Actieve vakantie met kinderen in Limousin

Landschap Limousin, Frankrijk
Landschap Limousin, Frankrijk

Met de kinderen op vakantie houdt in dat je zelf pas vakantie hebt als zij zich vermaken. Frankrijk is een uiterst geschikte bestemming om je te vermaken met de kinderen. De streken als Aquitaine en Côte d'Azur in het zuiden en Bretagne in het noordwesten zijn bij de meesten wel bekend maar de Limousin kennen we meestal alleen van de koeien. De meeste Nederlanders zijn er nog nooit voor een vakantie geweest. En dat is toch enigszins vreemd aangezien het een interessante streek is, vooral voor een actieve vakantie met kinderen. De regio Limousin bestaat uit de 3 departementen Corrèze, Creuse en Haute-Vienne.

Heb je weinig kennis van Frankrijk? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Een groot natuurgebied

Limousin ligt in het midden van Frankrijk en is een paradijs voor natuurliefhebbers. Je hebt er bijvoorbeeld het Natuurpark van Millevaches wat verdeeld is over alle 3 de departementen, het meer van Vassivière waar je o.a. terecht kunt om te fietsen, paardrijden of wandelen, de Dordognevallei waar je een gevarieerde flora en fauna vindt en de Creusevallei, in dit pelgrimsoord bevinden zich vele kastelen en rotsen. Het landschap van de Limousin is al jaren een bron van inspiratie voor tuinarchitecten. Daardoor zijn er tuinen aangelegd in de regio in diverse stijlen zoals middeleeuwse tuinen, moderne tuinen, Franse tuinen en aromatische tuinen. Meer dan 85 tuinen zijn toegankelijk voor publiek.

Activiteiten in de Limousin

Tijdens een vakantie in de Limousin hoef je je geen moment te vervelen. Er zijn 6.000 km aan wandelpaden, bijna 1.000 km aan ruiterpaden, 11.000 km rivier en 5.000 ha meren. De regio heeft veel leuke activiteiten voor kinderen, vooral in de leeftijd van 4 tot 12 jaar. Zo kun je bijv. wandelen met ezels, fruit plukken op een boerderij, leren brood bakken, naar een wolvenpark, zoeken naar verloren ondergrondse tunnels, leren beeldhouwen, naar een bizonfokkerij en zo kunnen we nog wel even doorgaan. Kortom, de regio heeft ontzettende veel leuke dingen in petto voor kinderen. Vraag gratis een offerte aan

Specialiteiten van de Limousin

Na een dag vol spanning en avontuur is het natuurlijk tijd om de buikjes te vullen. Ook daarvoor ben je in de Limousin aan het juiste adres. Het bekendste streekproduct is het vlees van de Limousin-koe, hier worden verschillende overheerlijke gerechten mee gemaakt. Maar ook gerechten gemaakt met lam of varken worden er op traditionele wijze gemaakt. Er worden vaak appels en kastanjes gebruikt in gerechten, en van de kastanjes wordt ook notenlikeur gemaakt. De kastanje is niet voor niets het symbool van de Limousin. Een aanrader is de 'salade Limousin', bestaande uit kastanjes, eendenfilet, appels en bloedworst.

Speciale overnachtingen

Er zijn veel overnachtingsmogelijkheden in de Limousin die vooral voor kinderen erg leuk zijn. Zo kun je overnachten in Wild-West stijl door in tenten te slapen die zijn ingericht in de stijl van de pioniers uit de jaren `30 van de vorige eeuw. Op de boerderij die erbij hoort kun je kennis maken met het echte boerenleven. Erg spannend is om de nacht als holbewoner door te brengen. In Sainte Fereole bevinden zich 25 gîtes van het type 'troglodyte' (holbewoner), 3 kanten van de gîte liggen onder de aarde. Bij Les Anes de Vassivière is het mogelijk om te overnachten in een originele joerten, de bekende woontenten uit Mongolië.

Offerteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

Geef als eerste een cijfer voor dit artikel

Gerelateerde artikelen