Reisadvies: Is Frankrijk een veilig vakantieland?

Calanques in Frankrijk
Calanques in Frankrijk

Frankrijk is een populair vakantieland in het zuiden van Europa. Het is een veilig land om naartoe te reizen, wel zijn er een aantal zaken waar je als reiziger rekening mee moet houden. Wij geven je in dit artikel meer informatie over het actuele reisadvies van Frankrijk.

Heb je weinig kennis van Frankrijk? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Huidig reisadvies Frankrijk

Het reisadvies voor Frankrijk is oranje. Het wordt afgeraden naar Frankrijk te reizen, tenzij dit strikt noodzakelijk. De Nederlandse overheid adviseert zeer dringend om niet naar het buitenland te reizen. Alle ingezetenen van de Europese Unie, Britse burgers en personen van buiten de Europese Unie die in het bezit zijn van een geldige EU-verblijfsvergunning kunnen naar Frankreizen. Wel onder de voorwaarde dat zij bij aankomst een negatieve PCR-test of antigentest die niet ouder is dan 72 uur aan kunnen tonen. De Franse overheid heeft een avondklok ingevoerd tussen 20:00 uur en 06:00 uur. 24 december is een uitzonder, maar op 31 december geldt de avondklok wel. Ben je in Frankrijk geweest? Dan geldt er bij terugkomst in Nederland 10 dagen thuisquarantaine.
Huidig reisadvies Frankrijk

Onveilige gebieden Frankrijk

Er zijn geen gebieden in Frankrijk die als onveilig worden bestempeld.

Veiligheid in Frankrijk

Frankrijk is een veilig vakantieland. In de grote steden en op toeristische plaatsen, zoals de hoofdstad Parijs, Marseille, Nice en Saint Tropez komt criminaliteit voor. Met name zakkenrollerij en berovingen. In de hoofdstad kunnen ook ongeregeldheden voorkomen door sociale onrust waarbij gedemonstreerd wordt. Daarnaast zijn er sinds de terroristische aanslag strengere veiligheidsmaatregelen genomen in Parijs en andere grote steden. Belangrijke en drukke plaatsen worden extra bewaakt en er zijn verscherpte identiteitscontroles. Desondanks zijn zowel Parijs als de andere grote steden veilig om naartoe te reizen.

Luchtfoto van Parijs
Luchtfoto van Parijs

Houd hier ook rekening mee

  • Om Frankrijk binnen te komen, dien je in het bezit te zijn van een geldig reisdocument. Dit mag een identiteitskaart of een paspoort zijn.
  • Op diverse invalswegen bij de grote steden kunnen criminelen actief zijn. Automobilisten worden beroofd en bedreigd bij bijvoorbeeld stoplichten. Houd ramen gesloten en vergrendel de autodeuren.
  • In het zuiden van Frankrijk en op het eiland Corsica kunnen bosbranden voorkomen. Met name tijdens lange droge periodes in de zomermaanden.
  • Bij veel regenval is het mogelijk dat er overstromingen voorkomen.
  • In de Franse wintersportgebieden kunnen lawines voorkomen. Wees alert en volg de aanwijzingen van de lokale autoriteiten op.
  • Neem geen drugs mee naar Frankrijk. Het is mogelijk dat er hoge straffen staan op het bezitten of gebruiken van drugs.

Link

Kijk voor het actuele reisadvies op de website van het Ministerie van Buitenlandse Zaken.

Accommodatietip

Wil je heerlijk op vakantie naar Frankrijk? Onze reisexperts geven je graag accommodatietips! Zo vindt reisexpert Sandra camping Domaine de la Dragonnière ***** een echte aanrader en is reisexpert Astrid fan van camping Village Domaine du Colombier *****.

Alvast een indruk van hoe mooi vakantieland Frankrijk is? bekijk dan dit filmpje !

Onze reisexperts hebben veel kennis en ervaring. Ze weten waar ze moeten zijn voor scherpe prijzen en flexibele voorwaarden. Voor de maximale zekerheid zijn wij aangesloten bij de ANVR, SGR en Calamiteitenfonds. Onze klanten waarderen ons met een 9,6. Mogen wij u gratis helpen bij het samenstellen van uw vakantie? 

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Ontvang gratis een reischeque
 Flexibele voorwaarden
 ANVR,SGR, Calamiteitenfonds

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

4 bezoekers beoordeelden dit artikel gemiddeld met een

7,0

Gerelateerde artikelen