Met kinderen naar Bretagne

Stoomtrein
Stoomtrein

De Franse regio Bretagne staat bekend vanwege haar bosrijke binnenlanden, prachtige natuur en blauwe zeeën. Toch zijn dit meestal niet de eerste dingen die jouw kind belangrijk vindt op vakantie, maar Bretagne is zeker wel een interessante regio voor de vakantie met kinderen. Er zijn leuke bezienswaardigheden voor kinderen, veel sportieve uitjes en unieke overnachtingsmogelijkheden. Als je met kinderen naar Bretagne gaat in de vakantie zul je je geen moment vervelen!

Aanbieders van vakanties naar Frankrijk
Bolderman Excursiereizen Klik
Evaneos Klik
NoSun Groepsreizen Klik
TUI Klik

Leuke bezienswaardigheden

Terug in de tijd op het spoor
In Bretagne kun je een ritje maken met een stoomtrein. Ervaar hoe men vroeger reisde, en maak een rit in een van de oude locomotieven op het Bretonse spoor. Een van de leukste ritten is van Pontrieux naar Paimpol (of v.v.).

Ontdek de dieren uit de ark van Noach
Er zijn verschillende dierentuinen in Bretagne waar je veel over dieren kunt leren. Maar in het dierenpark van la Boissière du Doré vind je bijna alle dieren uit de ark van Noach, van de witte tijger tot het dwergkonijn.

Het rijk van Obelix en Asterix
In een gebied van 40 hectare staan maar liefst 3.000 menhirs, verspreid in evenwijdige rijen van 4 km lang. De gigantische steenblokken staan er al meer dan 6000 jaar en het blijft een raadsel hoe zij er ooit zijn neergezet. Alignements de Carnac is gelegen in het westen van Bretagne.

Sportieve uitjes

De boom in
Veilig en ongestoord in de bomen klimmen is de droom van menig kind, en in de stad Rennes kan dit. Het Parc Gayuelles heeft het zogenaamde 'Adrenalinebos' met 8 verschillende routes waarbij je hoog in de bomen klimt. Dit is al geschikt met kinderen vanaf 2 jaar.

Leren zeilen
De woeste kust van Bretagne is zeer geschikt om te zeilen en er zijn bijna 40 zeilscholen die je de fijne kneepjes van het vak kunnen leren. Met de cursus “optimist”, een boot die ook voor de kleintjes zeer geschikt is, ontdekken ze op een veilige manier hoe leuk zeilen is.

Op de rug van een ezel
Krijg een goed beeld van de natuur en het prachtige landschap van Bretagne op de rug van een ezel. Voor de kleintjes is er eerst een introductiemiddag, voordat ze met de cap op een ritje gaan maken.

Uniek overnachten

Op het water
In familiepark Domaine des Ormes kun je kamperen in een stacaravan, boomhut of chalet maar ook heel bijzonder overnachten. Zij hebben namelijk waterlodges, waarbij je op een drijvende vlot slaapt. In het park zelf is van alles te doen met een paintballterrein, 18-holes golfbaan, ponyclub en avonturenparcours.

In de voetsporen van Pipo de Clown
Op meerdere plekken in Frankrijk kun je overnachten in een woonwagen. Roulottes des Korrigans biedt bijvoorbeeld twaalf originele chambres d’hôtes geïnspireerd door de natuur, het reizen en wellness. De pipowagens zijn compleet met keuken en badkamer. In het pannenkoekenrestaurant op de camping kun je heerlijke biologische pannenkoeken eten.

Hoog in de bomen
Verschillende campings in Bretagne bieden het aan om hoog in de bomen, in een boomhut te slapen. Met de koffers klim je de boom in om vervolgens te genieten van een mooi uitzicht en van de eekhoorntjes.

Tip : wist je dat in Bretagne ook de kastelenroute kunt rijden? Je leest er alles over !

Onze reisexperts hebben veel kennis en ervaring. Ze weten waar ze moeten zijn voor scherpe prijzen en flexibele voorwaarden. Voor de maximale zekerheid zijn wij aangesloten bij de ANVR, SGR en Calamiteitenfonds. Onze klanten waarderen ons met een 9,6. Mogen wij u gratis helpen bij het samenstellen van uw vakantie?†

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Ontvang gratis een reischeque
 Flexibele voorwaarden
 ANVR,SGR, Calamiteitenfonds

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

Geef als eerste een cijfer voor dit artikel

Gerelateerde artikelen