Verken NormandiŽ te paard

Paardrijden op het strand
Paardrijden op het strand

Er zijn vele manieren om een gebied te verkennen. Je kunt natuurlijk de auto nemen, met het openbaar vervoer reizen of juist lekker de fiets pakken. Maar wat je ook kunt doen is reizen zoals men dat vroeger veel deed: te paard. Op de rug van deze prachtige dieren kun je op plekken komen waar je met de auto of de fiets niet kunt komen. En wat is er nou heerlijker dan galopperend over de uitgestrekte weiden te genieten van het uitzicht? Of om over het strand te rijden naar Mont Saint-Michel? Bekijk hier de verschillende routes en mogelijkheden.

Heb je weinig kennis van Frankrijk? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Normandië, een van beste paardensportgebieden van Europa.

Normandië heeft een zeer goede status op het gebied van de paardensport. De paardensport is er dan ook erg goed ontwikkeld en speelt een belangrijke economische rol in het gebied. De paardensport zorgt in Normandië namelijk voor 620 miljoen euro omzet per jaar. In totaal zijn er 4.400 bedrijven in Normandië die iets met de paardensport te maken. In Normandië wordt 40% van alle Franse racepaarden en 20% van de Franse sportpaarden gefokt. Al deze paarden hebben zo'n 238.000 hectare grazingsgebied nodig; behoorlijk groot dus. Een ding is zeker: er zijn voor toeristen genoeg mogelijkheden om het gebied te paard te verkennen.

paardrijden Mont Saint-Michel
paardrijden Mont Saint-Michel

Route: de 'Chevauchée de Guillaume'

Deze route loopt tussen Falaise, de geboorteplaats van Willem de Veroveraar, en de plaats Gefosses Fontenay. De route is in totaal 214 kilometer lang en staat in het teken van Willem de Veroveraar. Hij heeft in 1047 een dolle nachtelijke rit gemaakt om te ontsnappen aan mensen die hem wilden vermoorden. De route is pas sinds april 2014 klaar en brengt je langs prachtige landschappen in de Normandische Bocage en Zwitsers Normandië. 214 kilometer genieten dus. Onderweg zijn er natuurlijk genoeg mogelijkheden om te overnachten. Vraag gratis een offerte aan

Route: de 'Rando des Haras Nationaux'

Ook de 'Rando des Haras Nationaux' is de nieuwe nationale ruiterroute van Normandië. Deze ruiterroute verbindt Le Haras du Pin met Le Haras de Saint-Lô. Le Haras du Pin en Le Haras de Saint-Lô zijn de twee nationale paardenfokkerijen van Normandië. Hier worden prachtige volbloedpaarden gefokt. Le Haras du Pin was vroeger zelfs de koninklijke stoeterij. De route die van de ene naar de andere fokkerij loopt is niet alleen plezierig vanwege het paardrijden, maar ook vanwege wat je te zien krijgt. Je doorkruist prachtige landschappen, waaronder Zwitsers Normandië, de bocage Virois en de vallei van de Vire.

le haras du pin
le haras du pin


Speciaal voor de vele ruiters liggen er aangepaste logiesmogelijkheden voor ruiter en paard langs de route. Je kunt de route van 190 kilometer in zijn geheel rijden, maar het is ook mogelijk om maar enkele delen van de route te rijden. In totaal bestaat de route uit negen verschillende delen, variërend van 14 tot 29 kilometer lang.

Mogelijkheden

Er zijn in Normandië meer dan 90 maneges, paardenboerderijen en stoeterijen, dus er zijn genoeg mogelijkheden om tochten te maken. Bij deze locaties kun je naast meerdaagse tochten vaak ook (halve) dagtochten boeken voor wanneer je een meerdaagse tocht te lang vindt. Maar natuurlijk vindt niet iedereen paardrijden even leuk. Gelukkig zijn er in Normandië ook genoeg paardenevenementen waarbij je niet zelf op de rug van het paard hoeft te zitten. Zo zijn er in 2014 de wereldruiterspelen. De wereldruiterspelen zijn als het ware de olympische spelen alléén voor de paardensport. In totaal zijn er 8 disciplines, waaronder het welbekende springen en dressuur, maar ook het minder bekende voltige en reining. Een absolute must om hier een kijkje te nemen wanneer je deze zomer in Normandië bent.Geef als eerste een cijfer voor dit artikel

0,0

Gerelateerde artikelen