Gletsjertocht in Parc de la Vanoise

De Grand Motte en de gletsjer van Vanoise
De Grand Motte en de gletsjer van Vanoise

De 'Tour des Glaciers de la Vanoise' is een mooie gletsjertocht dwars door het Parc de la Vanoise. Tijdens deze mooie trektocht beleef je de pure schoonheid van dit park, gelegen in de regio Rhône-Alphes, en kun je genieten van de schitterende gletsjers van de Vanoise. Je loopt op je eigen tempo van hut naar hut en in deze 'refuges' (trekkershutten) overnacht je zo comfortabel als je zelf wilt.

Heb je weinig kennis van Frankrijk? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Parc de la Vanoise

Het Vanoise Massief is het middelpunt van het schitterende natuurgebied van het Nationale Park Vanoise. Dit natuurreservaat bestaat voornamelijk uit hooggebergte en ligt tussen de rivieren de Isère en de Arve, dichtbij de Italiaanse grens. Het natuurgebied sluit mooi aan op het Italiaanse Parco Nationale de Gran Paradiso. De twee parken vormen samen één van de grootste aaneengesloten beschermde gebieden voor flora en fauna in de Alpen. Het Vanoisegebergte heeft veelal toppen boven de 3.000 meter en enkele spectaculaire gletsjers. Bovendien vind je er ook schitterende valleien en meren die verstopt liggen tussen de bergen.

Gletsjertocht

De Tour des Glaciers de la Vanoise is een geweldige meerdaagse trektocht in het Parc de la Vanoise, die gemakkelijk op eigen gelegenheid te lopen is. Op deze route loop je over goed onderhouden bergpaden om de gletsjers van de Vanoise heen en kun je genieten van alle pracht en praal in het park. Je kunt zelf bepalen hoelang je over de tocht wilt doen: over het algemeen doen ervaren lopers de tocht in vier dagen, maar als je de tocht met kinderen doet, kun je er ook voor kiezen om er een aantal dagen langer over te doen zodat je wat rustiger kunt lopen. Vraag gratis een offerte aan

Refuges

Tijdens een meerdaagse tocht loop je de route in enkele dagen en moet je natuurlijk ergens overnachten. Verspreid over het park liggen negen verschillende trekkershutten, zogenaamde refuges, waarin je tijdens de Tour des Glaciers de la Vanoise overnacht, nadat je van de ene hut naar de andere bent gelopen. Als je besluit de trektocht in de zomer(vakantie) te doen, is het wel verstandig om van te voren de trekkershutten te reserveren om teleurstellingen te voorkomen, want over het algemeen zitten ze in die periode snel vol.

Primitief?

Bang dat zo’n trekkershut primitief is? Verkeerd gedacht! Je hoeft je geen zorgen te maken dat je overnacht in een simpel hutje waar alleen de hoogstnodige dingen aanwezig zijn. De refuges zijn over het algemeen erg comfortabel en de sfeer is er ook altijd heel prettig. Enkele trekkershutten bestaan ook in een viersterrenversie, bijvoorbeeld de refuge Le Roc de la Pêche. De inrichting van iedere refuge is in de degelijke houten alpenstijl. De luxe uitvoeringen zijn daar bovenop voorzien van een jacuzzi en een hammam, wat de refuge extra comfortabel maakt. Als je dan na een lange dag wandelen op plaats van bestemming aan bent gekomen, kun je heerlijk ontspannen en je voorbereiden op de volgende dag. Dat is nog eens aangenaam thuiskomen!

Flora & Fauna

Tijdens de prachtige tocht kun je niet alleen genieten van mooie landschappen, maar is de kans ook groot dat je een aantal veelvoorkomende dieren spot. In dit gebied van Frankrijk zit namelijk de grootste populatie steenbokken en met een beetje mazzel kun je ook een koningsarend door de lucht zien zweven. Deze vogel heeft een indrukwekkende spanwijdte van meer dan twee meter en daarom is het schitterend om deze vogel te zien rondvliegen. Wat betreft planten kan het zijn dat je de edelweiss op deze route aantreft. Er wordt althans beweerd dat deze plant in dat gebied voorkomt...

Offerteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

Geef als eerste een cijfer voor dit artikel

Gerelateerde artikelen