De mooiste stranden van Corsica

Strand op Corsica
Strand op Corsica

Het Franse eiland Corsica ligt in de Middellandse Zee, ten noorden van het Italiaanse eiland Sardinië. Corsica wordt ook wel 'het kleine Frankrijk' genoemd, doordat de natuur die je er vindt uiteenloopt van bergtoppen met sneeuw in de winter tot uitgestrekte zandstranden. Corsica is bij uitstek een vakantiebestemming voor zonaanbidders dankzij haar vele mooie stranden. Reisgraag.nl heeft voor jou een aantal van deze mooiste plekjes op een rijtje gezet.

Heb je weinig kennis van Frankrijk? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Saleccia

Een van Corsica's mooiste stranden is het strand van Saleccia. Het is een lang zandstrand waar de azuurblauwe zee tegen afsteekt. Het plaatje van de witte schuimkoppen op de brekende golven in de branding, bij een door bos en heide omringd zandstrand is prachtig. Het strand is enkel per boot te bereiken of via een pad van elf kilometer, wat het strand tegelijkertijd het slechts bereikbare strand van Corsica maakt.

Saleccia
Saleccia

Santa Giulia

Stanta Giulia is misschien wel het beste strand voor de watersporters onder ons. Bij Santa Giulia kan je veel verschillende watersporten beoefenen waaronder surfen, kanoën en zeilen. Het strand is echter niet alleen een paradijs voor de watersporters, maar ook zeker voor mensen die van mooie stranden houden. Santa Giulia is namelijk een prachtige stille baai van licht zand omgeven met duinen en naaldbomen.


Vraag gratis een offerte aan

Palombaggia

Het strand van Palombaggia is misschien wel het meest bekende strand van Corsica. De rode rotsen, het witte strand en het helder blauwe water gelegen in een mooie omgeving van duinen en naaldbomen maakt het strand een van de mooiste stranden van het eiland. Een prachtige plek om van de zon en de natuur te genieten dus.

Palombaggia
Palombaggia

Rondinara

Het strand van Rondinara zouden we het meest tropische strand van Corsica kunnen noemen. De schelpvormige baai van Rondinara is echt een plaatje. Het strand heeft fijn wit zand waar het zeegroene water schitterend bij afsteekt. De zee is niet heel diep, maar je kan er heerlijk zwemmen. Het strand is minder bekend dan Palombaggia en Santa Giulia waardoor het er ook rustiger is.

Calvi

Calvi heeft een mooie omgeving met veel mogelijkheden tot watersport. Calvi is daarom geschikt voor de sportieve strandganger. Ook is dit strand uiterst geschikt voor gezinnen met jongere kinderen, omdat het water ondiep is. De zee wordt gestaag dieper, maar het water blijft kristalhelder. Het is zeker een strand waar je de hele dag kan vertoeven. Houd er echter rekening mee dat het er erg druk kan zijn tijdens het hoogseizoen.

Calvi
Calvi

Îles Lavezzi

De stranden van Îles Lavezzi betreffen allerlei kleine prachtige baaitjes die enkel per boot via de zee te bereiken zijn. Er zijn verschillende bedrijven in Bonifacio die dagtripjes naar de baaitjes aanbieden. Om de stranden te bezoeken vergt dus een beetje inzet, maar de stranden zijn het zeker waard. Het natuurreservaat is een paradijs voor mensen die van snorkelen en duiken houden. De rotsen rondom de baaitjes zijn gevormd door zand en wind.

Îles Lavezzi
Îles Lavezzi

Cupabia

Ook het strand van Cupabia is een bezoekje waard tijdens een verblijf op Corsica. Het is een mooi strand dankzij haar witte zandstrand en helderblauwe water van de Middellandse Zee. Het strand van Cupabia is rustig gelegen tussen bossen. Wat het strand van Cupabia vooral zo mooi en uniek maakt is dat je het soms moet delen met koeien.Vraag een gratis offerte bij ons aan voor de rondreis over Corsica of een combinatie van 2 plekken op het eiland !

Offerteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

Geef als eerste een cijfer voor dit artikel

Gerelateerde artikelen