Megève: skiën in de Savoie

Megeve
Megeve

In het westen van Frankrijk in het departement Haute-Savoie, nabij de grens met Zwitserland en Italië, ligt het skiresort Megève. Dit vakantieoord staat bekend om haar kwaliteit en luxe, maar is niet langer enkel voor de allerrijksten betaalbaar.

Heb je weinig kennis van Frankrijk? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Geschiedenis

Het kleine dorpje Megève begon haar transformatie naar luxe skiresort in de vroege jaren van de twintigste eeuw. Megève werd ontworpen als een Frans alternatief voor het bekende Zwitserse luxe oord St. Moritz. De drijfveer achter de ontwikkeling van Megève was barones Noémie de Rothschild, een lid van de invloedrijke Rothschild bankiersfamilie. Zij bezocht St. Moritz vaak en tijdens de Eerste Wereldoorlog stond zij er bij de plaatselijke hotelier op dat Duitsers, de vijanden in de oorlog, uit het hotel geweerd werden. Toen de Zwitserse hoteleigenaar hier geen gehoor aan gaf, verliet zij uit woede St. Moritz. Zij besloot toen dat Frankrijk maar een eigen St. Moritz moest krijgen. Dat werd Megève. De Rothschilds investeerden de volgende jaren enorme sommen in het slaperige dorpje en wisten het te transformeren tot een luxe skiresort. In 1933 kreeg Megève de eerste skilift ter wereld. Sindsdien is Megève zich ieder winterseizoen blijven uitbreiden en vernieuwen.

Waar en wat

Megève ligt een kleine twintig kilometer van de hoogste berg van Europa, de Mont-Blanc. Het ligt echter niet boven de sneeuwgrens, waardoor het in tegenstelling tot een resort als Val Thorens geen sneeuwgarantie biedt in de zomer. Om dit te compenseren biedt Megève behalve wintersportmogelijkheden ook uitgebreide zomeractiviteiten en heeft het een lange traditie van hoogstaande gastronomie en wellness. Tevens heeft het met een authentiek Middeleeuwse dorpje, ook meer historie te bieden dan de speciaal gebouwde skiresorts in het gebied.
Vraag gratis een offerte aan

Sport in Megève

In het centrum van Megève ligt een groot sportcentrum waar je het hele jaar door een ijsbaan tot de beschikking hebt, zodat je zelfs in het midden van juni nog een wedstrijdje ijshockey kunt spelen of een rondje kunt schaatsen. Naast ijssporten kun je in het sportcentrum ook fitnessen, tennissen, zwemmen of lekker zweten in de sauna. Hoewel het ook een interessante zomerbestemming is, blijft Megève op de eerste plaats een skiresort. De in Megève geboren Emile Allais was Frankrijk's eerste grote skiër en stond aan de basis van de Franse school van skiën. Op de pistes van het Mont Blanc massief kun je alle wintersporten beoefenen, van sleeën tot snowboarden, maar het Megève gebied staat vooral bekend om haar uitstekende langlaufmogelijkheden. In 2012 heeft het daarvoor zelfs het 'Three Nordics' label gekregen van de Franse National Nordic Association.

Must-see evenementen

Tijdens het wintersportseizoen is er veel te doen in Megève. Eind december maken de kerstman en zijn fanfare hun intocht in het bergdorpje, waar ze door de straten heenlopend de kinderen verwelkomen en is er een levende kerststal. Tijdens het kerstseizoen zijn er bijna dagelijks concerten en voorstellingen.

Bereikbaarheid

Binnen ongeveer 11 uur ben je met de auto vanuit Nederland in Megève. Het skiresort is ook met de trein of het vliegtuig te bereiken. Vanaf Parijs ben je met de TGV binnen enkele uren in het nabijgelegen Sallanches. Het vliegveld van het Zwitserse Genève is met 70 km het meest nabij. Door het Megève skigebied rijden gratis shuttlebussen.

Digitaal

Via m.megeve.com kun je verschillende apps voor iOS en Android downloaden, waarmee je alles te weten kunt komen over Megève van de, voor jou, ideale skipiste tot de beste nachtclubs.

Offerteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

Geef als eerste een cijfer voor dit artikel

0,0

Gerelateerde artikelen