Interview Sawadee Reizen

Interview met Sandra Terschegget
Interview met Sandra Terschegget van Sawadee Reizen

Persoonlijke vragen voor de geïnterviewde

Vertel eens wat over jezelf, hoe lang werk je al bij de organisatie? Wat is je huidige functie? Heb je ook andere functies gehad? Wat vind je wel/niet leuk aan je functie?
Ik ben Sandra en ik werk in totaal al bijna 6 jaar bij Sawadee. Ik heb een jaar op de afdeling Sales gewerkt en werk nu al bijna 5 jaar op de afdeling Marketing waar ik mij bezig houd met veel verschillende onderwerpen: brochure, magazine, beurzen en events, PR.

Vragen over de organisatie

Hoe is het bedrijf ontstaan?
Sawadee is ruim 30 jaar geleden ontstaan door twee reislustige vriendinnen.

Waarom is destijds voor de bedrijfsnaam gekozen?
De allereerste reis ging naar Thailand: Sawadee betekent ‘welkom’ in het Thai.

Wat is de visie en missie van de organisatie?
Al 30 jaar organiseert Sawadee avontuurlijke reizen waarbij genieten en beleven voorop staan. Genieten van de indrukwekkende natuur en van de fascinerende cultuur. Voor een optimale beleving van een land maak je een wandel- of een fietstocht, een tocht per kameel, een ritje met het openbaar vervoer of bezoek je bijvoorbeeld een markt, hetgeen vaak garant staat voor onverwachte ontmoetingen. Op deze manier reis je er niet vluchtig langs, maar sta je er middenin! Als onderdeel van PEAK Travel Adventure Group, wereldwijd marktleider in het organiseren van actieve en avontuurlijke vakanties, staat Sawadee voor bijzondere reiservaringen. Reiservaringen die maken dat reizigers nog jaren bij ons terug blijven komen.

Wie is de doelgroep?
De deelnemers aan onze reizen zijn leuke zelfstandige Nederlanders en Vlamingen die van avontuur en actie houden. Zowel ervaren reizigers als mensen die voor het eerst een stap buiten Europa zetten, gaan mee. Onze reizigers hebben een flexibele instelling, zien niet op tegen de soms lange reisdagen en primitieve omstandigheden en accepteren dat tijdens een avontuurlijke reis soms niet alles volgens planning verloopt. Ze hebben hart voor andere culturen, staan open voor nieuwe ervaringen en hebben teamspirit; niet onbelangrijk als je langere tijd in een groep optrekt. Bovendien hebben ze respect voor mens en natuur. Ze willen veel zien, maar ook tijd hebben om de bijzondere culturen en mooie natuur echt te kunnen beleven.

Je treft bij ons stellen, vrienden en alleengaanden, veelal tussen de 25 en 60 jaar, maar ook daaronder en -boven. Vanwege het avontuurlijke karakter en de zwaarte hanteren we voor de meeste reizen een minimumleeftijd van 18 jaar. Ook organiseren wij reizen voor actieve families met kinderen vanaf 7 jaar.

Waarin onderscheidt de organisatie zich van concurrenten?
Wij onderscheiden ons naast de unieke reisroutes, bijzondere bestemmingen ook met onze focus op duurzaamheid. Zo hebben wij onlangs nog het Travelife certificaat behaald.

Het persoonlijke karakter van Sawadee en de kennis van onze reisexperts is ook zeker een onderscheidende factor.

Voor familieavontuur onderscheiden wij ons heel duidelijk omdat we verschillende leeftijdsgroepen hebben: we hebben reizen voor gezinnen met kinderen vanaf 7, 12 of 16 jaar. Zodat de kinderen bij ons altijd reizen met andere kinderen van dezelfde leeftijd!

Zijn jullie aangesloten bij ANVR/SGR/Calamiteitenfonds? Waarom wel/niet?
Ja natuurlijk! Dan zou ik niet uit hoeven leggen...