Interview PANGEA Travel

Interview met Berry ter Horst
Interview met Berry ter Horst van PANGEA Travel

Persoonlijke vragen voor de geïnterviewde

Vertel eens wat over jezelf, hoe lang werk je al bij de organisatie? Wat is je huidige functie? Heb je ook andere functies gehad? Wat vind je wel/niet leuk aan je functie?
Mijn werk is echt mijn droombaan. Reizen deed ik altijd al veel maar als eigenaar van PANGEA Travel heb ik ook heel veel gereisd voor mijn werk. Wie wil dat nu niet? Daarnaast is het geweldig om een bedrijf vanaf het begin (2003) op te bouwen. Begonnen op een zolderkamertje met het idee om dit alleen te blijven doen. Maar inmiddels zijn we uitgegroeid tot een mooi en gezond bedrijf met 19 medewerkers. Zelf reis ik nu wat minder maar mijn medewerkers des te meer. Zo kunnen we de klant adviseren uit eigen ervaring en kennen we de mooiste plekjes.

Vragen over de organisatie

Hoe is het bedrijf ontstaan?
Na 20 jaar in de reisbranche te hebben gewerkt, wilde ik mijn kennis en ervaring verder delen en uitbreiden. Een eigen bedrijf starten was een logische keuze. Maar dan wel anders dan het ‘standaard’ reisbureau. Door echt te luisteren naar de klant, veel service bieden en door kwaliteit te leveren. Zo worden klanten ambassadeurs en het is mooi om te zien dat dit al bijna 15 jaar goed werkt. Ook al worden we groter, we hebben nog steeds oog voor detail en vooral: aandacht voor de klant!

Waarom is destijds voor de bedrijfsnaam gekozen?
PANGEA is de naam voor het supercontinent, waaruit alle huidige continenten ontstaan zijn. Hoewel bij ons inmiddels de specialisatie op Afrika en Azië ligt en niet de hele wereld, is het toch een opvallende en passende naam voor een reisorganisatie.

Wat is de visie en missie van de organisatie?
PANGEA Travel onderscheid zich door het geven van aandacht, een persoonlijke benadering, door flexibel te zijn en door het leveren van kwaliteit. Omdat wij alle bestemmingen kennen uit eigen ervaring, kunnen we dit ook waarmaken.

Wie is de doelgroep?
De doelgroep is heel breed, variërend van jonge stellen, gezinnen met kinderen tot actieve ouderen die graag veel van de wereld willen zien. Onze reizigers hechten belang aan goede kennis, advies en persoonlijke aandacht. Dat is voor ons vanzelfsprekend!

Waarin onderscheidt de organisatie zich van concurrenten?
Bij PANGEA Travel werken reisspecialisten met veel (reis)ervaring. Deze kennis is onze kracht. Immers, een review van een hotel kun je zelf op internet vinden, maar bij PANGEA Travel adviseren we uit eigen ervaring zodat het hele plaatje klopt. We investeren graag in de lange termijn. Daarom hebben we een hoog percentage repeaters en werken medewerkers al jaren bij PANGEA Travel.

Welke bestemmingen verkopen jullie op dit moment het meest?
Bestemmingen die we veel verkopen zijn Zuid-Afrika, Namibië, Tanzania in Afrika en Sri Lanka, Japan, Bhutan, Vietnam, Maleisië en Indonesië in Azië.

Kun je trends of verschuivingen noemen m.b.t. bestemmingen?
Er is veel vraag naar bijzondere bestemmingen, kleinschalige accommodaties met een persoonlijke sfeer, luxe reizen en combinatiereizen (bijvoorbeeld Zuid-Afrika & Seychellen of Dubai, Sri Lanka & Malediven).

Wat is echt kenmerkend/karakteristiek voor de organisatie?
Dat we met veel plezier onze kennis en ervaring delen. We zijn een leuke club en dat merk je ook als je contact opneemt met PANGEA Travel.

Hoe zou je graag omschreven willen worden door klanten?
Als een reisorganisatie die om haar klanten geeft en graag wat extra’s regelt.

Zijn jullie aangesloten bij ANVR/SGR/Calamiteitenfonds? Waarom wel/niet?
Uiteraard zijn we hierbij aangesloten. We zijn een betrouwbare partner voor onze reizigers en daarbij hoort ANVR/SGR/Calamiteitenfonds.

Heb je nog iets toe te voegen?
De beste promotie voor PANGEA Travel zijn de ervaringen van andere reizigers. Op reisgraag.nl vind je veel feedback hoe anderen onze werkwijze hebben ervaren. Op onze website staan veel voorbeeldreizen en ideeën voor een bijzondere vakantie. Maar er zijn veel meer mogelijkheden. Daarom besteden wij veel aandacht aan het contact met onze reizigers en passen elke reis aan, aan de wensen van de klant, aangevuld met onze ideeën en kennis. Meer weten? Bel gerust (026-3707511) of mail (info@pangeatravel.nl).