Reisadvies: Is Frankrijk een veilig vakantieland?

Calanques in Frankrijk
Calanques in Frankrijk

Frankrijk is een populair vakantieland in het zuiden van Europa. Het is een veilig land om naartoe te reizen, wel zijn er een aantal zaken waar je als reiziger rekening mee moet houden. Wij geven je in dit artikel meer informatie over het actuele reisadvies van Frankrijk.

Heb je weinig kennis van Frankrijk? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Huidig reisadvies Frankrijk

Het aantal besmettingen van het coronavirus is in heel Frankrijk toegenomen. Het reisadvies is daarom aangepast naar de kleurcode oranje. De Nederlandse overheid raadt aan hier alleen heen te reizen voor noodzakelijke reizen. Als je in een oranje gebied bent geweest, geldt er bij terugkomst in Nederland 10 dagen thuisquarantaine.
Huidig reisadvies Frankrijk

Onveilige gebieden Frankrijk

Er zijn geen gebieden in Frankrijk die als onveilig worden bestempeld.

Veiligheid in Frankrijk

Frankrijk is een veilig vakantieland. In de grote steden en op toeristische plaatsen, zoals de hoofdstad Parijs, Marseille, Nice en Saint Tropez komt criminaliteit voor. Met name zakkenrollerij en berovingen. In de hoofdstad kunnen ook ongeregeldheden voorkomen door sociale onrust waarbij gedemonstreerd wordt. Daarnaast zijn er sinds de terroristische aanslag strengere veiligheidsmaatregelen genomen in Parijs en andere grote steden. Belangrijke en drukke plaatsen worden extra bewaakt en er zijn verscherpte identiteitscontroles. Desondanks zijn zowel Parijs als de andere grote steden veilig om naartoe te reizen.

Luchtfoto van Parijs
Luchtfoto van Parijs

Houd hier ook rekening mee

  • Om Frankrijk binnen te komen, dien je in het bezit te zijn van een geldig reisdocument. Dit mag een identiteitskaart of een paspoort zijn.
  • Op diverse invalswegen bij de grote steden kunnen criminelen actief zijn. Automobilisten worden beroofd en bedreigd bij bijvoorbeeld stoplichten. Houd ramen gesloten en vergrendel de autodeuren.
  • In het zuiden van Frankrijk en op het eiland Corsica kunnen bosbranden voorkomen. Met name tijdens lange droge periodes in de zomermaanden.
  • Bij veel regenval is het mogelijk dat er overstromingen voorkomen.
  • In de Franse wintersportgebieden kunnen lawines voorkomen. Wees alert en volg de aanwijzingen van de lokale autoriteiten op.
  • Neem geen drugs mee naar Frankrijk. Het is mogelijk dat er hoge straffen staan op het bezitten of gebruiken van drugs.

Link

Kijk voor het actuele reisadvies op de website van het Ministerie van Buitenlandse Zaken.

Accommodatietip

Wil je heerlijk op vakantie naar Frankrijk? Onze reisexperts geven je graag accommodatietips! Zo vindt reisexpert Sandra camping Domaine de la Dragonnière ***** een echte aanrader en is reisexpert Astrid fan van camping Village Domaine du Colombier *****.

Heeft u interesse in een reis naar Frankrijk? We helpen u graag om deze reis naar uw wens samen te stellen. Reisbureau Reisgraag.nl scoort een 9,6 met klantenreviews op TrustPilot, we zijn lid van ANVR, SGR & Calamiteitenfonds en we hebben al meer dan 12,5 jaar ervaring.

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

Zonder budget geen passend advies.
Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

4 bezoekers beoordeelden dit artikel gemiddeld met een

7,0

Gerelateerde artikelen