Actieve vakantie in de Franse Ardennen

Sedan, Franse Ardennen
Sedan, Franse Ardennen

Een vakantie in de Franse Ardennen betekent over het algemeen een actieve vakantie. Er is voor ieder wat wils, van wandelen en fietsen, tot het bezoeken van een markt met brocante meubeltjes of het bijwonen van een Middeleeuws feest. De echte waaghalzen kunnen er parapente of een quad huren. Dit allemaal op nog geen 400 km rijden. De hoofdstad van de Franse Ardennen, Charleville-Mezieres, is namelijk maar 350 km verwijderd van Utrecht. Een weekje in de Ardennen is niet genoeg om alles te ontdekken.

Heb je weinig kennis van Frankrijk? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

De Groene Route, Trans-Ardennes

De 83 km lange wandel- en fietsroute is in 2010 door Nederlandse journalisten uitgeroepen tot 'Beste Fietsroute van het Jaar' en deze titel krijgt het niet voor niets. Het oude jaagpad langs de Maas voert je door uiteenlopende landschappen waar van alles te zien en te doen is, op actief en cultureel gebied. De routegids 'la Voie Verte' is verkrijgbaar bij alle Offices de Tourisme. De route start (of eindigt) in de hoofdstad Charleville-Mezieres.

Charleville-Mezieres

De hoofdstad van de Franse Ardenne, Charleville-Mezieres, staat bekend als de wereldhoofdstad van de Marionetten-kunst. Het Internationale Marionetten Festival vindt tweejaarlijks plaats en trekt ongeveer 150.000 bezoekers uit de hele wereld. Ook buiten het festival is de stad altijd een bezoek waard. Place Ducale is het hart van dit schilderachtige stadje en rondom dit plein bevinden zich 24 paviljoens met een arcadengalerij, allen uit de 17e eeuw. De bekende dichter Rimbaud is er geboren en heeft vele sporen nagelaten in Charleville-Mezieres. Vraag gratis een offerte aan

Lokale markten

De streekproducten van de Franse Ardennen kun je kopen op de verschillende plattelands- en boerenmarkten die er georganiseerd worden. In voormalige dorpshallen en boerenschuren kun je kennis maken met de ambachtslieden. De meeste markten zijn op vrijdagavond terwijl de markten met brocante meubels meestal op zondag gehouden worden. Het collectieve merk “Ardennes de France” biedt meer dan 200 producten gemaakt/geteeld in de Franse Ardennen, deze zijn vaak verkrijgbaar op de markten.

Sedan

Als Evrard de la Marck in de 15e eeuw het dorp Sedan koopt laat hij er een van de grootste forten bouwen die ooit gebouwd zijn. In de eeuwen daarna worden in Sedan verschillende oorlogen uitgevochten zoals de Frans-Duitse oorlog in 1870, maar ook tijdens de Eerste Wereldoorlog heeft het stadje veel te lijden gehad. In 1940 wordt het stadje zelfs compleet verwoest, het fort blijft wonderlijk genoeg intact. Vandaag de dag kun je er een Middeleeuws festival meemaken en de hele dag in het gezelschap van jonkvrouwen en schildknapen verkeren.

Andere activiteiten

Heb je nog tijd over, dan zijn er nog veel meer leuke activiteiten te doen in de Franse Ardennen. Wat dacht je bijvoorbeeld van een partijtje golf bij Golfbaan Les Ardennes, de banen zijn mooi aangelegd in een heuvelachtig landschap. Wil je het landschap op een andere manier bekijken dan kun je een boot huren en met de stroom van de rivier meevoeren. Voor de echte waaghalzen zijn er verschillende plekken waar je kunt parapente ofwel schermvliegen. Van een soepel doek is een soort vleugel gemaakt waarmee je kunt vliegen. Ook kun je er paardrijden, vissen, mountainbiken, tennissen en quadrijden.

Offerteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

Geef als eerste een cijfer voor dit artikel

Gerelateerde artikelen