Floortje naar Vanderlin Island

Geschreven op 13 maart 2019 door Femke

Floortje op Vanderlin Island ©BNNVARA
Floortje op Vanderlin Island ©BNNVARA

Morgenavond is de derde aflevering van dit seizoen van Floortje Naar Het Einde Van De Wereld te zien. Floortje reist naar Vanderlin Island, een zo goed als verlaten eilandje voor de noordkust van Australië. Vanderlin Island is het eerste eiland van een eilandengroep, bestaande uit vijf kleine eilanden, die ontdekt is door Abel Tasman. Omdat hij toen nog veronderstelde dat de eilanden deel van het vasteland waren noemde hij ze Cape Vanderlin.

Familie Smith

Op Vanderlin Island bezoekt Floortje de familie Smith. Vader Chris en Amanda en hun drie kinderen zijn de enige bewoners van het eiland. Chris komt uit Melbourne en verruilde zijn drukke bestaan in de grote stad voor de rust van Vanderlin toen hij zijn vrouw leerde kennen. Amanda is Aboriginal en woont al haar hele leven op het eiland. Terwijl Floortje een aantal dagen met ze doorbrengt en de mooiste plekken van het eiland bezoekt leert ze ook over de problemen in de Aboriginal gemeenschap in Australië.

Floortje met de familie Smith ©BNNVARA
Floortje met de familie Smith ©BNNVARA


De nieuwste aflevering van Floortje Naar Het Einde Van De Wereld is donderdag 14 maart 2019 te zien om 21:30 uur op NPO 1. Wil je alvast een indruk krijgen van het prachtige Vanderlin Island en de familie Smith? Bekijk dan onderstaande video.

12 bezoekers beoordeelden dit artikel gemiddeld met een

9,5

Gerelateerde artikelen