Beste reistijd Frankrijk: vliegtijd & beste maand

De Franse stad Toulouse
De Franse stad Toulouse

Frankrijk is een populair vakantieland onder Nederlanders. Het land heeft ontzettend veel te bieden, dus voor ieder soort vakantie is er wel een mooi plekje te vinden in Frankrijk. Maar wanneer kun je nu het beste naar dat ene plekje toe gaan? Lees hier alles over de beste reistijd voor je vakantie in Frankrijk. 

Heb je weinig kennis van Frankrijk? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Vliegtijd

Doordat Frankrijk lekker dicht bij Nederland ligt zijn er veel mogelijkheden voor vluchten naar Frankrijk. Vanuit Nederland gaan er vluchten naar 10 luchthavens op het vasteland en 2 luchthavens op Corsica. Vanuit Amsterdam is de vlucht naar Parijs het kortst, namelijk maar een half uurtje. Een vlucht naar Nice kost je een uur en 20 minuten. Als je naar Corsica vliegt ben je uiteraard de meeste tijd kwijt, namelijk ongeveer 2 uur en 20 minuten. Als je 's ochtends vroeg vliegt kun je vaak nog niet inchecken bij de accommodatie. Daar tegenover staat wel dat je natuurlijk zo veel mogelijk van de eerste dag over wilt hebben voor het verkennen van de omgeving of de accommodatie. Daarom is het voordelig om iets later in de ochtend, tussen 10:00 uur en 13:00 uur, te vliegen.

Eiffeltoren, Parijs
Eiffeltoren, Parijs

Klimaat

Frankrijk is het derde grootste land van Europa. Het is dan ook niet gek dat dit land meerdere klimaten kent. Frankrijk is op te delen in 3 klimaatzones. In het grootste gedeelte van het land is er een gematigd zeeklimaat. Dit klimaat is gelijk aan dat van Nederland en kenmerkt zich door milde winters en gematigde zomers. In de Franse Alpen in de regio Rhône-Alpes is er een hooggebergteklimaat, dat zich kenmerkt door koele zomers, koude winters en relatief veel neerslag. Daarnaast kent het zuidoosten van het land een mediterraan klimaat. De warme zomers en milde winters in de Provence-Alpes-Côte d'Azur zijn hiervoor kenmerkend.

Avignon, Provence
Avignon, Provence
Vraag gratis een offerte aan

Wintersport

Frankrijk is een populair gebied onder Nederlandse wintersporters. Met name de Franse Alpen zijn in trek bij de wintersporters. Dit komt doordat deze gebieden het meest sneeuwzeker zijn en omdat de sneeuw hier tot laat in het seizoen blijft liggen. Nog tot eind april kun je hier skiën, terwijl er dan ook alweer een aangenaam zonnetje is. Ook in de Franse Pyreneeën, het Centraal Massief, de Vogezen en Jura kun je skiën. Dit zijn gebieden waar voornamelijk Franse wintersporters op vakantie gaan. Tot slot kun je zelfs op Corsica de latten onder binden. In de skigebieden Col de Vergio, Ghisoni en Val d’Ese moet je wel iets meer geluk hebben, want sneeuwzeker zijn de gebieden niet.

Paradiski, Franse Alpen
Paradiski, Franse Alpen

Beste maand

Welke maand het beste is om naar Frankrijk te gaan hangt volledig af van jouw eigen voorkeur. Zo kun je uiteraard enkel in de winter gaan wintersporten en is het dan juist weer niet de tijd van het jaar voor een zonnige strandvakantie. De beste maand om te gaan wintersporten is in maart of april, want dan is het weer inmiddels zeer aangenaam. Voor een zonvakantie is het gebied Provence-Alpes-Côte d'Azur ideaal, want hier is de zonzekerheid het hoogst. Bovendien houdt het zonnige weer hier van begin mei tot eind augustus aan. Ga je juist voor een stedentrip dan is het fijner als het niet te warm is en kun je over het algemeen het beste in het voorjaar gaan.

Offerteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

Geef als eerste een cijfer voor dit artikel

Gerelateerde artikelen