRV. August onze gids van Java en Bali heeft het uitstekend gedaan. Heeft zelfs nog gebeld over onze klachten maar ook hij hoorde niets.
Het is dat we verder leuk gezelschap hadden anders was het geen plezierige vakantie geweest.

  • Algemeen 6
op 12 oktober 2015 bestemming: Thailand, reisperiode: september 2015

Mijn cijfer is tot stand gekomen door de top ervaringen welke wij gehad hebben op onze vakantie. Ik ben totaal niet bevooroordeeld en dit was onze eerste reis naar Thailand. Hopelijk geeft het een korte inzicht over hoe wij e.e.a. ervaren hebben.

Bestemming waren top hebben ons geweldig vermaakt op de diverse locaties in Bangkok, Krabi, Koh Phi Phi Don, Phuket. Vooral het resort in Phuket was top en we zijn hier echt tot rust gekomen, mooie omgevingen en en leuke excursies gedaan zoals thais leren koken bij Siam Cuisine in Krabi. De Jungle trekking tour is ook een aanrader je ziet hier diverse natuurlijke schoonheden van de omgeving, Denk hierbij aan de Emrald Pool prachtig mooi water waar je kunt zwemmen en afkoelen, de hot springs, etc. We hebben kortweg gewoon te veel meegemaakt om dit hier volledig op te kunnen sommen, een ieder zal dit mooie land zelf moeten ontdekken.

  • Algemeen 9
op 7 oktober 2015 bestemming: China / Peking (Beijing), reisperiode: september 2015

Via NRV Holiday een Rondreis zelf samenstellen geboekt naar China. De route was Beijing - Chengdu - Shangri La, - Lijiang - Dali - Guilin - Hong Kong. Alles was prima georganiseerd en wij hebben een prachtige rondreis gehad.

  • Algemeen 8
op 6 oktober 2015 bestemming: Zuid-Afrika / Rondreis, reisperiode: september 2015

Wat een geweldige reis! Vooraf was ons verteld dat Zuid-Afrika de wereld in één land is. Nou dat is zeker niet overdreven! Wat een geweldig land en een geweldig vriendelijke mensen. Het arrangement zelf is super. Eerst de safari''s, waar je geen genoeg van kunt krijgen om vervolgens te genieten van de geweldige zuid kust met als toetje Kaapstad (waar we eigenlijk nog wel een dagje langer hadden willen blijven).

NRV regelt alles voor je: warme ontvangst op de luchthaven, de autohuur en goede documentatie voor onderweg!

  • Algemeen 10
op 6 oktober 2015 bestemming: Indonesië / Bali, reisperiode: juni 2013

Bij deze toch even mijn beoordeling en ervaring met de rondreis Bali van NRV! Fantastisch in 1 woord samengevat! Ik heb mij toen alleen opgegeven voor een groepsronreis en dat is super bevallen! De rondreis is top geregeld, van aankomst, hotels bus en trips! je hoeft alleen maar te genieten en dat lukt met NRV absoluut! Reisleiding is goed voorbereid met tussendoor ook spontane stops! En alleen goed te doen, je bent met een hele groep samen uit. Prijs van de reis is zeer goed voor wat ze bieden.Volgend jaar ga ik samen met partner de rondreis Java,Bali,Lombok maken met NRV! Je weet nu, dat je hier veel voor terug krijgt!

  • Algemeen 10
op 6 oktober 2015 bestemming: Thailand / Bangkok, reisperiode: november 2014

Super georganiseerde rondreis met een fijne Nederlands talige gids

  • Algemeen 9
op 5 oktober 2015 bestemming: Indonesië / Bali, reisperiode: september 2015

Omdat alles super goed georganiseerd was. Mooie hotels ,goede gids en chauffeur. Kortom een reis die we niet snel vergeten.

  • Algemeen 9
op 2 oktober 2015 bestemming: Zuid-Afrika / rondreis, reisperiode: september 2015

Wat een puinhoop maakt deze reisorganisatie ervan. maandelang heb ik uitgekeken naar mijn vakantie, het leek allemaal te mooi om waar te zijn. ik zou opgewacht worden op het vloegveld in johannesburg en daar alle uitleg, reisroute, vouchers etc krijgen. dit is verplicht bij NRV en daar moest in dan €37 voor betalen. een zogenaamde meet and greet. deze persoon zou zelfs mee gaan om de auto af te halen die ikzelf gehuurd had, zonder tussenkomst van NRV. mooi zou je denken.

helaas er was niemand om mij op te vangen. na 1 1/2 uur heb ik het opgegeven en ben naar het auto verhuurbedrijf gegaan. heb mijn auto opgehalld en heb daar gevraagd of zij mij in de goede richting konden sturen, naar mijn eerste hotel. lekker kortbij, 10 minuten van het vliegveld. na wat zoeken, bij het eerste hotel aangekomen. maar geen vouchers. bij inchecken bleek dat er niet vor mij gereserveerd was en of ik even wilde betalen. na overleg met manager bleek dat dat ik onder een verkeerde naam was geregistreerd. contact gehad via mail met NRV, was misverstand volgens NRV. ze zouden het allemaal regelen. de volende dag uitgechecked en verder gereisd naar mijn hotel, welk ikzelf geregld had (geen tussenkomst NRV) na wat aanwijzingen en bestuderen van de kaart, zonder veel problemen daar gearriveerde ne enkele dagen verbleven. tijdens dat verblijf krijg ik mail van nrv dat ze iemand naar hert eerste hotel hebben gestuurd om daar de meet and greet te houden. maar daar was ik natuurlijk al vertrokken. dat hadden ze kunnen weten daar NRV dit hotel zelf geboekt had. als oplossing werd dan aangedragen dat ze alle reisbescheiden zouden opsturen naar mijn volgende hotel. wat blijkt. ze hebben inderdaad alle reisbescheiden en vouchers opgestuurd. alleen naar een hotel waar ik niet eens zou verblijven. weer een misverstand volgens NRV. intussen kreeg ik bericht van de afrikaanse tussenpersoon dat alle reisbescheiden in het eerste hotel zijn achtergelaten en dat ik ze daar kon ophalen. maar daar zou ik pas weer op het eind van mijn vakantie heen gaan, zodat ik uitgerust aan de terugvlucht kon beginnen. oeps weer een misverstand dat ik alle vouchers , route en andere reisbescheiden zou ontvangen op de latste dag van mijn vakantie!
weer contact gehad met NRV. het zou allemaal goed komen. intussen al weer dagen verder. en bij elk hotel werde er gevraagd naar vouchers die ik niet had, daarbij stond ik bij elk hotel niet geregistreerd. ik stond onder een andere naam geregistreerd. maar gelukkig wist ik al welke naam en heb me dus bij elke check in moeten verantwoorden waarom mijn naam niet overeenkomt met de reservering. dat maakt het niet echt onspannend rond reizen. na bijna een week lag er eindelijk een brief klaar bij het hotel waar ik die dag zou inchecken. uiteraard op de verkeerde naam. weer moest de manager er weer aan te pas komen om mii toesteming te geven zodat ik deze brief kon ontvangen. en wat blijkt, alle hotels waren op de verkeerde naam gereserveerd. dus heb ik het geld van NRV terug geeist van de meet and greet. vonden ze vreemd want volgens NRV was het toch allemaal goed gekomen. ik heb mijn reis vervolgd met een wrange smaak in mijn mond. en als toetje, wederom in het laatste hotel, op mijn laatste dag in zuid afrika kreeg ik inderdaad de reisroute, mijn voucher en de rest van mijn reisbescheiden. en of ik even de rekening wilde voldoen van de eerst nacht en van deze laatste nacht in het hotel. wederom de manager erbij en die was heel schappelijk. kortom NRV bedankt voor het verknallen van mijn vakantie en ik hoop dat jullie snel besluiten om te stoppen met jullie bedrijf. of nog beter, niemand moet daar boeken en ga failiet .....

  • Algemeen 3
op 2 oktober 2015 bestemming: Sri Lanka / Rondreis, reisperiode: september 2015

Goed georganiseerde rondreis met een kleine groep van 10 personen en een fijne (nederlands-sprekende) reisleider. Reis voldeed aan de verwachtingen en de prijs/kwaliteit verhoudingen waren in overeenstemming met elkaar.
Prachtig groen land met veel flora en fauna en een vriendelijke bevolking. Een absolute aanrader.

  • Algemeen 8
op 1 oktober 2015 bestemming: Thailand / eiland hoppen, reisperiode: november 2014

Individuele reis gemaakt en zelf samengesteld via de site van NRV.
Heel makkelijk en overzichtelijk stap voor stap je reis zelf samenstellen is al een feest! Na controle van NRV en een paar aanpassingen en goed advies kon onze reis beginnen van Bangkok naar Krabi van Krabi naar Ko phi phi en van daaruit naar Phuket. Alles was tot in de puntjes geregeld door NRV en de verblijven waren mooier als verwacht! Een hele goede prijs kwaliteits verhouding!

  • Algemeen 8
op 16 september 2015 bestemming: Zuid-Afrika / rondreis, reisperiode: januari 2015

We zijn met NRV naar Zuid Afrika geweest en zijn daar 100% tevreden over. Toffe en originele lodges. Alles was prima geregeld.

  • Algemeen 9
op 12 september 2015 bestemming: Indonesië / Bali, reisperiode: maart 2015

Super geregelde vakantie met top hotels en een leuke reisleider van NRV!

  • Algemeen 9
op 9 juli 2015 bestemming: India / rondreis, reisperiode: mei 2015

Het was een zeer mooie rondreis, echter de lokale agent had zijn werk zeer slecht gedaan. De hotels waren vrijwel allen niet gereserveerd, alle geplande en geboekte safari's waren niet geregeld. we hebben dus ter plekke alles zelf moeten regelen, wat niet prettig is. NRV heeft contact gehad met haar locale agent die zegt dat wel alles geregeld was en ze gelooft haar agent en niet haar klanten, KWALIJKE ZAAK, dus nooit meer NRV ondanks mooie reis!!!

  • Algemeen 4
  • Accommodatie 8
  • Vervoer 10
  • Reisbegeleiding 1
  • Excursies 9
  • Prijs / kwaliteit 7
op 7 april 2015 bestemming: Maleisië / Rondreis, reisperiode: maart 2015

Mooie reis. Goed georganiseerd mooie hotels en zeer ervaren gidsen.
Was een privé reis en alles is vlot verlopen.

  • Algemeen 9
  • Prijs / kwaliteit 8
op 9 maart 2015 bestemming: Vietnam / Hanoi, reisperiode: februari 2015

Uitstekend verzorgd rondreis, kleine groep, in een fantastisch land. Vele landen in Azië bezocht, maar Vietnam spant de kroon. Enkele hoogtepunten. Overnachting met uitstekende lunch, diner en ontbijt op een jonk in de Halong Bay, Hoi An met viering van het Tet festival, Hue met de verboden stad, Hanoi met hotel in de oude stad waar op straat alle ambachten worden uitgevoerd, Dalat prachtig gelegen in de bergen met een heerlijk klimaat, fietsttochten over het platteland in de Mekong delta en bij Hoi An lekker een paar dagen rust aan het strand van Phan Thiet in een supergoed resort, de drukte van Saigon. Het oversteken van de straten als er een paar honderd scooters op je afkomen ( gaat altijd goed als je maar heel langzaam oversteekt). De aardige mensen die je altijd behulpzaam zijn, al spreken ze nauwelijks Engels. Het lekkere eten met stokbroden en croissants en het klimaat. In het noorden (Hanoi) wat koeler en in het zuiden (Saigon) echt heet. En uiteindelijk hebben we gekozen om nog wat dagen uit te rusten op het tropische eiland Phu Quoc in een prima resort. Kortom een hele goede rondreis waarbij alles klopte met een uitstekende prijs/kwaliteit verhouding. Alle reden om nogmaals met NRV op reis te gaan

  • Algemeen 8
  • Accommodatie 8
  • Vervoer 8
  • Reisbegeleiding 9
  • Excursies 9
  • Prijs / kwaliteit 8
op 7 maart 2015 bestemming: Vietnam / rondreis, reisperiode: februari 2015

Blij dat ik alleen voor Vietnam heb gekozen, hierdoor veel van het land kunnen zien in een wat rustiger tempo. 3 x 3 nachten op 1 locatie, o.a. strand en Saigon. Goede reisbegeleider, die niets teveel was.
Groep bestond uit 15 pers. maar we hebben toch kunnen reizen met een grote bus, heel comfortabel.

  • Algemeen 9
  • Accommodatie 8
  • Vervoer 10
  • Reisbegeleiding 10
  • Excursies 9
  • Prijs / kwaliteit 9
op 27 januari 2015 bestemming: Indonesië / Java, reisperiode: januari 2015

Zeer aan te raden zowel de reis zelf alsmede de begeleiding vooraf en tijdens de reis. hotels prima.

  • Algemeen 9
  • Accommodatie 9
  • Vervoer 10
  • Reisbegeleiding 10
  • Excursies 9
  • Prijs / kwaliteit 8
op 20 januari 2015 bestemming: Argentinië / Buenos Aires, reisperiode: december 2014

Onze 8e verre reis, ditmaal voor het eerst met NRV. De boekingsprocedure verliep perfect, gebruikt gemaakt van online chat voor eerste informatie. Op al onze vragen kwam snel en zorgvuldig antwoord (een nieuwe ervaring).
De reis zelf was geweldig, werkelijk geen negatieve opmerking te bedenken. We hadden toeristenklasse hotels en die voldeden prima.
Noord Argentinië is een avontuur, de natuur is overweldigend (omgeving Salta). Uitermate tevreden.

  • Algemeen 9
  • Accommodatie 8
  • Vervoer 8
  • Reisbegeleiding 8
  • Excursies 8
  • Prijs / kwaliteit 8
op 7 november 2014 bestemming: Indonesië / Sumatra, reisperiode: oktober 2014

Wij hebben een reis door Indonesie gemaakt met NRV Holiday. We hadden hiervoor gekozen omdat de website goed in elkaar zit en er overzichtelijk uitziet. We hebben een offerte opgevraagd en wat email contact gehad en dat alles was keurig netjes en steeds een snelle reactie. Toen we de reis geboekt hebben zijn we ook nog naar een informatie bijeenkomst geweest. Erg duidelijk verhaal over het land de mensen, gezondheid enzovoorts. Ook de reis zelf verliep prima. We ontvingen de reisbescheiden op tijd en toen we aankwamen op Medan, Sumatra stond onze gids al klaar. Hij regelde alles van a tot z en we hebben zelf niets hoeven doen. Op Java hadden we een andere gids en ook zij deed het perfect. Ze regelde alles voor je en je hoefde maar iets te vragen of ze kon er antwoord op geven of het werd geregeld. Wij hebben een heerlijke onbezorgde vakantie gehad en zullen NRV aan iedereen aanraden. Zelf zitten we al naar de volgende reisbestemming te kijken. Uiteraard via NRV Holiday!

  • Algemeen 9
  • Accommodatie 8
  • Vervoer 9
  • Prijs / kwaliteit 10
op 16 oktober 2014 bestemming: Laos / RONDREIS, reisperiode: september 2014

Heel pure en authentiek land,hotels en guesthouses zijn primitief .De bergvolkeren zijn super vriendelijk maar heel arm....toch gelukkig. De speciale klederdracht van sommige volkeren ook mooi. We zijn schooltjes gaan bezoeken. We hebben een trektocht gedaan in de bergen en gekookt met wat we in de natuur vonden. Een mountainbike tour van 8 uur tussen de rijstvelden en naar een waterval....superdag. Een dag gaan kajakken over een meer en gestopt bij een super mooie waterval....heerlijk gezwommen. Ook stonden er geregeld tempels op ons programma het was heel mooie toffe reis.eentje met een gouden randje zoals wij over onze ervaringen er over spreken. Geboekt bij NRV Holiday.

  • Algemeen 8
  • Accommodatie 6
  • Vervoer 9
  • Prijs / kwaliteit 8
op 13 oktober 2014 bestemming: India / Delhi, reisperiode: september 2014

Een fantastische groepsreis met uitstekende excursies en verrassende extraatjes. De (kleine) groep was erg divers, maar we konden ook wel dingen zelf invullen. Delhi, Jaipur, Allahabad, Agra en Varanasi waren de belangrijkste reisdoelen, maar er was veel meer. Vanaf de eerste t/m de laatste dag voelde ik me als een prinses.
Van riksja en tuk-tuk, roeiboot en motorboot, bus en trein tot fiets - de hele reis verliep heel ontspannen, terwijl we ondertussen heel veel deden en zagen. Echt fantastisch. Van de drukte en chaos in de steden naar een rustig fietstochtje op het platteland, alles was een waar genot om mee te maken met NRV Holiday.

  • Algemeen 9
  • Accommodatie 9
  • Vervoer 9
  • Prijs / kwaliteit 10
op 2 oktober 2014 bestemming: Indonesië / Bali, reisperiode: september 2014

Wij kunnen terugkijken op een fantastische Kennismakingsrondreis naar Bali met NRV Holiday die reeds kort na de boeking al diverse informatie toestuurde over de reis naar Bali met betrekking tot de nodige inentingen, visa en wat je verder weten moet.
NRV Holiday heeft geen grote groepen (max. 20 personen) Wij hadden de luxe van een groep van 10 personen.
NRV Holiday werkt samen met Marin Tour op Bali van daaruit was alles prima geregeld. Nadat we geland waren op Bali werden we opgehaald door Anneke onze reisleidster. Een betere reisleidster kan je je niet wensen. Wat een vriendelijke enthousiaste reisleidster. Op de tweede dag kwamen we in Ubud aan waar we lekker gingen ontspannen in het zwembad, s'avonds hadden we een welkomdiner in ons hotel Y resort. De volgende dag brachten we een bezoek aan Monkey Forest waar de Makaken vrij rondopen dus oppassen dat ze niet je eventueel gekochte tros bananen uit je handen gegrist worden wat toch diverse mensen overkwam ondanks de waarschuwing.
Daarna bezochten de schilderkunst, houtbewerking en bekeken het batiken.
De volgende dag maakten we een wandeling door de rijstvelden met halverwege een koffiestop en de Jaje Bali (lokale delicatesse)) gebracht door het personeel van ons hotel. s' Middags gingen we op eigen verzoek naar Pura Tirta Empul (heilige bronnen bekend van het tv programma Erica op reis) een belevenis op zich. De volgende dag Ubud-Lovina een reis van 75 km door de bergen met de mooie rijstterrassen, bezoek aan de tempels en markt met kruiden,fruit etc. en de bekende Gitgit waterval.
Eenmaal aangekomen in ons hotel in Lovina hebben we gezamelijk gegeten op het strand bij een naastgelegen restaurant. De volgende dag waren we s'morgens om 6 uur present op het strand voor de zonsopkomst en met een traditionele boot de dolfijnen te zien zwemmen. Helaas lieten ze zich deze morgen niet zien. Dan maar weer op weg naar Candidasa met onderweg diverse stops om wat te bezichtigen o.a. de Moedertempel van Bali de Besakhi tempel en een vleermuisgrot. Een dagje tussendoor lekker verblijven aan het zwembad waar we natuurlijk heerlijke cocktails hebben uitgeprobeerd tijdens Happy Hour. s'Avonds tijdens het diner in het hotel genoten van 3 balines danseressen.
Dan de laatste dag van de rondreis nog een bezoek aan de Watertuinen, Waterpaleis en een origineel Balinees dorpje wat bekend is om de Ikat weeftechnieken. Aan het einde van de rondreis kwamen we in Sanur aan voor nog een weekje strandvakantie nadat we afscheid hadden genomen van onze fantastische chauffeur Widi met zijn hardwekende bijrijder Supri (een gouden koppel) en natuurlijk Anneke de reisleidster die we alledrie namens de groep een envelop met inhoud gaven.
Na een weekje relaxen zijn we tevreden huiswaarts gekeerd met dank aan NRV Holiday voor een perfekte reis een aanrader.

  • Algemeen 9
  • Accommodatie 8
  • Vervoer 9
  • Reisbegeleiding 10
  • Excursies 9
  • Prijs / kwaliteit 9
op 28 september 2014 bestemming: Zuid-Afrika / Diverse, reisperiode: september 2014

NRV heeft voor ons nu de 4e reis georganiseerd en wederom volledig aan onze verwachtingen kunnen voldoen. Een goed aanbod van optionele excursies die de moeite waard zijn om aan deel te nemen. Ook de partner ter plekke die de reis heeft uitgevoerd deed het keurig. Een prima gids die veel vertelde en de transfer na de verlenging van de reis was ook keurig verzorgd.

  • Algemeen 9
  • Accommodatie 8
  • Vervoer 8
  • Reisbegeleiding 9
  • Excursies 9
  • Prijs / kwaliteit 9
op 27 september 2014 bestemming: India / rondreis, reisperiode: september 2014

NRV Holiday heeft de reis perfect geregeld. Ook de info vooraf was goed.

  • Algemeen 9
  • Accommodatie 9
  • Vervoer 9
  • Reisbegeleiding 9
  • Excursies 9
  • Prijs / kwaliteit 10
op 23 september 2014 bestemming: Indonesië / Bali, reisperiode: augustus 2014

Vanaf het moment van boeking in Nederland en de begeleiding tijdens de rondreis, verblijf op Bali gebied de eerlijkheid ons om aan te geven dat alles zeer uitmuntend was geregeld. Zeer klantgericht zowel in Nederland en in Indonesië. Een ervaring om nooit meer te vergeten. In de toekomst zullen wij dan ook zeker weer gebruik maken van de diensten van NRV Holiday.

  • Algemeen 10
  • Accommodatie 10
  • Vervoer 10
  • Reisbegeleiding 10
  • Excursies 10
  • Prijs / kwaliteit 10
op 23 september 2014 bestemming: Jordanië / rondreis, reisperiode: september 2014

Organisatie NRV klopte als een bus. Geen kritiek!

  • Algemeen 9
  • Accommodatie 9
  • Vervoer 9
  • Reisbegeleiding 9
  • Prijs / kwaliteit 9
op 1 augustus 2014 bestemming: Kenia / Mombasa, reisperiode: september 2014

Ik heb erg slechte ervaringen met NRV. Mensen reserveer hier niet! Hebben in februari een reis naar Afrika geboekt. Moesten eerst een hotel omboeken, op zich geen probleem. Moesten echter even wachten op de reactie van andere reizigers! Iedereen was volgens NRV akkoord en onze reis zou doorgaan. Nu 1,5 maand voor vertrek krijgen wij bericht van NRV dat wij bovenop de prijs van 5250 euro nog eens 200 euro per persoon moeten bijbetalen, we blijken de enige deelnemers te zijn!? Hierop heb ik dus gereageerd door de reis te annuleren. Vervolgens heb ik onder een andere naam contact gezocht met NRV, hun reactie was dat de reis volgeboekt zou zijn en er niet meer gereserveerd kon worden..... De kosten voor vaccinaties, reis + annuleringsverzekering vergoeden ze niet......... Een dikke 1 voor NRV

  • Algemeen 2
  • Accommodatie 5
  • Vervoer 1
  • Prijs / kwaliteit 1
op 9 juli 2014 bestemming: Sri Lanka / Meerdere, reisperiode: juni 2013

De reis was zelf samengesteld wat bij NRV mogelijk is. We hebben een deel uit de privé rondreis en de groepsreis samengevoegd tot onze eigen reis. Alles was prima verzorgd. Prima chauffeur/gids ter plaatse en we hebben samen met hem de reis plannen op ons verzoek nog wat kunnen aanpassen door wat extra excursies te doen. Geen enkel probleem gehad tijdens de reis. Negatief kan ik alleen maar zeggen dat het jammer was dat de reis voorbij was maar dat is NRV Holiday niet te verwijten uiteraard.

  • Algemeen 8
  • Accommodatie 8
  • Vervoer 8
  • Reisbegeleiding 8
  • Excursies 8
  • Prijs / kwaliteit 8
op 27 mei 2014 bestemming: Zuid-Afrika / Prive Rondreis 17/18 dagen Family Fun Olifanten, Pinguïns & Walvissen, reisperiode: maart 2013

Hele fijne ervaring deze privé-rondreis 17/18 dagen Family Fun Olifanten, Pinguïns & Walvissen. Helemaal zelf op pad maar toch een organisatie (NRV Holiday) achter je voor eventuele problemen. Een heel fijn gevoel. Leuke excursie tips, duidelijke routes, leuke en mooie accomodaties, prima auto. Alles helemaal goed geregeld dus.
Voor mensen die alleen willen reizen, maar toch niet helemaal, een prima uitkomst.

  • Algemeen 9
  • Accommodatie 8
  • Vervoer 8
  • Reisbegeleiding 7
  • Excursies 7
  • Prijs / kwaliteit 10
op 1 april 2014 bestemming: Indonesië / rondreis, reisperiode: maart 2014

In een woord goed georganiseerd door NRV mede door een goede lokale agent namelijk Sunda travel.

  • Algemeen 8
  • Accommodatie 7
  • Vervoer 8
  • Reisbegeleiding 7
  • Excursies 7
  • Prijs / kwaliteit 8
op 16 februari 2014 bestemming: Zuid-Afrika / Johannesburg, reisperiode: november 2013

Ik heb enkele reiservaringen gelezen, maar deel de ervaring die de mensen hebben met Chris J. niet. Hij loste geen problemen op. Hij maakte problemen in de groep. En hoe de organisatie daarop gereageerd heeft, is helemaal het einde. Jammer. Voor mij in ieder geval de laatste reis met nrv.

  • Algemeen 6
  • Accommodatie 7
  • Vervoer 8
  • Reisbegeleiding 1
  • Excursies 6
  • Prijs / kwaliteit 6
op 9 februari 2014 bestemming: Sri Lanka / Plaats, reisperiode: januari 2014

Prima website van NRV met goede informatie en dat geldt ook voor de reisbescheiden. De organisatie ter plekke was zonder meer perfect. Prima programma, de aangeboden excursies zijn relatief duur (mede door de hoge entreeprijzen in Sri Lanka).

  • Algemeen 8
  • Accommodatie 8
  • Vervoer 8
  • Reisbegeleiding 8
  • Excursies 8
  • Prijs / kwaliteit 9
op 20 december 2013 bestemming: Zuid-Afrika / Plaats, reisperiode: januari 2013

Zowel bij de voorbereiding van de zelfsamengestelde reis als de organisatie van NRV ter plekke was zondermeer perfect. Het concept van zelf samenstellen spreekt ons bijzonder goed aan en met het verstrekte routeboek (vol informatie) kun je met een gerust hart op pad in dit prachtige land. Overigens was het voor ons het zesde bezoek aan Zuid Afrika

  • Algemeen 9
  • Accommodatie 9
  • Vervoer 9
  • Reisbegeleiding 9
  • Excursies 9
  • Prijs / kwaliteit 10
op 23 september 2013 bestemming: Indonesië / Bali, reisperiode: september 2013

Een hele mooie reis die goed georganiseerd was door NRV
helaas waren we niet echt te spreken van de vertegenwoordigster ter plaatse.
geen antwoorden of een korte onduidelijke sms met " jammer maar helaas"
geen opening bij de dame om buiten de gewone zaken iets te kunnen betekenen voor de toerist die net even iets anders wil dan haar standaard verhaaltje
de begeleider bij het vervoer van en naar het vliegveld waren ook niet echt behulpzaam. voor de niet bereisde toerist dan ook een heel gedoe om te ontdekken wat wel en wat niet te doen
jammer want het was gemakkelijk op te lossen geweest met wat meer (zoals in bali gebruikelijke) behulpzaamheid.
de accommodatie receptioniste heeft meer geholpen dan de afgevaardigde van NRV

  • Algemeen 7
  • Accommodatie 8
  • Vervoer 5
  • Reisbegeleiding 5
  • Excursies 4
  • Prijs / kwaliteit 8
op 3 september 2013 bestemming: Indonesië / java-bali, reisperiode: juni 2013

Heel goed georganiseerd, prima begeleiding en goede hotels.
Goede rondreis. Goede reis organisatie

  • Algemeen 9
  • Accommodatie 9
  • Vervoer 9
  • Reisbegeleiding 9
  • Excursies 9
  • Prijs / kwaliteit 9
op 3 september 2013 bestemming: Thailand / Rondreis, reisperiode: oktober 2008

Rondreis Thailand super geregeld goede busjes prima chaffeur en gids. Elke dag keurig op tijd. Organisatie NRV geweldig goed geregeld uitstekene accomodaties.er is nergens ook maar iets verkeerd gegaan.

  • Algemeen 9
  • Accommodatie 9
  • Vervoer 9
  • Reisbegeleiding 9
  • Excursies 9
  • Prijs / kwaliteit 8
op 24 augustus 2013 bestemming: Thailand / Phuket, reisperiode: augustus 2013

Onbetrouwbaar en niet klantvriendelijk.
We hadden een privé rondreis geboekt naar Thailand (island Hopping Phuket) bij NRV Holiday en dit was ook de laatste keer. Eerst zijn we aangekomen in Bangkok. In de reisbeschrijving staat vermeld dat je in een 4-sterren hotel komt, maar het hotel was alles behalve goed (eerder vergelijkbaar met een 2 sterren hotel)!! Ook zouden we een rondleiding door Bangkok krijgen met een gids naar China Town en het Koninklijk Paleis en daarna was ze verdwenen en ook niet meer gezien. Daarna naar krabi en Koh Phi Phi geweest waar alles prima was. Helaas moesten we zelf de boottickets regelen terwijl NRV dit zou doen. Onze laatste bestemming was Phuket. Het hotel lag in een bouwput, er zaten beesten in het eten, er hing een sterke verflucht en het was alles behalve wat in de reisbeschrijving vermeld was. Na een paar keer contact te hebben gehad met NRV wilden ze niets voor ons doen! Ook hadden ze geen andere keus voor ons dan daar blijven zitten of 300 euro extra te moeten betalen voor een ander hotel. Vermijd deze reisorganisatie!

  • Algemeen 3
  • Accommodatie 2
  • Vervoer 6
  • Reisbegeleiding 1
  • Excursies 8
  • Prijs / kwaliteit 3
op 7 augustus 2013 bestemming: Zuid-Afrika / rondreis, reisperiode: april 2013

Het was de eerste keer dat wij een reis boekten bij NRV HOLIDAY in Rijswijk en gezien onze ervaringen OOK METEEN DE LAATSE KEER
Wij hadden een 21 daagse groeps-rondreis Zuid-Afrika geboekt.
Van Johannesburg naar Kaapstad.
Als we het allemaal van tevoren hadden geweten, dan hadden we de reis NIET bij NRV HOLIDAY geboekt. Achteraf blijkt het een onbetrouwbare Reisorganisator.

In de brochures van NRV Holiday, op hun website, hun reisinformatie wordt vermeld dat de rondreis per luxe en comfortabele touringcar plaatsvindt. Ook is er een minimale groepsgrootte en ook is er een maximaal aantal deelnemers. Niet iedere reis heeft ook gegarandeerd vertrek.

Toen wij door NRV Holiday werden gebeld dat de reis toch doorging (8 deelnemers) werd ook gezegd dat de reis in een kleinere comfortabele bus zou zijn. Je kon het vergelijken met een soort van halve touringcar, zei men. Dergelijk luxe, kleinere en comfortabele bussen bestaan. Ook in Zuid-Afrika hebben wij deze bussen gezien.

Daar bleek in de praktijk dus NIETS van waar.
Eenmaal in Zuid-Afrika aangekomen, moesten we het doen met een soort “klusbus”.
Veel kleiner, NIET-comfortabel, een slechte zit op kleine stoelen, een slecht zicht naar buiten door kleine ramen en de gordels die voor de ramen hingen (waardoor je de hele dag tijdens de reis weinig van het landschap en plaatsen ziet).
Dat was dus niet volgens afspraak. Bij de reisleider, tevens gids en chauffeur hebben wij dit direct aan gekaard en gezegd dat wij een andere bus wensten .
Ook na telefonisch contact met NRV Holiday in Nederland kon er niets anders worden geregeld. Ja, wel een nieuwere busje van hetzelfde merk en type (Toyota dus).
En tja, ….daar sta je dan in Pretoria in Zuid-Afrika.
Aan het begin van rondreis van 5000 kilometer.
Je had gewoon geen andere keuze dan de rondreis te doen.

Terug in Nederland hebben we per brief een klacht ingediend bij NRV Holiday in Rijswijk. Ondanks mijn uitvoerige brieven en uitgebreide toelichting wordt op mijn klacht niet goed en serieus gereageerd. De eerste standaard reactie en brief komt pas trouwens na vijf weken.
NRV Holiday wenst gewoon niet toe te geven.

Ook het beschreven Reisprogramma in de brochures van NRV Holiday en op hun website staat op veel punten ver van de werkelijkheid ter plaatse.
Het wordt allemaal veel te mooi voorgespiegeld, overdreven goed en overdreven mooi beschreven en voorgesteld.

Uit de brieven die wij, naar aanleiding van onze klacht, van NRV Holiday ontvingen blijkt dat men in eerste instantie inhoudelijk NIET op onze brieven ingaat. En vervolgens dat men een geheel andere voorstelling van zaken geeft.
Iets anders dan wat men bij NRV Holiday heeft gezegd, toegezegd en beloofd.
Iets anders dan hetgeen in hun brochures en op hun website staat.
Op z’n zachtst gezegd: men schrijft niet de waarheid.
Een onbetrouwbare reisorganisator !

  • Algemeen 6
  • Accommodatie 7
  • Vervoer 1
  • Reisbegeleiding 8
  • Excursies 3
  • Prijs / kwaliteit 3
op 31 juli 2013 bestemming: Indonesië / java-bali, reisperiode: juni 2013

De reis naar Jakarta ging voorspoedig. In Jakarta aangekomen werden we al opgevangen door onze reisleidster Johanna. Ze heeft alles fantastisch geregeld en alles liep perfect vanaf Jakarta tot in Bali waar we afscheid moesten nemen van deze vrouw. De tour, hotels en lunches waren zeer goed.
In Bali kregen we iemand anders, die wat chaotisch was. Ze kwam al later dan was afgesproken en daardoor moest ze snel dingen af handelen voor onze optionele excursies. Ik moest dingen vernemen van een mede reiziger die haar toevallig gezien heeft. Vind daarom dit iets minder. Maar de reis van NRV was goed en we hadden een leuke groep en hebben ons prima vermaakt.

  • Algemeen 9
  • Accommodatie 9
  • Vervoer 9
  • Reisbegeleiding 9
  • Excursies 9
  • Prijs / kwaliteit 9
op 24 juni 2013 bestemming: Sri Lanka / Rondreis, reisperiode: juni 2013

Dit jaar voor het eerst een privé rondreis gemaakt in plaats van met een groep. We zijn nu voor de derde keer op reis geweest met NRV en wij hebben een fantastische vakantie gehad. Uitstekende voorlichting en adviezen gekregen bij de voorbereiding en de rondreis was boven verwachting. Alles was prima verzorgd. NRV bedankt!

  • Algemeen 8
  • Accommodatie 8
  • Vervoer 8
  • Reisbegeleiding 8
  • Excursies 8
  • Prijs / kwaliteit 8
op 10 mei 2013 bestemming: China / Peking (Beijing), reisperiode: april 2013

Perfecte begeleiding door goed opgeleide gidsen en prima chauffeur. Echt ontspannen vakantie gehad, ondanks alle verplaatsingen, alles werd voor ons geregeld door NRV.

  • Algemeen 8
  • Accommodatie 7
  • Vervoer 8
  • Reisbegeleiding 8
  • Excursies 8
  • Prijs / kwaliteit 7
op 22 april 2013 bestemming: Indonesië / Java, Bali & Gili's, reisperiode: februari 2013

Wij hebben een heerlijke reis gehad in Indonesië: op Java alle hoogtepunten gezien (treinreis, Borobudur, Prambanam en de Bromo) en op Bali heerlijk rustig aan gedaan met stops in Pemuteran (snorkelen en duiken), Munduk (mooie wandelingen) en Ubud (leuk stadje) om vervolgens in een lekker hotelletje bij te komen op de Gili's en in Sanur. Echt een aanrader en uitstekend geregeld door NRV: zowel voor als tijdens onze reis!

  • Algemeen 9
  • Accommodatie 9
  • Vervoer 8
  • Reisbegeleiding 8
  • Excursies 8
  • Prijs / kwaliteit 9
op 25 december 2012 bestemming: Indonesië / Indonesie, reisperiode: december 2012

Ik heb de groepsreis Java + Bali geboekt met Nederlandstalige begeleiding. Het was een gegarandeerde reis met kleine groep, slechts 6 personen. Omdat ik slechts een week vooraf boekte moest ik 204 euro opleggen op mijn vliegtuigstoel, terwijl het vliegtuig achteraf half leeg bleek te zitten. De ons toegewezen gids werd "zogezegd" na twee dagen plots ziek, terwijl wij verbleven in Bandung waren waar zij 'toevallig' ook woonachtig was. Er kwam een 'vervanging', die héél gebrekkig Nederlands sprak. In de trant van "dit is de katoliek kerk, hier de mensen bidden, In Java niet veel katoliek mensen, meeste zijn moslim... dat is de tempel voor de chinees mensen. Op gebrekkige wijze heeft hij zich de laatste dag geexcuseerd, de man had een beroerte gehad en kon niks meer memoriseren...
Wij willen ons best flexibel opstellen en van onze reis het beste maken, maar van een reisorganisator mag je TENMINSTE verwachten dat er gecommuniseerd wordt : hier werden wij voor feiten geplaatst. Bovendien was het héél moeilijk om hierover lastig te gaan doen tijdens de reis, want je wil niet doorgaan voor sfeerverpester binnen het groepje !
Bedankt NRV voor de fijne professionele organisatie, gelukkig had ik een reisgids aangeschaft voor mijn reis, zodat ikzelf de achtergrond-informatie kon nalezen. Voor mij is het duidelijk : NRV : weg erméé !!! volgende maal boek ik bij een goede reisorganisatie !

  • Algemeen 4
  • Accommodatie 7
  • Vervoer 6
  • Reisbegeleiding 2
  • Excursies 4
  • Prijs / kwaliteit 4
  • Vorige
  • 1
  • 2
  • 3
  • Volgende