Fietsen in BourgondiŽ

BourgondiŽ leent zich goed voor fietstoeristen
BourgondiŽ leent zich goed voor fietstoeristen

Wanneer het weer goed is, het landschap mooi en de wegen niet te stijl, dan is een fietstocht al snel geslaagd. Om jouw traject nog net iets extra's te geven kun je ervoor kiezen om te gaan fietsen in het Franse Bourgondië. Wij zetten een aantal fietsroutes voor je op een rijtje, waar wijngaarden en bossen worden afgewisseld met kastelen en karakteristieke dorpjes.

Heb je weinig kennis van Frankrijk? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Langs het Canal de Bourgogne

Migennes wordt met Dijon verbonden door een afwisseling van jaagpaden en rustige weggetjes. Het fietspad langs het Canal de Bourgogne is 212 kilometer lang en laat je kennismaken met Auxois, de Tonnerrois en de vallei van de Ouche. Wijngaarden, kastelen en industrieel erfgoed: langs het Canal de Bourgogne kun je zowel genieten van grote steden als van karakteristieke dorpjes.

Vanaf de fietstrajecten langs het Bourgondisch Kanaal kun je veel leuke uitstapjes maken, bijvoorbeeld naar de Abbaye de Fontenay. Deze abdij is een voorbeeld van een cisterciënzer bouwwerk uit de twaalfde eeuw en werd gesticht door de heilige Bernardus van Clairvaux in 1118. Sinds 1981 staat de abdij op de werelderfgoedlijst van UNESCO.

Abbaye de Fontenay
Abbaye de Fontenay

Langs het Canal du Centre

Deze route loopt vanaf de Saônevlakte naar Bourbon-Lancy en is 128 kilometer lang. In het begin fiets je door de wijngaarden, maar de omgeving verandert naarmate je meer in westelijke richting rijdt. De Charolais zorgt voor een groen coulisselandschap en het Canal du Centre verbindt het Loiredal met Digoin. Het eindstation is de aantrekkelijke thermenstad Bourbon-Lancy.

Het gebied in de omgeving van de rivier de Loire staat bekend om de grote biologische diversiteit en rijkdom aan cultureel erfgoed. Er zijn een groot aantal historische dorpen en steden in dit gebied te vinden, maar het Loiredal staat vooral bekend om de vele kastelen.

kasteel in het Loiredal
kasteel in het Loiredal
Vraag gratis een offerte aan

Langs het Canal du Nivernais

De fietsroute tussen Nièvre en Yonne is 175 kilometer lang en volgt het Canal du Nivernais. Dit traject voert je langs het rijke gebied van Bazois, langs het massief van de Morvan en eindigt aan de voet van de hellingen van de Auxerrois. Deze fietsroute staat in het teken van ongerepte natuur.

Een leuk uitstapje langs deze fietsroute is Les Rochers du Saussois. Dit is een indrukwekkende partij kalkrotsen, het is dan ook een populaire klimplek in Bourgondië. Hier kun je ook goed wandelen en genieten van de natuur.

Karakteristieke dorpjes in Yonne
Karakteristieke dorpjes in Yonne

Langs de wijngaarden

Door de wijngaarden en stille natuur fiets je de 20 kilometer van Beaune naar Santenay en van Santenay naar Nolay. Deze bourgondische route laat je de Franse wijncultuur beleven en vanuit deze route heb je verschillende mogelijkheden voor uitstapjes in de omgeving.

Verschillende wijnhuizen, wijndomeinen en wijnkelders die je passeert bieden evenementen aan op het gebied van wijn en ook restaurants en toeristische bezienswaardigheden rond het thema wijn. Een echte wijnliefhebber kan op deze route zijn geluk dus niet op.

Wijngaarden Bourgondië
Wijngaarden Bourgondië

Langs de Saône

De route van Lyon naar Hauto-Saône doorkruist Bourgondië van noord naar zuid in 180 kilometer. Weilanden en rivierlandschappen bieden de mogelijkheid tot culturele en culinaire uitstapjes in de steden langs de Saône.

Het keurmerk 'Accueil Vélo'

'Bourgogne à vélo' bestaat uit meer dan 1.000 kilometer aan fietspaden, waarvan de meeste onderdeel uitmaken van de grote regionale route: 'Tour de Bourgogne à vélo'. Bourgondië is aangesloten bij het nationale label 'Accueil Vélo'. Bourgondische professionals zorgen ervoor dat de ontvangst en infrastructuur voor fietstoeristen op verschillende punten verbeterd wordt.

Bourgondië telt meer dan 1.000 kilometer aan fietspaden en groene weggetjes. Je kunt hier in alle rust toch actief bezig zijn, terwijl je in je eigen tempo de bijzondere charme van de streek ontdekt. Kijk voor meer routes van Bourgogne à vélo en het 'Accueil Vélo' logo op de website.

In dit filmpje zie je de prachtige landschappen van de Bourgogne 

Offerteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

1 bezoeker beoordeelde dit artikel gemiddeld met een

9,0

Gerelateerde artikelen