Riksja lanceert flexibel reisconcept

Geschreven op 5 maart 2019 door Gina

Het kleurrijke Cuba met de bekende oldtimers
Het kleurrijke Cuba met de bekende oldtimers
Riksja komt als eerste reisorganisatie met de 'flexibele rondreis'. Dit houdt in dat de reiziger ter plekke aanpassingen aan de reis kan doen. Denk hierbij aan een nachtje langer of korter op een bepaalde plek of door extra's bij te boeken, zoals activiteiten. Dit concept geldt voornamelijk voor landen die zelf relatief moeilijk te bereizen zijn, bijvoorbeeld Cuba.

"We merken in de markt dat er bij reizigers een grote wens is om de vrijheid te behouden om ter plekke te kunnen bepalen om ergens te blijven of juist door te gaan." aldus Ineke Visser, bestemmingsexpert bij Riksja Travel. "Een georganiseerde reis via een reisorganisatie staat soms de vrijheid in de weg. Daarom hebben we op Cuba een geheel nieuwe methode ontwikkeld. Hiermee genieten onze reizigers wel van de vrijheid en spontaniteit tijdens hun Cuba-reis, maar behouden ze de zekerheid dat de fijne, knusse slaapplekken en gave activiteiten geregeld zijn. Zo reizen ze dus echt avontuurlijk met een ingebouwd vangnet." vult Visser aan.

Om het concept daadwerkelijk te kunnen realiseren, werkt de reisorganisatie nauw samen met haar lokale partners. Daarbij staan de bestemmingsexperts en de plaatselijke collega's 24 uur voor de reiziger klaar. "Samen fungeren we als je reisgids." vertelt Visser. Op deze manier hoopt de reisorganisatie reizigers die liever alles zelf regelen tegemoet te komen door eventuele organisatorische problemen weg te nemen. "Het land staat bekend als uitdagend om zelf te bereizen, omdat het aanbod van huurauto's zeer beperkt is, de service en prijs-kwaliteitsverhouding van de overheidshotels niet altijd even optimaal is en er een wirwar is aan Casas Particulares. Met het schaarse internet is een goede slaapplek online uitzoeken vrijwel onmogelijk en ter plaatse eentje lukraak uitkiezen is als Russische roulette: je hebt geen idee waar je uitkomt. Wij hebben de slaapplekken eigenhandig geselecteerd. Op die manier kunnen we onze reizigers altijd de beste kwaliteit garanderen en zorgen dat ze echt in de sfeer van het land overnachten." sluit Visser af.

Nieuws