Kastelenroute door Bretagne

Rondleiding bij een kasteel in Frankrijk
Rondleiding bij een kasteel in Frankrijk

Bretagne heeft een zeer uniek erfgoed met enorm veel kastelen, landgoeden en landhuizen. De meeste bouwwerken dateren uit de middeleeuwen en de daaropvolgende eeuwen. Ook zijn er diverse kastelen uit de renaissance. De meeste kastelen hebben een typisch Bretonse uitstraling. Iets dat je bij een vakantie aan Bretagne zeker zelf eens moet gaan bekijken. Erg leuk is het volgens van een kastelenroute door Bretagne. Wij geven je een aantal tips voor op je kastelenroute door deze mooie regio.

De kastelenroute
De kastelenroute

Heb je weinig kennis van Frankrijk? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Château de Fougères

(A)
Als je Bretagne binnenrijdt is Chateau de Fougères een van de eerste kastelen die je tijdens de kastelenroute kan bezoeken. Het is een van de grootste en meest imposante kastelen van Europa en van Bretagne en zal zeker indruk op je maken. Van buiten is het kasteel al een plaatje, als je binnenkomt is het gelijk alsof je in de Middeleeuwen loopt. In die tijd had het kasteel namelijk een verdedigingsfunctie tegen de koningen van Frankrijk voor de strijd om het onafhankelijke Bretagne. In het kasteel is genoeg te doen Ook beschikt het kasteel over informatiebladen over de geschiedenis van het kasteel in het Nederlands. Voor 20 euro koop je al een familieticket met kinderen tot 18 jaar.

Fougères
FougèresChâteau de Josselin

(B)
In het stadje Josselin steken de imposante torens van het kasteel van Josselin uit boven de gebouwen. Het kasteel, dat eigendom is van een van de oudste families van Bretagne (Familie Rohan), is het symbool van de stad geworden. De geschiedenis van het stadje heeft veel te maken met het kasteel, dat de stad eigenlijk domineert. Het fort is gesticht in de 11e eeuw en wordt tegenwoordig nog bewoond. Neem de tijd voor een wandeling door het kasteel en de tuinen van het kasteel, er is namelijk genoeg moois te zien!

Château de Josselin in Frankrijk
Château de Josselin in Frankrijk
Vraag gratis een offerte aan

Château de Suscinio 

(C)
Vanuit Josselin vervolgt de kasteelroute zich naar Chateau de Suscinio. Dit kasteel ligt op een uur rijden van Rennes en is een indrukwekkend fort. Vroeger was het kasteel een van de favoriete residenties van de hertogen van Bretagne, tegenwoordig kan je je hier als toerist goed vermaken. Er worden regelmatig rondleidingen gegeven door het kasteel, ook is het mogelijk om een audio-gids te huren. Alle kamers in het kasteel zijn te verkennen, eenmaal boven aangekomen heb je een prachtig panoramisch uitzicht over de omgeving. In de middeleeuwen was Suscinio een plaats van feestvreugde en vandaag de dag wordt er nog steeds veel georganiseerd binnen de muren van dit kasteel, zoals bijvoorbeeld muziek- en theatervoorstellingen.

Château de Suscinio, Frankrijk
Château de Suscinio, Frankrijk

Château du Taureau

(D)
Voorbij Carantec en Ile de Louet, gelegen in de Finistère, ligt een kasteel dat een en al geschiedenis uitademt. Omringd door Het Kanaal is het kasteel een prachtig gezicht, Tijdens de Franse Revolutie was het kasteel een gevangenis en is ook jaren als buitenhuis gebruikt. Tijdens de Tweede Wereldoorlog heeft het kasteel het Duitse leger gediend. Het kasteel is pas toegankelijk sinds 2006 en is te bereiken met een boot vanaf de plaatsen Plougasnou of Carantec. Ook is het mogelijk om als echte avonturier met een kano naar het kasteel te peddelen!

Château du Taureau, Frankrijk
Château du Taureau, Frankrijk

Fort National de Saint-Malo

(E)
De kastelenroute eindigt bij Fort National de Saint-Malo. Dit fort is ontworpen door Vauban en een van de mooiste verdedigingspunten van het stadje Saint-Malo. Het ligt tegenover het kasteel van Saint-Malo, wat tijdens je bezoek aan het fort natuurlijk ook te bezoeken is. Je hebt toegang tot het fort bij eb. In het fort zit een museum over de gebeurtenissen en een gids zal ook het een en ander uitleggen. Het fort maakte vroeger deel uit van een verdedigingsgordel van de baai van Saint-Malo. Voor kinderen is toegang tot het fort gratis.

Fort National de Saint-Malo
Fort National de Saint-Malo


Offerteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

Geef als eerste een cijfer voor dit artikel

Gerelateerde artikelen