Reisadvies: Is Frankrijk een veilig vakantieland?

Reisadvies Frankrijk
Reisadvies Frankrijk

Frankrijk is een populair vakantieland onder de Nederlanders. Het is een veilig vakantieland, toch is het goed om voor vertrek het reisadvies voor Frankrijk te raadplegen. Zo weet je met welke zaken je rekening moet houden tijdens je reis.

Frankrijk is een populair en veelzijdig vakantieland in het zuiden van Europa. Frankrijk heeft prachtige steden, uitgestrekte wijnvelden en indrukwekkende bezienswaardigheden. Het reisadvies voor Frankrijk is groen. Het land is veilig om naartoe te reizen, wel zijn er een aantal zaken waar je als reiziger rekening mee moet houden.

Heb je weinig kennis van Frankrijk? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Huidig reisadvies voor Frankrijk

Het reisadvies voor Frankrijk is groen. Reizen naar Frankrijk is mogelijk, maar er zijn wel een aantal inreisbeperkingen waar je als reiziger rekening mee dient te houden. Reizigers vanuit Nederland kunnen naar Frankrijk reizen met een coronabewijs. Een coronabewijs moet voldoen aan de volgende voorwaarden: het vaccinatiebewijs laat zien dat je volledig bent gevaccineerd met een boosterprik, het herstelbewijs laat zien dat je hersteld bent van COVID-19 en is tussen de 11 en 180 dagen oud en het testbewijs laat een negatieve PCR-test (niet ouder dan 72 uur) of antigeentest (niet ouder dan 48 uur) zien. Kinderen jonger dan 12 jaar zijn een uitzondering en hoeven geen coronabewijs te laten zien. Kinderen vanaf 12 tot 18 jaar moeten volledig gevaccineerd zijn, maar hoeven geen boosterprik te hebben gehad. Reis je met het vliegtuig? Dan moet er ook een European Digital PLF ingevuld worden.
Reisadvies Frankrijk

Onveilige gebieden Frankrijk

Er zijn geen gebieden in Frankrijk die als onveilig worden bestempeld. In het zuiden van Frankrijk en op het eiland Corsica kunnen bosbranden voorkomen, met name in de zomermaanden en bij lange droge periodes. De bosbranden kunnen in deze tijd veel schade aanrichten. Reis je naar een gebied waar veel bosbranden voorkomen? Houd dan even goed de berichtgeving van lokale media in de gaten zodat je goed bent voorbereid. Andere zaken waar je als reiziger rekening mee moet houden zijn de lawines in de wintersportgebieden en overstromingen bij hevige regenval. Het laatste komt vooral voor als het ineens heel veel regent.  Vraag gratis een offerte aan

Veiligheid in Frankrijk

Frankrijk is een veilig vakantieland. In de grote steden en op toeristische plaatsen, zoals de hoofdstad Parijs komt criminaliteit voor. Met name zakkenrollerij en berovingen. In de hoofdstad kunnen ook ongeregeldheden voorkomen door sociale onrust waarbij gedemonstreerd wordt. Daarnaast zijn er sinds de terroristische aanslag strengere veiligheidsmaatregelen genomen in Parijs en andere grote steden. Belangrijke en drukke plaatsen worden extra bewaakt en er zijn verscherpte identiteitscontroles. Desondanks zijn zowel Parijs als de andere grote steden veilig om naartoe te reizen.

Luchtfoto van Parijs
Luchtfoto van Parijs

Houd hier ook rekening mee:

  • Om Frankrijk binnen te komen, dien je in het bezit te zijn van een geldig reisdocument. Dit mag een identiteitskaart of een paspoort zijn.
  • Op diverse invalswegen bij de grote steden kunnen criminelen actief zijn. Automobilisten worden beroofd en bedreigd bij bijvoorbeeld stoplichten. Houd ramen gesloten en vergrendel de autodeuren.
  • Neem geen drugs mee naar Frankrijk. Het is mogelijk dat er hoge straffen staan op het bezitten of gebruiken van drugs.

Link

Kijk voor het actuele reisadvies op de website van het Ministerie van Buitenlandse Zaken.

Offerteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

5 bezoekers beoordeelden dit artikel gemiddeld met een

6,6

Gerelateerde artikelen