Top 5 steden en stadjes in Bretagne

Kunst en historiestad Vannes, Frankrijk, Bretagne
Kunst en historiestad Vannes, Frankrijk, Bretagne

De West-Franse regio Bretagne heeft al eeuwen een interessante ligging. Het behoorde in het verleden afgewisseld tot Frans en Brits grondgebied en mede door deze strijd heeft Bretagne vandaag de dag nog veel prachtige culturele bezienswaardigheden zoals forten en kastelen. Maar ook het landschap maakt Bretagne tot een perfecte vakantiebestemming. Wij hebben een top 5 gemaakt van de mooiste en meest bijzondere steden en stadje in Bretagne.

Aanbieders van vakanties naar Frankrijk
Bolderman Excursiereizen Klik
Evaneos Klik
NoSun Groepsreizen Klik
TUI Klik

Bécherel

Bécherel is geen grote stad maar een charmant stadje met middeleeuwse straten. Stond de stad vroeger vooral bekend vanwege het handwerk, tegenwoordig heeft het als bijnaam 'Boekenstad'. De jaarlijkse Boekenmarkt trekt dan ook veel liefhebbers. Maar Bécherel heeft meer. Overal in het centrum hebben de granieten huizen uit de 16e, 17e en 18e eeuw hun bijzondere karakter behouden. En de kleurrijke tuin van Thabor is een doolhof van trappen en muurtjes waarbij het uitzicht op het landschap gewoonweg prachtig is.

Port-Louis

De stad werd door de Spanjaarden gesticht in 1590 en kreeg in 1637 de naam Port-Louis. De Indische Compagnie vestigde zich er en dat heeft zijn sporen nagelaten. Achter de intact gebleven vestingmuren wordt de pracht en praal uit die tijd gecombineerd met de pittoreske charme van een vissershaven. De traditionele huizen in Rue Driasker en Rue des Dames zijn onder Louis XIV uitgebreid en verfraaid met daklijsten en frontons.

Rennes

De hoofdstad van Bretagne, Rennes, bestaat al meer dan 2000 jaar en kenmerkt zich door de vele vakwerkhuizen in de middeleeuwse steegjes. De statige 17e-eeuwse gebouwen en de koninklijke pleinen voor het Parlement en het stadhuis geven de stad een elegant karakter. Wil je meer weten over de regio, breng dan een bezoek aan het Museum van Bretagne of het Openluchtmuseum van het Land van Rennes.

Rochefort-en-Terre

Rochefort-en-Terre is met haar kasteel, de stadswallen en interessante boetiekjes en galeries een karaktervol stadje in het zuiden van Bretagne. De huizen, straten en uithangborden zijn versierd met geraniums. In de zomer is de oude stad alleen toegankelijk voor voetgangers. Rondom de stad is een wandeling uitgezet van ongeveer 6 kilometer.

Vannes

Vannes is een echte kunst- en historiestad, ingebed in de Golf van Morbihan. Al in de middeleeuwen werd de stad ontdekt door hertogen en hertoginnen. Nog steeds zie je de pracht en praal die dat met zich meebracht. De voorname herenhuizen en vakwerkhuizen met vrolijke gevels sieren de stad. De pittoreske haven en de 13e-eeuwse vestingmuren maakt het tot een schilderachtig geheel.

Onze reisexperts hebben veel kennis en ervaring. Ze weten waar ze moeten zijn voor scherpe prijzen en flexibele voorwaarden. Voor de maximale zekerheid zijn wij aangesloten bij de ANVR, SGR en Calamiteitenfonds. Onze klanten waarderen ons met een 9,6. Mogen wij u gratis helpen bij het samenstellen van uw vakantie?†

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Ontvang gratis een reischeque
 Flexibele voorwaarden
 ANVR,SGR, Calamiteitenfonds

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

5 bezoekers beoordeelden dit artikel gemiddeld met een

6,8

Gerelateerde artikelen