Unieke overnachtingen in de Limousin

Roulotte, woonwagen, unieke overnachtingen
Roulotte, woonwagen, unieke overnachtingen

De regio Limousin ligt in het midden van Frankrijk, ten noorden van de regio Midi-Pyrenées en ten westen van de Auvergne. Het is een van de dunbevolkste regio`s van het land en je vindt er ongelooflijk veel prachtige natuur. De regio is erg geschikt voor een actieve vakantie met kinderen, maar ook het historische en culturele erfgoed van de regio is bijzonder rijk. Een van de speciale dingen van de regio is dat ze er veel unieke overnachtingsmogelijkheden hebben, waarvan wij de leukste voor je op een rijtje zetten.

Heb je weinig kennis van Frankrijk? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Slapen in een joert

Bij les Ânes de Vassivière in de omgeving van het meer van Vassivière kun je overnachten in joerten, originele nomadententen uit Mongolië. Op het veld staan 5 van deze ronde tenten waar je met maximaal 2 volwassenen en 2 kinderen in kunt slapen. Er is 1 gezamenlijke tent met een koelkastje en ruimte om te koken. Bij les Ânes de Vassivière kun je ook wandelingen maken met ezels, deze wandelingen variëren van 2 uur tot 7 dagen.

Houten hutten

Midden op het platteland van de Limousin in de omgeving van Saint-Pardoux staan 3 uit houten balken opgetrokken gîtes. De hutten hebben een begroeid dak waardoor ze helemaal opgaan in hun omgeving. De hutten hebben 3 épis (vergelijkbaar met sterren) gekregen van "Gîtes de France". Ook in deze omgeving kun je dagtochten maken met ezels, wat voor de kinderen natuurlijk een unieke ervaring is. Er zijn ook voldoende wandelpaden waar je alleen of samen met het gezin kunt wandelen.
Vraag gratis een offerte aan

Beleef de nacht als een zigeuner

Er zijn in de Limousin een aantal mogelijkheden om je een nacht door te brengen als een zigeuner. De mogelijkheden variëren van een locatie met 1 woonwagen (roulotte) tot een veld met 45 woonwagens. Alles heeft uiteraard zijn eigen charmes. De meeste woonwagens zijn met perfectie ingericht zodat je de unieke sfeer van het leven van een zigeuner kunt voelen. In sommige woonwagens slaap je zelf in een originele bedstee. Houdt er rekening mee dat het `s nachts flink af kan koelen, een extra dekentje is dus geen overbodige luxe.

Het boerenleven in de Limousin

Slapen in een tent in de wei, net als in het Wilde Westen, wie wil dat nou niet? Deze unieke ervaring kun je beleven in het regionale natuurpark Millevaches op de boerderij van Champeaux. De ruime, ingerichte tenten beschikken over een toilet, 2 kamers, keuken en kachel. De eigenaren serveren een ontbijt met verse eieren en groenten en fruit van het land. In de omgeving zijn diverse wandel- en fietsroutes.

Onder de grond slapen

Op 10 km van Brive-la-Gaillarde, in Sainte Fereole bevinden zich 25 gîtes van het type 'troglodyte' (holbewoner). De gîtes zijn maar aan 1 kant zichtbaar want de andere 3 kanten van de gîte liggen onder de aarde. In de gîte is plaats voor 4 tot 6 personen. Er bevindt zich een woonkamer met keuken, badkamer, slaapkamers en een terras. Vanaf het terras heb je een geweldig uitzicht over het Brivedal. Op het terrein kun je je vermaken in het verwarmde zwembad, op de sportvelden of bij de visvijver.

Offerteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

Geef als eerste een cijfer voor dit artikel

0,0

Gerelateerde artikelen