Riksja Travel bestaat dit jaar 15 jaar!

Geschreven op 5 mei 2015 door Vanessa

Strand Thailand, daar begon het voor Riksja
Strand Thailand, daar begon het voor Riksja
Het begon 15 jaar geleden allemaal tijdens een vakantie in Thailand. Oprichter Marius Appelman wilde zijn ervaringen, overnachten bij lokale mensen in kleinschalige accommodaties, delen met anderen. Hij richtte de reisorganisatie Riksja Travel op vanaf de zolderkamer en inmiddels werken er al bijna 100 reisliefhebbers. In het begin werd alleen Thailand aangeboden maar inmiddels kun je kiezen uit 46 bestemmingen wereldwijd. Het concept is simpel en werkt uitstekend: je kunt met verschillende bouwstenen (korte reisprogramma's) jouw ideale reis samenstellen. De reisspecialisten die er werken kennen de bestemming en helpen je met het combineren van de bouwstenen om zo de reis naar wens samen te stellen.

Tot het aanbod behoren, naast Thailand, landen als Argentinië, Bhutan, Canada, Costa Rica, Cuba, Ecuador, Egypte, Griekenland, Mexico, Tibet, Vietnam, Zuid-Afrika en nog vele meer. Reizen met Riksja betekent ver, kleinschalig, beleving en respect voor natuur en cultuur. Daarnaast heeft de onderneming een label voor verre reizen met kinderen: Riksja Kids.

Dit jaar realiseert Riksja Travel een droom, samen met de lokale bevolking in Thailand. Er komt een eigen Riksja-lodge in de jungle van het Khao Sok National Park. Kleinschalig en verantwoord, waar de lokale mensen de lodge bouwen en hem ook zullen runnen. Slapen in een van de mooiste stukken woud op aarde en de community heeft werk, inkomsten en scholing. In de Anurak community lodge slaap je in een eenvoudig huisje op palen, midden in de jungle. Een stukje Riksja-paradijs op aarde!

Nieuws