Reisadvies: Is Frankrijk een veilig vakantieland?

Calanques in Frankrijk
Calanques in Frankrijk

Frankrijk is een populair en veelzijdig vakantieland in het zuiden van Europa. Frankrijk heeft prachtige steden, uitgestrekte wijnvelden en indrukwekkende bezienswaardigheden. Het land is veilig om naartoe te reizen, wel zijn er een aantal zaken waar je als reiziger rekening mee moet houden. Wij geven je in dit artikel meer informatie over het reisadvies voor Frankrijk.

Aanbieders van vakanties naar Frankrijk
Bolderman Excursiereizen (excursiereizen) Klik
NoSun Groepsreizen (actieve vakantie) Klik
Evaneos (Lokale reisexperts) Klik
TUI (allround) Klik
Sawadee Reizen (rondreizen) Klik
Topic Travel Vakantiehuizen (vakantiehuizen) Klik
Interhome (vakantiehuizen) Klik
VacanceSelect (autovakantie) Klik

Huidig reisadvies voor Frankrijk

Frankrijk krijgt een geel reisadvies. Reizen naar Frankrijk is mogelijk, maar er zijn wel een aantal inreisbeperkingen waar je als reiziger rekening mee dient te houden. Reizigers vanuit Nederland kunnen naar Frankrijk reizen met een coronabewijs. Een coronabewijs moet voldoen aan de volgende voorwaarden: of je bent 7 dagen of langer volledig gevaccineerd met Pfizer, Moderna, AstraZeneca of Covishield of je bent 28 dagen of langer gevaccineerd met het Janssen-vaccin of je bent hersteld van COVID-19 en hebt minstens 7 dagen geleden een vaccinatie gekregen. Ben je nog niet gevaccineerd? Dan is het tonen van een negatieve PCR-test of antigeentest die niet ouder is dan 24 uur voor vertrek naar Frankrijk ook voldoende. Ben je nog niet gevaccineerd maar ben je wel besmet geweest met COVID-19? Dan kan je ook met een herstelbewijs Frankrijk inreizen. Houd er wel rekening mee dat het herstelbewijs minimaal 11 dagen en maximaal 180 dagen geleden afgegeven moet zijn. Kinderen tot en met 11 jaar zijn een uitzondering en hoeven niet getest te worden. Houd er daarnaast ook rekening mee dat er op bestemming beperkingen kunnen gelden, zoals het dragen van mondkapjes. Voor de terugreis naar Nederland geldt vanaf 8 augustus ook de regel dat je een coronabewijs moet laten om weer het land in te mogen. Daarnaast wordt er geadviseerd bij thuiskomst een zelftest te doen, ook als je bent gevaccineerd.
Huidig reisadvies Frankrijk

Onveilige gebieden Frankrijk

Er zijn geen gebieden in Frankrijk die als onveilig worden bestempeld. In het zuiden van Frankrijk en op het eiland Corsica kunnen bosbranden voorkomen, met name in de zomermaanden en bij lange droge periodes. De bosbranden kunnen in deze tijd veel schade aanrichten. Reis je naar een gebied waar veel bosbranden voorkomen? Houd dan even goed de berichtgeving van lokale media in de gaten zodat je goed bent voorbereid. Andere zaken waar je als reiziger rekening mee moet houden zijn de lawines in de wintersportgebieden en overstromingen bij hevige regenval. Het laatste komt vooral voor als het ineens heel veel regent. 

Veiligheid in Frankrijk

Frankrijk is een veilig vakantieland. In de grote steden en op toeristische plaatsen, zoals de hoofdstad Parijs komt criminaliteit voor. Met name zakkenrollerij en berovingen. In de hoofdstad kunnen ook ongeregeldheden voorkomen door sociale onrust waarbij gedemonstreerd wordt. Daarnaast zijn er sinds de terroristische aanslag strengere veiligheidsmaatregelen genomen in Parijs en andere grote steden. Belangrijke en drukke plaatsen worden extra bewaakt en er zijn verscherpte identiteitscontroles. Desondanks zijn zowel Parijs als de andere grote steden veilig om naartoe te reizen.

Luchtfoto van Parijs
Luchtfoto van Parijs

Houd hier ook rekening mee

  • Om Frankrijk binnen te komen, dien je in het bezit te zijn van een geldig reisdocument. Dit mag een identiteitskaart of een paspoort zijn.
  • Op diverse invalswegen bij de grote steden kunnen criminelen actief zijn. Automobilisten worden beroofd en bedreigd bij bijvoorbeeld stoplichten. Houd ramen gesloten en vergrendel de autodeuren.
  • Neem geen drugs mee naar Frankrijk. Het is mogelijk dat er hoge straffen staan op het bezitten of gebruiken van drugs.

Link

Kijk voor het actuele reisadvies op de website van het Ministerie van Buitenlandse Zaken.

Onze reisexperts hebben veel kennis en ervaring. Ze weten waar ze moeten zijn voor scherpe prijzen en flexibele voorwaarden. Voor de maximale zekerheid zijn wij aangesloten bij de ANVR, SGR en Calamiteitenfonds. Onze klanten waarderen ons met een 9,6. Mogen wij u gratis helpen bij het samenstellen van uw vakantie?†

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Ontvang gratis een reischeque
 Flexibele voorwaarden
 ANVR,SGR, Calamiteitenfonds

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

4 bezoekers beoordeelden dit artikel gemiddeld met een

7,0

Gerelateerde artikelen