Reisadvies: Is Frankrijk een veilig vakantieland?

Calanques in Frankrijk
Calanques in Frankrijk

Er zijn op het moment geen bijzondere veiligheidsrisico’s voor reizen naar Frankrijk. Wel moet er rekening gehouden worden met een verhoogde kans op terroristische aanslagen. Door sociale onrust kunnen er tevens ongeregeldheden voorkomen in grote steden. Na de aanslagen op 13 november 2015 in Parijs is de noodtoestand uitgeroepen in Frankrijk. Wij geven je in dit artikel meer informatie over het actuele reisadvies van Frankrijk.

Heb je weinig kennis van Frankrijk? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Huidig reisadvies

Het reisadvies voor Frankrijk is op het moment geel. Dit wil zeggen dat het land weer reizigers toelaat, maar dat er wel nog veiligheidsrisico's gelden in verband met het coronavirus. Zo kan het zijn dat je aan de grens nog op symptomen wordt gecontroleerd.Aanslag 14 juli 2016 in Nice
Op 13 november 2015 vonden er diverse terroristische aanslagen plaats in Parijs, waarbij meer dan 100 mensen zijn gedood. Op 14 juli 2016 ging het weer mis in Frankrijk, waarbij een vrachtwagen tijdens een vuurwerkshow inreed op een menigte op de boulevard in Nice. Er vielen meer dan 80 doden en tientallen mensen raakten ernstig gewond. Blijf via het reisadvies en via de media op de hoogte van de ontwikkelingen in Nice indien je je hier bevindt. Volg verder de aanwijzingen van de lokale autoriteiten strikt op.

Onveilige gebieden

Er zijn geen gebieden in Frankrijk die als onveilig worden bestempeld. De Franse autoriteiten roepen mensen op om alert te blijven. Zorg ervoor dat je jezelf altijd kunt legitimeren.

Veiligheid Parijs

Er kunnen ongeregeldheden voorkomen door sociale onrust in grote steden als Parijs en de voorsteden bij deze grote steden. Vermijd altijd de plaatsen waar gedemonstreerd wordt of andere samenscholingen zijn. Er zijn extra veiligheidsmaatregelen genomen in grote steden waarbij belangrijke plaatsen extra bewaakt worden en er bijvoorbeeld meer controle plaatsvindt op de luchthaven of op stations. Voor de veiligheid van Parijs geldt op het moment hetzelfde advies als in de rest van Frankrijk.

Houd ook hier rekening mee

Criminaliteit
Op diverse invalswegen bij de grote steden kunnen criminelen actief zijn, zij beroven en bedreigen de automobilisten die er rijden. Wees alert voor mensen die zich ophouden bij de stoplichten, houd de ramen gesloten en vergrendel de autodeuren.

Reisdocument
Wees altijd in het bezit van een geldig reisdocument in Frankrijk. Door de verscherpte grenscontroles kan het zijn dat hier vaker om gevraagd wordt.

Kijk voor het actuele reisadvies op de website van de Rijksoverheid.

Heeft u interesse in een reis naar Frankrijk? We helpen u graag om deze reis naar uw wens samen te stellen. Reisbureau Reisgraag.nl scoort een 9,6 met klantenreviews op TrustPilot, we zijn lid van ANVR, SGR & Calamiteitenfonds en we hebben al meer dan 12,5 jaar ervaring.

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

Zonder budget geen passend advies.
Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

4 bezoekers beoordeelden dit artikel gemiddeld met een

7,0

Gerelateerde artikelen