Zeven redenen waarom je Nantes moet bezoeken

Nantes in de avond
Nantes in de avond

Ben je op zoek naar een kimono, strandjurkje of een poncho voor je kinderen? Ga dan snel naar https://www.silentbeach.nl/ en gebruik de kortingscode Reisgraag10 voor 10% korting!

Nantes is een unieke stad gelegen in het westen van Frankrijk. Vanaf Parijs rij je in minder dan vier uur naar de stad en vanuit Schiphol vlieg je in iets meer dan een uur naar Nantes. Deze Franse stad is een belangrijke havenstad en grenst aan de rivier La Loire. Kunst, creativiteit en natuur staan in Nantes centraal. In 2014 werd Nantes gezien als de meest creatieve stad van Frankrijk, aldus Sunday Times. Ook ligt Nantes op het kruispunt van de bekende fietsroutes, Loire à Vélo en Velodyssey. Wij hebben zeven redenen gevonden waarom je deze stad zeker eens moet bezoeken.

Heb je weinig kennis van Frankrijk? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

1. Groene stad

Nantes was in de vroege jaren een bekende industrie- en havenstad. In de afgelopen 20 jaar is Nantes een groene metropool geworden. Elke inwoner telt 57 m² aan groen en woont binnen een straal van 300 meter van een groengebied af. Nantes staat bekend als een van de beste groene stad ter wereld. In 2013 was Nantes de eerste Franse stad die zich groenste stad van Europa mocht noemen, oftewel de prijs voor 'European Green Capital'. De stad is erg begaan met milieuvervuiling en pakt deze problematiek hard aan. Zo kenmerkt de stad zich door meer dan 100 kunstzinnige parken en (botanische)tuinen, maar ook in het stadscentrum bevinden zich moestuintjes.

De Jardin de Plantes
De Jardin de Plantes

2. Wijngaarden

Met 11.500 hectare aan Muscadet Vinesyards is dit het grootste wijngebied van de regio Val de Loire. Vanaf de zomer van 2015 is er een honderd kilometer lange route langs de wijngaarden en de oever van de rivier Sèvre. Deze route loopt van Nantes naar Clisson en in twee dagen kun je deze afronden. Aanbevolen is om tussendoor een overnachting te hebben. In de route zijn verschillende restaurants die culinaire Franse lekkernijen aanbieden. Verder passeer je prachtige natuurgebieden, karakteristieke dorpjes, unieke wijnkelders, middeleeuwse kastelen en windmolens.

Muscadet Vinesyards
Muscadet Vinesyards
Vraag gratis een offerte aan

3. Les Machines de l'île

'Les Machines de l'île' is een uniek attractiepark. Oude scheepswerven zijn hier omgetoverd tot moderne hotspots. Het park kreeg de prijs voor het meest originele attractiepark wereldwijd. Je waant je hier in de boeken van de schrijver Jules Verne, in combinatie met de industriële geschiedenis van Nantes. Grote mechanische dieren, gemaakt van oude scheepswerven, zijn hier te bezichtigen. In het oog springt de twaalf meter hoge olifant, 'The Grand Elephant'. Het dier wandelt rustig, met toeristen op zijn rug, door het park heen en spuit water via zijn enorme slurf. Ook staat er een mechanische carrousel, 'Carrousel of Marine World' van 25 meter hoog. De carrousel is een enorme constructie met draaiende zeedieren als stoeltjes.

Carrousel of Marine world
Carrousel of Marine world

4. Estuare Nantes – Saint-Nazaire

Dit openluchtmuseum is een 50 kilometer lange route langs de rivier La Loire en loopt tussen Nantes en Saint-Nazaire. In deze route zijn verschillende (mechanische)sculpturen langs de rivier te zien. Per boot kun je deze route afleggen en ontdek je een collectie van 30 kunstwerken gecreëerd door bekende artiesten. Zo vind je hier een 120 meter lange zeeslang, een gezonken huis, een zachte omgebogen boot en nog veel meer combinaties van moderne en creatieve kunst. 

Een 120 meter lange zeeslang
Een 120 meter lange zeeslang

5. Castle of the dukes of Brittany

Slechts een paar stappen verwijderd van de middeleeuwse wijk Bouffay, staat het 'Castle of the dukes of Brittanye'. Het elegante paleis schuilt achter een robuust fort. Dit historisch museum beeld zeven reeksen geschiedenis van Nantes en de regio uit. De belangrijke wereldgebeurtenissen toentertijd worden bekeken met Hi-Tech Nantes-brillen. Ook kun je een gratis audio-tour downloaden op je smartphone. Zo krijg je digitale uitleg terwijl je het museum rondloopt.

Castle of the dukes of Brittany
Castle of the dukes of Brittany

6. Le Voyage à Nantes

Van 1 juli tot 28 augustus 2016 vindt er een groot zomerfestival in Nantes plaats, genaamd Le Voyage à Nantes. In deze periode staat kunst en creatie centraal. Op elke straathoek vind je straatoptredens, exposities en bijzondere kunstwerken. Bij verschillende pop-up restaurants kun je lokale gerechten proeven of gezellig tafelen. Alle hotspots bevinden zich langs een twaalf kilometer lange route. Toeristen kunnen via een groene lijn deze route volgen. Dit jaar is de vijfde editie van Le Voyage à Nantes. Het evenement is bedoeld om de stad nog beter in kaart te zetten en meer toeristen te trekken.

Le Voyage à Nantes
Le Voyage à Nantes

7. Passage Pommeraye

In het centrum van Nantes bevindt zich een klein magisch winkelcentrum, de Passage Pommeraye. Het winkelcentrum heeft een uitstraling van de 19e eeuw en is vernoemd naar zijn projectontwikkelaar, Louis Pommeraye. Sinds 1976 is de Pommeraye geclassificeerd als historisch monument. Het is een van de meest unieke gebouwen in Europa met een historische geschiedenis. Meerdere artiesten zijn geïnspireerd door dit historische gebouw, zoals de filmmaker Jacques Demy die de Pommeraye als filmset heeft gebruikt.

Passage Pommeraye
Passage PommerayeBekijk hier een impressiefilmpje van het kunstzinnige Nantes.

Offerteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

11 bezoekers beoordeelden dit artikel gemiddeld met een

9,2

Gerelateerde artikelen