Sustainable Travel Expert van Riksja in Duurzame Jonge 100

Geschreven op 7 juni 2019 door Femke

KyriŽl van der Sloot van Riksja Travel
KyriŽl van der Sloot van Riksja Travel
Riksja Travel's Sustainable Travel Expert Kyriël van der Sloot is gisteravond verkozen tot een van de 'Duurzame Jonge 100'. Dit is een lijst van honderd jonge ondernemers, young professionals en studenten die aantonen dat een duurzame toekomst mogelijk is. Voor de reisorganisatie is dit een waardevolle erkenning voor haar duurzaamheidsbeleid. Iedereen die bij de 'Duurzame Jonge 100' behoort, is bezig met duurzaamheid en is 32 jaar of jonger. 

Duurzaam reizen

Kyriël van der Sloot is Sustainable Travel Expert bij Riksja Travel en houdt zich continu bezig om meer bewustzijn op het gebied van duurzaamheid te creëren en daarmee reizigers, collega's en andere (reis)organisaties te inspireren. Ze zoekt continu naar innovatieve projecten die de negatieve impact van reizen minimaliseren en de positieve impact maximaliseren. Dit uit zich onder andere in een driedelige documentairereeks, waarvan het laatste deel nog in de maak is. In de eerste twee documentaires stonden de sociale impact van CO2-compensatie en microfinanciering centraal. Het derde deel zal gaan over het redden van meisjes uit de mensenhandel.

Riksja Travel en duurzaamheid

Riksja Travel staat voor het mooier maken van de wereld door reizen, mits dit op een verantwoorde manier gebeurt. Om de negatieve impact van reizen zoveel mogelijk tegen te gaan, worden alle Riksja-reizen volledig CO2-gecompenseerd. Dit resulteert in ongeveer 35.000 ton aan CO2-compensatie per jaar. Bovendien helpt de reisorganisatie ondernemers wereldwijd met een kleine lening in de vorm van microfinanciering. Inmiddels hebben ruim 20.000 ondernemers hier gebruik van gemaakt.

Nieuws