Nederlander is ontdekkingsreiziger en wil naar Marokko

Geschreven op 29 september 2014 door Anique

Toeristen in de Sahara, Marokko
Toeristen in de Sahara, Marokko
Uit onderzoek van Riksja Travel is gebleken dat de Nederlandse verre reiziger een typische ontdekkingsreiziger is. De ideale bestemming onder hen is Marokko. In totaal vulden 14.000 Nederlanders de Riksja Travel Reistest in.

Riksja Travel Reistest

Door middel van een test onderzocht de online verre reizen specialist welk type reizigers de Nederlanders zijn en welke bestemming het beste bij ze passen. Een half jaar lang hadden de reizigers de mogelijkheid de test te doen, om te ontdekken welk type reiziger ze zijn. Door middel van 12 vragen ontdekken reizigers hun eigen profiel. Dit werd gedaan door vragen te stellen als 'Hoe verken je het liefst een land?', 'Reizen betekent voor mij...' en 'Over welke ontmoeting ga je thuis opscheppen?'. De uitslag geeft vervolgens een persoonlijk advies over welk type reiziger de tester is en welke karaktereigenschappen daarbij horen. Ook worden de meest ideale bestemmingen voor de tester getoond.

De ontdekkingsreiziger

Uit alle testers is gebleken dat de Nederlandse verre reizigers voornamelijk ontdekkingsreizigers zijn, in totaal namelijk 21 procent. De ontdekkingsreiziger kiest voor individuele keuzevrijheid en verkent het land het liefst met een eigen reisboekje. Op de tweede plaats kwam met 15 procent 'Freek in het wild'. Dit zijn ultieme natuurliefhebbers die het liefst midden in de jungle slapen. Op de derde plaats kwam met wederom 15 procent de VIP, een reiziger die graag comfortabel op reis gaat en relaxt. Hierbij wordt vaak gekozen voor een bungalow en een ritje op een Vespa. In totaal waren er 14 verschillende typen reizigers.

De ideale bestemming

Het Afrikaanse land Marokko blijkt de meest ideale bestemming met 16 procent. Ecuador komt met 14 procent op een tweede plek, gevolgd door het Aziatische Thailand met 12 procent. Riksja Travel maakte een top 10 meest ideale bestemmingen naar aanleiding van deze test. Deze is als volgt:

1. Marokko (16%)
2. Ecuador (14%)
3. Thailand (12%)
4. Maleisië (9%)
5. Costa Rica (8%)
6. Kenia (7%)
7. Peru (6%)
8. Mexico (6%)
9. Indonesië (4%)
10. Sri Lanka (3%)

Nieuws