Fietsen in Poitou-Charentes

Haven La Rochelle, Poitou-Charentes
Haven La Rochelle, Poitou-Charentes

Ben je op zoek naar een kimono, strandjurkje of een poncho voor je kinderen? Ga dan snel naar https://www.silentbeach.nl/ en gebruik de kortingscode Reisgraag10 voor 10% korting!

Gelegen aan de Atlantische Kust, in het westen van Frankrijk vind je de streek Poitou-Charentes. Deze regio is erg geschikt voor een fietsvakantie. Tijdens het fietsen in Poitou-Charentes maak je kennis met de afwisselende natuur en historische gebouwen. Er is meer dan 1.000 km aan fietspad aangelegd waar zowel de toerfietser als de mountainbiker een interessante rit kan uitstippelen. Ook zijn er al een aantal routes uitgestippeld die je langs alle schatten van de Poitou-Charentes brengt. De streekt strekt uit tot aan de kust bij La Rochelle en Ile de Re. 

Heb je weinig kennis van Frankrijk? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Fietsen in La Rochelle

La Rochelle is een bruisende stad aan de Atlantische Oceaan en stond in de 12e eeuw vooral bekend om de welvarende handel in zout en wijn. De afgelopen 30 jaar kun je in de stad gebruik maken van de gele fietsen (velos jaunes). Er zijn 350 fietsen die ter beschikking staan voor de toeristen in de stad. Op vertoon van je legitimatiebewijs of een buskaart kun je zo'n fiets de eerste twee uur gratis meenemen, daarna wordt er een kleine vergoeding gevraagd. Vergeet niet om langs de dagelijkse markt in de overdekte markthal te fietsen, hier proef je het echte Franse leven.

Ontdek de wijngaarden van de Cognacstreek

In de Cognacstreek zijn 10 fietsroutes uitgezet, variërend van 20 tot 40 km. Fietsend door de regio maak je kennis met de bijzondere landschappen en gehuchten met prachtige boerderijen. De vele wijngaarden, zonnebloemen-, graan- en maisvelden strekken zich uit over de glooiende heuvels. Het pittoreske stadje Cognac is het middelpunt van de handel in deze brandenwijn. De grote cognac-huizen zijn hier gelegen langs de kade van rivier de Charentes. Wil je echt leren hoe cognac wordt gemaakt bezoek dan een kleine cognacmaker en beleef het complete bereidingsproces van deze amberkleurige godendrank.

Cognac in houten vaten, kelders Frankrijk
Cognac in houten vaten, kelders Frankrijk
Vraag gratis een offerte aan

De Kastelenroute

Tussen Thouars en Oiron ligt een fietsroute van 38 km die je langs prachtige kastelen brengt. Je fietst door de gemeenten Thouars, Missé, Taizé en Oiron over bospaden en door het stroomdal van de Thouet. Langs de route zie je overblijfselen uit de prehistorie tot hedendaagse kunst. De route is ook zeer geschikt voor ATB'ers en duurt ongeveer 3 uur.

Het eiland Île de Ré

Île de Ré is een langgerekt eiland met tien dorpen. Wil je al deze dorpen ontdekken dan kun je dat het beste op de fiets doen. Je komt namelijk overal met de fiets. Er is maar liefst 100 km aan fietspad uitgezet op dit klein eiland en dit pad brengt je naar alle bezienswaardigheden. De ruïnes van de oude abdij bijvoorbeeld, zonder deze abdij was het nooit wat geworden met het eiland. De vuurtoren La Baleine is ook een aanrader en verder zijn er verdedigingswerken te zien en natuurlijk oesterbanken.

Langste fietsroute van Frankrijk

In de zomer van 2012 is de langste fietsroute van Frankrijk geopend. Langs de Franse westkust is een fietstraject van 1.200 km uitgezet; van Bretagne tot de Spaanse kust. Ongeveer 150 km van deze route bevindt zich in Poitou-Charentes en brengt je langs dorpjes als La Rochelle, Royan en Rochefort. Dit traject is tevens onderdeel van de EuroVelo, de fietsroute van Noorwegen naar Portugal.

Offerteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

Geef als eerste een cijfer voor dit artikel

0,0

Gerelateerde artikelen