Fietsen langs de Loire

Kasteel Loire, streek in Frankrijk
Kasteel Loire, streek in Frankrijk

Ben je op zoek naar een kimono, strandjurkje of een poncho voor je kinderen? Ga dan snel naar https://www.silentbeach.nl/ en gebruik de kortingscode Reisgraag10 voor 10% korting!

De Loire is een streek in Frankrijk die voor ieder wat wils te bieden heeft. De streek heeft schitterende rivierlandschappen waarin oude dorpjes met prachtige kastelen liggen. In deze dorpen vind je natuurlijk ook weer gezellige restaurantjes waar je kunt genieten van heerlijk eten en lekkere wijn. Ook vind je een overvloed aan bos- en landweggetjes in de Loire, die de streek tot een waar fietsparadijs maken.

De rivier de Loire is natuurlijk het stralende middelpunt van dit mooie en glooiende landschap en een groot deel van deze rivier behoort dan ook tot het werelderfgoed van Unesco. De Loire ontspringt op een hoogte van 1400 meter aan de voet van de Mont Gerbier de Jonc in het Centraal Massief en vanaf hier stroomt de rivier dan richting de Atlantische Oceaan.

Heb je weinig kennis van Frankrijk? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Fietsen met het hele gezin en zonder zorgen

Het Loiredal is in het bijzonder ideaal voor fietsvakanties. Fietsen langs de Loire is dan ook voor iedereen goed te doen, dus het is een ultieme gelegenheid om gezellig met het hele gezin op pad te gaan! Dé fietsboer van het Loiredal is Loire Vélo Nature en die houdt zoveel mogelijk rekening met ieders wensen. Daar zijn ze in ieder geval heel erg trots op.

Tijdens een tocht fiets je van de ene locatie naar de andere locatie. Dus bijvoorbeeld van hotel naar hotel of een chambre d'hôte, maar dat is afhankelijk van welke tocht je fietst. Voordat je aan de fietstocht begint krijg je een informatiepakket met daarin een routebeschrijving. Die mensen van de accommodatie waar je verblijft, zorgen ervoor dat je bagage naar de volgende slaapplaats wordt gebracht. Je kunt dus met het hele gezin genieten van de prachtige tocht en je hoeft je nergens zorgen over te maken.

Kastelen van Loire

Onderweg kom je verschillende bezienswaardigheden tegen: grotten, oude boerderijen, maar de Loirestreek is vooral bekend vanwege de vele kastelen die er te zien zijn. Het hof van Frankrijk nam namelijk in de 15de eeuw bezit van dit gebied en de vele kastelen in de streek getuigen daar nog steeds van. Chambord, Chenonceaux, Cheverny en Amboise zijn zonder enige twijfel de bekendste kastelen van deze streek. Maar er zijn nog veel meer kastelen te vinden die de moeite van een bezoek waard zijn omdat ook deze erg bijzonder zijn.
Vraag gratis een offerte aan

Les Châteaux à Vélo

'Les Châteaux à Vélo' is een speciale kastelenfietstocht die is uitgezet tussen Blois, Fresnes en Chambord. Het is een fietstocht van 300 kilometer die is gesplitst in twaalf kleinere fietstochten, zodat je niet de hele tocht in één keer hoeft af te leggen. Je komt langs een heleboel prachtige bezienswaardigheden. Je kunt bij elk kasteel, elke wijnboer of andere maker van lekkernijen voor een bezoek stoppen en dan krijg je bovendien uitleg. Zo kun je toch een goed gevulde dag creëren met een afwisselend programma.

Als je afstapt en aanbelt, krijg je alles uitgelegd door een persoon, maar je kunt er ook voor kiezen om de uitleg via je mobiele telefoon te ontvangen (dan moet je een bepaalde code intikken). Een derde optie is de uitleg downloaden zodat je het op je MP3speler kunt afspelen. Hoe dan ook, uitleg zul je krijgen!

Een goed begin is het halve werk

Handig is om van tevoren de plattegrond van de kastelenfietstocht aan te vragen of hem van internet te downloaden. Alle belangrijke informatie staat namelijk op de kaart vermeld en zo heb je minder kans om tijdens je fietstocht minder in de problemen te komen. Zo staan op de fietskaart alle routes met afstanden en de plaatsen waar uitleg gegeven wordt, staan aangegeven met nummers. Ook betaalde en gratis activiteiten en een aantal handige tips staan op de plattegrond vermeld. Alle informatie op de kaart is zowel in het Frans als het Engels.

Offerteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

1 bezoeker beoordeelde dit artikel gemiddeld met een

8,0

Gerelateerde artikelen