Mooiste plekken Frankrijk

De haven van Bonifacio op het eiland Corsica
De haven van Bonifacio op het eiland Corsica

Frankrijk is al jarenlang een van de meest populaire vakantiestemmingen onder de Nederlanders en dat is niet voor niets. Je vindt in het land enorm veel diverse landschappen, zeeën, meren, bergen en prachtige steden en dorpjes. Ook kan het er heerlijk weer zijn in de zomer. Om te bepalen waar jij met je volgende stedentrip of vakantie naar toe kan gaan, hebben wij een overzicht gemaakt van de mooiste plekken in Frankrijk.

Ben jij op zoek naar een vakantie in Frankrijk? Wij helpen je graag! Op basis van de wensen zoeken wij een passende reis. Ook een reis op maat kunnen wij samenstellen. Dat doen we gratis & vrijblijvend. Vraag meteen een gratis offerte aan.


Vraag een offerte aan

Gorges du Verdon

Gorges du Verdon is een enorme kloof in de Provence, in het zuiden van Frankrijk. Het is de op één na grootste kloof van Europa en wordt ook wel de Grand Canyon du Verdon genoemd. De rotswanden van de kloof zijn tot wel 700 meter hoog en hierdoor enorm imposant. De kloof is uitgesleten door de rivier de Verdon en heeft een totale lengte van wel 25 kilometer. Er zijn dan ook vele toeristen die speciaal voor dit fenomeen naar Frankrijk komen om het te bekijken. Een mooie plek in de kloof is Lac de Sainte-Croix, een stuwmeer van 14 kilometer lang en 2 kilometer breed. Dit is de poort naar de kloof van Gorges du Verdon en daardoor zeer geliefd bij toeristen die komen kanoën, kajakken, waterfietsen of een bootje huren.

Gorges du Verdon
Gorges du Verdon

Carcassonne

Carcassonne is een van de mooiste middeleeuwse steden in Europa. De citadel staat dan ook sinds 1997 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO en is vrij toegankelijk voor bezoekers. De stad heeft een enorme buitenmuur met 16 uitkijktorens. De binnenmuur heeft nog eens 24 torens. Je waant je in een totaal andere wereld als je eenmaal de poorten van het stadje in loopt. Naast de vele traditionele gebouwen als de Saint-Nazaire basiliek, het kasteel en diverse musea kan je er ook leuk iets eten of drinken in een van de restaurants of de cafés.

Carcassonne vanaf een afstand
Carcassonne vanaf een afstand

Mont Saint Michel

Een van de meest bijzondere bouwwerken van Frankrijk is toch wel de Mont Saint Michel. Deze abdij op een klein en rotsachtig schiereiland is een van de bekendste bezienswaardigheden in Normandië en imponeert iedere keer weer. Het landschap rondom de Mont is enorm vlak, er heerst een waddenlandschap en daar midden in doemt opeens een spitse berg met huizen, kapellen, kloostergebouwen en kerken op.

Mont Saint Michel
Mont Saint Michel

Les Baux-de-Provence

Les Baux-de-Provence wordt ook wel een van de mooiste dorpen van Frankrijk genoemd. Het dorpje ligt in de Provence, op een enorme rots van 900 meter lang en 200 meter breed, en is een architectonisch hoogstadje. Het is een citadel met een adembenemend mooi stukje natuur eromheen en wordt al bewoond sinds de 12e eeuw. De middeleeuwse burcht is zo'n speciaal Provençaals dorpje doordat het zo goed in tact is gebleven. Zowel de kleine huisjes met smalle straatjes, mooie terrassen en winkeltjes maken het een erg leuk uitstapje als je in de buurt verblijft.

Les Baux-de-Provence
Les Baux-de-Provence

Place Stanislas

Het wordt een van de mooiste pleinen van Europa genoemd; Place Stanislas in Nancy. Het plein is 106 meter bij 124 meter en stamt uit de 18e eeuw. Oorspronkelijk heette het Place Royale, naar Lodewijk XV. De definitieve naam krijg hij van Stanislaus Leszczyński, wie de opdrachtgever voor de aanleg van het plein was. In 2005 was de renovatie van het plein afgerond, waardoor het nu nog mooier is. Het is autovrij, alles werd geverfd, gepoetst en de bestrating werd vernieuwd. De terrasjes en typische Franse cafeetjes maken het plein helemaal af, net als het betoverende stadhuis.

De triomfboog bij Place Stanislas
De triomfboog bij Place Stanislas

Marseille

Marseille is een authentieke havenstad aan de middellandse zee en de oudste stad van Frankrijk. De geschiedenis gaat wel terug tot de 6e eeuw voor Christus en daar is nog veel van terug te zien als je door de stad loopt. In de hele stad vind je de mooiste gebouwen, kloosters, kathedralen, abdijen, paleizen en tuinen. Ook zijn er diverse sfeervolle wijken te vinden en is de keuken van Marseille heerlijk. Uitgaansmogelijkheden zijn er ook genoeg, bezoek een opera, theater, of een gezellige bar. Daarnaast moet je niet vergeten dat je in een havenstad bent, waardoor een strandwandeling zelfs mogelijk is.

Uitzicht op de haven bij Marseille
Uitzicht op de haven bij Marseille

Collioure

Collioure is een klein plaatsje in de regio Languedoc-Roussillon, gelegen vlak aan de Spaanse grens. Dit dorpje is al jaren een grote trekpleister, voornamelijk voor kunstenaars. Het stikt er in het stadje van de galeries, ateliers en straatkunstenaars. Zo was het vroeger de woonplaats van onder andere Picasso, Derain en Matisse. Collioure ligt in een baai en als je aan komt rijden en het stadje ziet liggen krijg je gelijk het echte vakantiegevoel. Kleine strandjes, gezellige terrasjes, restaurants aan het water of op de rotsen en leuke winkeltjes maken het stadje compleet. De sfeer die het uitademend is uniek en een absolute aanrader om te bezoeken. Wil je het stadje goed kunnen bekijken? Ga dan buiten het hoogseizoen om en geniet van het echte Collioure. In de zomer kan het er namelijk druk worden.

Een strandje bij Collioure
Een strandje bij Collioure

Corsica

Corsica is een Frans eiland in de Middellandse Zee en een van de mooiste plekjes van Europa. Het eiland, dat maar op 12 kilometer afstand van Sardinië ligt, is het grootste eiland van Frankrijk. Het land trekt veel mensen aan omdat het er zo enorm divers is. Je hebt er extreem bergachtige landschappen met diepe valleien, maar ook vele mooie stranden, ruige kliffen en authentieke steden. Een roadtrip is dan ook een veel gekozen manier van reizen op dit eiland. De infrastructuur is namelijk in de bergen erg goed. Ook voor waterliefhebbers is het een heerlijk eiland met zeer helder water en een prachtige onderwaterwereld.

Prachtige plekken op het eiland
Prachtige plekken op het eiland


Bekijk het aanbod van al onze reizen naar Frankrijk.

23 bezoekers beoordeelden dit artikel gemiddeld met een

8,5

Gerelateerde artikelen