Champagneroute door de Aube

Wijnvelden Aube-en-Champagne Frankrijk
Wijnvelden Aube-en-Champagne Frankrijk

Ben je op zoek naar een kimono, strandjurkje of een poncho voor je kinderen? Ga dan snel naar https://www.silentbeach.nl/ en gebruik de kortingscode Reisgraag10 voor 10% korting!

De toeristische Champagneroute is een route van zo'n 220 kilometer die door de Côte des Bar in het zuidwesten van het departement Aube-en-Champagne loopt. Deze schitterende route voert je door groene glooiende hellingen en valleien met prachtige wijngaarden en dat geeft je een uitzicht waar je geen genoeg van kunt krijgen.

Je wordt tijdens de route meegenomen op een fantastische reis waarin je tot de ontdekking komt wat de geheimen van deze beroemde en unieke drank zijn. Bovendien wordt de streek waar hij is ontstaan blootgelegd en krijg je een goed beeld van de mensen die hem al generaties lang produceren.

De bordjes op de Champagneroute wijzen je de weg langs Bar sur Seine, Bar sur Aube en Les Riceys. Je kunt onderweg bij 29 champagnekelders leren proeven, maar daarvoor moet je je van te voren wel even aanmelden.

Heb je weinig kennis van Frankrijk? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Cursus proeven

Iedere eerste zaterdag van de maand bieden enkele champagneboeren de mogelijkheid een cursus champagne proeven te volgen. In het gezelschap van de champagneboer daal je af naar de koele wijnkelder en door middel van de cursus ontdek je de magie van deze geweldige drank. Er wordt vaak gezegd dat champagne vergelijkbaar is met kunst!

Het karakter van de champagne komt meteen naar voren vanaf het moment dat de kurk met een overduidelijke 'plop' van de fles knalt. Als de bruisende wijn uitgeschonken wordt, stijgt de feestvreugde voelbaar. In het glas vormt zich een mooi schuimkraagje waarin de bubbeltjes hun werk doen om de prachtige geur van de wijn te laten ontsnappen.

Tijdens de cursus champagne proeven leer je een aantal essentiële dingen zoals de beste manier om zo'n fles te ontkurken, hoe je het champagneglas hoort vast te houden en hoe je verschillende champagnes kunt herkennen door te kijken naar de geur en smaak van de wijn. Je leert de wijn te onderzoeken zodat je kunt zien waaruit hij is samengesteld.

Er worden geurproeven gedaan en door kleine slokjes van de wijn te nemen, kan de structuur van de wijn op de tong worden gevoeld. Bovendien worden er diverse champagnes met elkaar vergeleken en krijg je de grondbeginselen van goede combinaties van maaltijden en wijn bijgebracht.

Een dagje druiven oogsten

De maand september is bij uitstek geschikt om de Champagneroute te doen. In die maand is het namelijk oogsttijd en hangt er een speciaal sfeertje in de streek want de boeren zijn in rep en roer omdat er geoogst moet worden. Drie champagneboeren in de Côte des Bar laten bezoekers meehelpen oogsten zodat zij stukje bij beetje het landgoed ontdekken.

Dit dagje 'totaal iets anders' begint met een stevig ontbijt en daarna ga je aan het werk op het perceel van de wijngaard. Daar is het de bedoeling dat je, onder professionele begeleiding, de kunst van het plukken van druiven onder de knie krijgt. Dan volgt er een gezellige gezamenlijke lunch.

De professionele plukkers keren terug naar de wijngaard om hun werkzaamheden voort te zetten en de bezoekers brengen een bezoek aan de wijnkelder(s) om te zien hoe daar de wijnpersen hun werk doen. De dag wordt afgesloten met de meest geliefde bezigheid: het proeven van de wijn. Aan het einde van de dag krijgt iedere bezoekers nog een sprankelend aandenken mee naar huis!

Een boekje waarin je alles over de Champagneroute, de verschillende champagnes, de deelnemende wijnboeren en de speciale seizoensactiviteiten kunt vinden, is verkrijgbaar bij de VVV. Vraag gratis een offerte aan

Offerteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

1 bezoeker beoordeelde dit artikel gemiddeld met een

10,0

Gerelateerde artikelen