De highlights van Marseille

Oude haven van Marseille, Frankrijk
Oude haven van Marseille, Frankrijk

Ondanks dat Marseille bekend staat als een soms wat rauwe industriestad heeft het je ook veel moois te bieden. De stad is de laatste jaren een stuk gezelliger geworden door de kleurrijke haven, de lekkere visrestaurants en de beste terrassen. Slenter heerlijk door deze oude, maar mooie stad en geniet van al het moois dat je tegenkomt. Marseille is een echte aanrader voor een weekendje weg in Frankrijk!

Heb je weinig kennis van Frankrijk? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Basilique Nôtre Dame de la Garde

Wil je graag genieten van een schitterend uitzicht over de stad, de haven en de zee? Dat kan in Marseille! Vanaf de basiliek Nôtre Dame de la Garde, die maar liefst 162 meter hoog is, kun je uitkijken over de mooiste plekken van Marseille. Deze toren steekt overal fier bovenuit en wordt ook wel gezien als de beschermvrouw van de stad. Er wordt gedacht dat deze beschermvrouw de vissers en schippers die dagen en nachten op de vaak wilde zee doorbrengen, zal beschermen. Haar bijnaam is ook wel La Bonne Mère. Als je binnen gaat in deze mooie basiliek, moet je zeker even naar het plafond kijken. Daar hangen vele replica's van schepen die opgehangen zijn door zeelieden om La Bonnen Mère te bedanken dat ze een zware storm hebben doorstaan.

Ook komen vele trouwe aanhangers van de voetbalclub Olympique Marseille een kaarsje branden als de club een belangrijke wedstrijd moet spelen. Voordat je bij deze mooie basiliek bent, moet je wel een klim maken die erg steil kan zijn. Je kunt er ook voor kiezen om met de bus te gaan, die vertrekt vanuit de oude haven.

Le Panier

Een leuke wijk om te bezoeken is Le Panier, wat iets ten noorden van de oude haven ligt. Deze wijk is het oudste deel van Marseille. Je zult kleine steegjes, pastelkleurige huisjes, rustige pleintjes en jeu de boules-veldjes tegenkomen. Tevens kun je er erg leuk wandelen. Het Office du Tourisme heeft een route uitgestippeld die je kunt volgen om de mooiste plekjes te bekijken. Deze route is letterlijk op de straat afgedrukt. De wandelroute start bij het informatiekantoor aan La Canebiere en loopt door de kleine straatjes. Onderweg kun je ambachtelijke winkels bezoeken waar zeep, keramiek en delicatessen worden verkocht. In Chocolatière du Panier wordt zelfs chocolade met uien verkocht. Of dit lekker is, kun je zelf uitproberen! Vraag gratis een offerte aan

Cours Julien

Als je de oude bezienswaardigheden wel gezien hebt, moet je zeker een bezoekje brengen aan het plein Cours Julien. Dit is namelijk het hipste deel van de stad. Het is slechts 10 minuten verwijderd van de oude haven. Je kunt er heerlijk wandelen doordat deze wijk autovrij is. Tevens ligt deze wijk iets hoger dan de rest van de stad. Het ziet er schitterend uit door de fonteinen, palmbomen en terrasjes. Mede hierdoor lijkt het net of dat je in een rustig dorpje bent, maar eigenlijk ben je in een zeer drukke stad! De hele dag en nacht hangt er een relaxte en bohémienachtige sfeer. De Marseillanen komen hier graag voor de eetcafés, kroegjes, galeries en originele winkeltjes.

Vieux Port

Marseille kwam tot leven door de oude haven die er nu nog steeds ligt. Al eeuwenlang is de haven de belangrijkste plek van de stad. In deze prachtige haven kun je nog steeds vissersboten, jachten, zeilboten en ferry's zien. Voor de commerciële schepen zul je naar de nieuwe haven Joliette moeten. Deze haven ligt net iets noordelijker dan de oude. Een echte aanrader is om 's ochtends even over de beroemde vismarkt aan de Quai des Belges te lopen. Hier verkopen de vissers en hun vrouwen de vangst van die dag. Op het plein Place Thiars vind je veel bistro's, terrasjes en restaurants waar de echte bouillabaisse wordt geserveerd.

Château d'If

Nog redelijk onbekend zijn de mooie eilanden voor de kust van Marseille, maar het bekendste eiland is If. Op de kale rots ligt het eeuwenoude Château d'If. Dit werd gebouwd als fort om de stad en de haven te beschermen, maar later werd het gebruikt als gevangenis. Het fort werd bekend door Alexandre Dumas, die er een boek overschreef. Wil je meer weten over dit fort? Koop dat het boek: “De graaf van Monte Christo”. Het fort zelf stelt weinig voor, maar het boottochtje naar het eiland is zeker de moeite waard. Vanaf de Quai des Belges vertrekken er elke dag diverse veerboten richting het eiland. De tocht duurt ongeveer 20 minuten en biedt een geweldig uitzicht op de haven.

Tip: bezoek ook de calanques vlakbij Marseille. Deze bijzondere inhammen kun je per bootje ontdekken. Adembenemend mooi!Voor de leukste campings, hotels en appartementen rondom Marseille of aan deze prachtige kust vraag je een gratis offerte aan. 

2 bezoekers beoordeelden dit artikel gemiddeld met een

8,5

Gerelateerde artikelen