Reisadvies: Is Frankrijk een veilig vakantieland?

Laatste update:

Reisadvies Frankrijk
Reisadvies Frankrijk

Frankrijk is een populair en veelzijdig vakantieland in het zuiden van Europa. Frankrijk heeft prachtige steden, uitgestrekte wijnvelden en indrukwekkende bezienswaardigheden. Het land is veilig om naartoe te reizen, wel zijn er een aantal zaken waar je als reiziger rekening mee moet houden. Wij geven je in dit artikel meer informatie over het reisadvies voor Frankrijk.

Heb je weinig kennis van Frankrijk? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Huidig reisadvies voor Frankrijk

Frankrijk krijgt een groen reisadvies. Reizen naar Frankrijk is mogelijk, maar er zijn wel een aantal inreisbeperkingen waar je als reiziger rekening mee dient te houden. Reizigers vanuit Nederland kunnen naar Frankrijk reizen met een coronabewijs. Een coronabewijs moet voldoen aan de volgende voorwaarden: of je bent 7 dagen of langer volledig gevaccineerd met Pfizer, Moderna, AstraZeneca of Covishield of je bent 28 dagen of langer gevaccineerd met het Janssen-vaccin of je bent hersteld van COVID-19 en hebt minstens 7 dagen geleden een vaccinatie gekregen. Ben je nog niet gevaccineerd en kom je uit een groen gebied? Dan is het tonen van een negatieve PCR-test of antigeentest niet meer nodig. Ben je nog niet gevaccineerd maar ben je wel besmet geweest met COVID-19? Dan kan je ook met een herstelbewijs Frankrijk inreizen. Houd er wel rekening mee dat het herstelbewijs minimaal 11 dagen en maximaal 180 dagen geleden afgegeven moet zijn. Kinderen jonger dan 12 jaar zijn een uitzondering en geen coronabewijs te laten zien. 

Reist u met het vliegtuig dan moet er een ‘European Digital Passenger Locator Form’ ingevuld worden. Hiermee geef je aan dat je geen corona hebt en ook niet in contact bent geweest met iemand die corona gehad heeft.

Voor de terugreis naar Nederland (met vliegtuig of boot) dien je een ingevulde gezondheidsverklaring te kunnen laten zien. Reizigers die volledig gevaccineerd zijn of die een herstelbewijs hebben worden geadviseerd om een zelftest te doen bij thuiskomst. Ben je niet gevaccineerd dan is het advies je te laten testen bij de GGD op de 2e en de 5e dag na aankomst.

Naar Frankrijk vanuit Duitsland

Het is mogelijk om vanuit Duitsland te vliegen naar Frankrijk. Je dient dan wel in het bezit te zijn van een geldig coronabewijs zoals, volledig gevaccineerd, herstelbewijs of een testbewijs. Dit mag een PCR-test of een antigeentest zijn, deze mag maximaal 48 uur oud zijn voor vertrek. Bovenstaande geld voor alle reizigers vanaf 12 jaar. Het is eventueel mogelijk om je op bestemming te laten testen voor de terugreis bij verschillende testlocaties.

Coronavirus in Frankrijk

Het dragen van een mondkapje is in het openbaar vervoer, ziekenhuizen en verzorgingstehuizen en zorginstellingen verplicht. Ook heb je voor een bezoek aan de genoemde instellingen een gezondheidsbewijs nodig, een zogenoemde ‘pass sanitaire’ (3G). Dit geld voor iedereen vanaf 12 jaar. Dit houdt in dat bezoekers een vaccinatie-, test- of herstelbewijs moeten kunnen laten zien. Wilt u meer informatie over de regels in Frankrijk, bekijk dan de informatie van de Franse regering

Onveilige gebieden Frankrijk

Er zijn geen gebieden in Frankrijk die als onveilig worden bestempeld. In het zuiden van Frankrijk en op het eiland Corsica kunnen bosbranden voorkomen, met name in de zomermaanden en bij lange droge periodes. De bosbranden kunnen in deze tijd veel schade aanrichten. Reis je naar een gebied waar veel bosbranden voorkomen? Houd dan even goed de berichtgeving van lokale media in de gaten zodat je goed bent voorbereid. Andere zaken waar je als reiziger rekening mee moet houden zijn de lawines in de wintersportgebieden en overstromingen bij hevige regenval. Het laatste komt vooral voor als het ineens heel veel regent. 

Veiligheid in Frankrijk

Frankrijk is een veilig vakantieland. In de grote steden en op toeristische plaatsen, zoals de hoofdstad Parijs komt criminaliteit voor. Met name zakkenrollerij en berovingen. In de hoofdstad kunnen ook ongeregeldheden voorkomen door sociale onrust waarbij gedemonstreerd wordt. Daarnaast zijn er sinds de terroristische aanslag strengere veiligheidsmaatregelen genomen in Parijs en andere grote steden. Belangrijke en drukke plaatsen worden extra bewaakt en er zijn verscherpte identiteitscontroles. Desondanks zijn zowel Parijs als de andere grote steden veilig om naartoe te reizen.

Luchtfoto van Parijs
Luchtfoto van Parijs

Houd hier ook rekening mee

  • Om Frankrijk binnen te komen, dien je in het bezit te zijn van een geldig reisdocument. Dit mag een identiteitskaart of een paspoort zijn.
  • Op diverse invalswegen bij de grote steden kunnen criminelen actief zijn. Automobilisten worden beroofd en bedreigd bij bijvoorbeeld stoplichten. Houd ramen gesloten en vergrendel de autodeuren.
  • Neem geen drugs mee naar Frankrijk. Het is mogelijk dat er hoge straffen staan op het bezitten of gebruiken van drugs.

Link

Kijk voor het actuele reisadvies op de website van het Ministerie van Buitenlandse Zaken.

Offerteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

4 bezoekers beoordeelden dit artikel gemiddeld met een

7,0

Gerelateerde artikelen