Sportief in de Elzas

De Elzas
De Elzas

Ben je op zoek naar een kimono, strandjurkje of een poncho voor je kinderen? Ga dan snel naar https://www.silentbeach.nl/ en gebruik de kortingscode Reisgraag10 voor 10% korting!

De Elzas is een Franse regio, welke ligt op de linkeroever van de Rijn. De regio wordt in de departementen Haut-Rhin en Bas-Rhin verdeeld. Straatsburg is de hoofdstad. De Elzas staat bekend om de plek waar sportievelingen en liefhebbers van sensaties helemaal thuis horen. Of het nu gaat om wandelen langs de wijnroute, fietsen in de mooie natuur of golfen op één van de bekendste golfbanen in Frankrijk, in de Elzas wordt iedereen tevreden gesteld.

Heb je weinig kennis van Frankrijk? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Wandelen

In de Elzas is de passie voor het wandelen een oude traditie. De oudste wandelvereniging van Frankrijk is Club Vosgien, die opgericht is in 1872. Deze club heeft meer dan 34.000 leden en staat garant voor de bewegwijzering en het onderhoud van ongeveer 18.000 kilometer wandelpaden. De bewegwijzering van de paden is te herkennen aan de blauwe, groene, gele en rode markeringen. Er zijn verschillende moeilijkheidsgraden, dus naar eigen wens kan er een weg worden gekozen.


Een andere vereniging is Horizons d'Alsace. Zij organiseren originele verblijven om met de streek in contact te komen en kennis te maken via meerdaagse wandeltochten. De bagage wordt overgebracht en er wordt van hotel naar hotel gelopen. Inbegrepen is het reistraject, de maaltijden en de accommodatie. Ook transfers naar en van het station of hotel wordt verzorgd. Er zijn wandeltochten met verschillende thema's, zoals fietsen, wijnproeven, golfen, seizoenswandelingen, gastronomie en nog meer.

Naast de twee wandelverenigingen zijn er in de hele wijnstreek van de Elzas wandelpaden langs de wijngaarden. Bezoekers zijn welkom om kennis te maken met de fauna, flora, wijnteelt en de kleurrijke dorpen die de wijnroute van de plek accentueren.

Fietsen

In je eigen tempo kun je op de fietspaden of kleine weggetjes de omgeving verkennen in een rustig gebied, op een grote afstand van het verkeer. Dit kan bij de fietsorganisatie Bicyclette Go. Deze bieden variërende fietstochten aan waarbij je kan kiezen uit een halve dag tot 14 dagen. Je hoeft geen bagage mee te sjouwen, want het bagagevervoer wordt geregeld.

Ook worden er fietstochten georganiseerd door Alsace Randonnée, een stichting voor sportieve activiteiten. Deze zijn afhankelijk van je eigen wensen en het budget dat je wilt uitgeven. Tijdens het verblijf zijn er rondleidingen en bezoeken die verzorgd worden door professionele begeleiders.


De plek Straatsburg beschikt met 476 kilometer aan fietspaden en –stroken over Frankrijks grootste fietsnetwerk. In je eigen tempo kun je de stad ontdekken, met eventueel tussenstops bij bijvoorbeeld een wijncafé. Met 20 fietsparken over de hele stad verspreid is Straatsburg geschikt voor het wielertoerisme.

Een andere plaats die meer dan 95 kilometer aan fietspaden heeft is Mulhouse. De stad vindt het belangrijk om het fietsen te stimuleren, wat de beste manier is om aan het historische autovrije centrum en aan de musea van Mulhouse een bezoek te brengen.
Vraag gratis een offerte aan

Golfen

In het hart van prachtige plaatsen in Elzas, midden in de natuur bevinden zich 6 golfbanen. Hun parcours is op de aantrekkingskracht van golfplezier en uitdaging geïnspireerd. De golfbanen die worden aangeboden zijn milieuvriendelijk. De omgeving van Elzas is perfect voor de golfsport, wat komt door de combinatie van het natuurgebied, de fysieke inspanning en de frisse lucht.

De golfbanen die hierbij horen zijn;
* Golf de Soufflenheim
* Golf de la Wantzenau
* Golf d'Ammerschwihr Trois-Epis
* Alsace Golf Club
* Golf des Bouleaux
* Golf de la Largue

15 kilometer ten zuiden van Straatsburg, ligt een prachtige 18-holes golfbaan die benoemd is als de op 1 na beste van Frankrijk. Deze is ontworpen in 1990 door architect Robert Von Hagge. Met een zeer technisch parcours en veel waterobstakels is deze voor de meeste spelers toch toegankelijk. In een voormalig herenhuis dat in de 18e eeuw is omgebouwd tot hotel is het clubhuis gevestigd.

Zwemmen

Natuurliefhebbers treffen elkaar 's zomers aan de oevers van veelvuldige watergebieden die Elzas heeft. Onder de watergebieden zijn verschillende rustgevende en indrukwekkende bergmeren te vinden. Er zijn vele watergebieden aanwezig voor de ware sportliefhebbers, die speciaal zijn ingericht voor watersportactiviteiten zoals kanoën, maar ook fitnesstrajecten zijn hier vindbaar.

Offerteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

Geef als eerste een cijfer voor dit artikel

0,0

Gerelateerde artikelen