Paradiski: wintersport in het paradijs

Paradis ski
Paradis ski

De Bijbelse appel, de verboden vrucht in het paradijs, is niet voor niets het symbool van het Franse wintersportgebied Paradiski. Het laat je bezwijken voor de verleidingen van het immense berggebied.

Heb je weinig kennis van Frankrijk? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Het op één na grootste skigebied

Met 425 kilometer aan pistes op 14.390 hectare mag Paradiski zich het op één na grootste skigebied ter wereld noemen. Er zijn 232 pistes voor skiërs van verschillende niveaus. De hoogtes variëren van 1.200 meter tot 3.250 meter hoogte. Ook aan de freestylers is gedacht. Zij kunnen zich uitleven in twee snowparks. Hier vind je zes boardercross, twee Big Air Bags en een half-pipe.

Vanoise Express

Het wintersportgebied staat met name bekend om de Vanoise Express, de grootste kabelbaan ter wereld. De kabelbaan verbindt de drie skistations Les Arcs, Peisey-Vallandry en La Plagne. Binnen vier minuten worden de 1.824 meter overbrugt. De skistations bestaan samen uit twintig dorpen. Hier vind je diverse verblijfsmogelijkheden, van hotels tot appartementen tot chalets.


Les Arcs is favoriet bij de bergliefhebbers. Het bestaat uit vier sites op verschillende hoogtes en een groter en makkelijk te bereiken centrum. La Plagne daarentegen is met name geschikt voor families. Het staat bekend om de speelse en sportieve pistes en bestaat uit zes hoogtesites en vier dorpen. Precies daar tussen ligt het hooggelegen skidorp Peisey-Vallandry. Het bestaat uit diverse gehuchten en bergchalets en is een ideale uitvalsbasis om het hart van Paradiski te verkennen. Vraag gratis een offerte aan

Andere activiteiten

Als je liever niet op de latten staat, dan zijn er nog tal van andere activiteiten waardoor je je niet hoeft te vervelen. Zo zijn er onder andere drie sleeroutes van 3 kilometer, waar je ook 's nachts terecht kunt. Voor de langlaufers en liefhebbers van Noors skiën is er 153 kilometers aan pistes gereserveerd.


Meer uitdaging vind je op de olympische bobsleepiste van La Plagne. Er zijn drie manieren om door de 19 bochten te racen. De Bob-Raft haalt snelheden van 70-80 kilometer per uur en is een zelfsturende en zelfremmende machine. Helemaal alleen en zelf sturen en afdalen kan met de Speed-Luge die 90 kilometer per uur haalt. Maar het meest in de buurt van een bobslee die gebruikt wordt in competities komt de Bob-Racing. Hierin zitten drie passagiers achter een professionele stuurman en bereik je een piek van 120 kilometer per uur.

Andere mogelijkheden zijn Speed Riding, het besturen van een Snow Cat, ijsklimmen en afdalen op een Airboard. Voor het ijsklimmen is een speciale ijstoren gebouwd. De toren is 22 meter hoog en bestaat uit drie poten die klimmuren vormen met verschillende hellingsgraad, geschikt voor elk niveau. Het afdalen op een airboard gebeurt in een groep en duurt een uur. Na sluiting van de pistes in Plagne-Montalbert daal je van Le Fornelet op 1.970 meter af richting Plagne-Montalbert op 1.250 meter.

Wil je het wintergevoel ook 's nachts vasthouden? Dat kan in Village Igloo in Les Arcs. Het dorp van 400 vierkante meter biedt een galerij van ijssculpturen. In het seizoen van 2013-2014 openen er ook kamers, waardoor je hier kunt overnachten. De speciale donsdekens zullen ervoor zorgen dat je het er niet koud krijgt.

Offerteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

Geef als eerste een cijfer voor dit artikel

Gerelateerde artikelen