Stedentrip Parijs

Louvre Parijs, hoofdstad Frankrijk
Louvre Parijs, hoofdstad Frankrijk

Ben je op zoek naar een kimono, strandjurkje of een poncho voor je kinderen? Ga dan snel naar https://www.silentbeach.nl/ en gebruik de kortingscode Reisgraag10 voor 10% korting!

Parijs is al eeuwen een zeer romantische stad en de stad heeft bijna een magische klank! Het is de stad van de liefde, van de gastronomie en zeker ook de stad van de mode. De stad is een mengeling van historische en moderne architectuur en je vind er niet alleen beroemde musea en statige kathedralen, maar ook haute couture en sfeervolle markten.

Als je Parijs bezoekt, zijn er talloze wereldberoemde bouwwerken, elk met hun eigen geschiedenis, te bezichtigen. Het gehele centrum is een verzameling van monumentale gebouwen en het mooie aan Parijs is dat al deze gebouwen ook daadwerkelijk tot hun recht komen.

Heb je weinig kennis van Frankrijk? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Toeristische trekpleisters

Om de fenomenale stad Parijs te leren kennen, is een bezoek van een paar dagen natuurlijk te kort. Maar een goed begin is het wel, want tijdens een stedentrip krijg je al een goede indruk van wat de stad te bieden heeft. Want als je eenmaal kennis hebt gemaakt met al die schitterende monumentale gebouwen en geproefd hebt van de sfeervolle stad, dan wil je daarna nog maar één ding: zeker nog een keer terug naar Parijs! Hieronder een aantal plekken die toeristen absoluut niet mogen overslaan tijdens hun bezoek aan Parijs.

* Eiffeltoren

Vandaag de dag is de Eiffeltoren hét symbool van de stad en Parijs zou Parijs niet zijn zonder deze toren. De toren was een bouwopdracht die gerealiseerd moest worden voor de wereldtentoonstelling van 1889. Zijn naam heeft de toren te danken aan de ontwerper, Gustave Eiffel. Het bouwwerk heeft een hoogte van 324 meter als de antenne erbij wordt gerekend. In de Eiffeltoren zijn twee restaurants gevestigd en is er ook een Mediterraans terras op 57 meter hoogte. Een bezoek aan Parijs is niet geslaagd als je deze wereldberoemde toren niet bezichtigd hebt. Doorgewinterde bezoekers van Parijs hebben de Eiffeltoren waarschijnlijk wel gezien, maar het uitzicht vanaf de top zal nooit gaan vervelen. Vraag gratis een offerte aan

* Notre-Dame

De Cathédrale Notre-Dame (Kathedraal van Onze Lieve Vrouw) is een indrukwekkende kathedraal die is gebouwd in een vroeggotische stijl. Het bouwwerk is gelegen op het eiland van de Seine, 'Ile de la Cité', in het centrum van Parijs. In opdracht van bisschop Maurice de Sully werd de bouw van de kathedraal gestart in 1163 en uiteindelijk was het gebouw in 1345 voltooid. De twee torens, 69 meter hoog, van de 130 meter lange kerk kunnen worden beklommen en als je boven bent, heb je een prachtig uitzicht over de stad. Binnen in de kathedraal bevindt zich een schitterend groot orgel dat bestaat uit meer dan 7000 pijpen.

Wereldbekendheid kreeg de Notre-Dame de Paris door het boek 'De Klokkenluider van de Notre Dame', dat door Victor Hugo in 1831 werd geschreven en zich bijna volledig in de kathedraal afspeelde. Het verhaal dat in het boek centraal staat, gaat over de liefde van de klokkenluider Quasimodo voor de beeldschone zigeunerin Esmeralda. Het boek werd meerdere malen verfilmd en Disney maakte zelfs een tekenfilm van het verhaal. De Notre-Dame, maar ook het gezellige pleintje ervoor, is een waardevolle trekpleister voor Parijs.

* Arc de Triomphe

Dit bouwwerk is naast de Eiffeltoren een belangrijke blikvanger van Parijs. De Arc de Triomphe is, hoe de naam al verklapt, een triomfboog die op het drukke verkeersplein Place de l'Étoile aan het eind van de Champs-Élysées staat. De boog is een belangrijk symbool en is gebouwd ter ere van de overwinningen van Napoleon. De Arc de Triomphe staat in dezelfde lijn als 'Le Petit Arc', de 'Grande Arche de la Défense' en de glazen piramide van het Louvre. De gebouwen zijn zo gebouwd dat in die lijn al deze gebouwen allemaal precies onder elkaar passen. Een werkelijk schitterend staaltje architectuur! 's Avonds wordt deze lijn zichtbaar gemaakt door een laserbundel die de bovenkant van ieder bouwwerk raakt. Prachtig om te zien en dus zeker een bezoekje waard!

* Champs-Élysées

Deze straat/laan is 1910 meter lang en 71 meter breed. Traditioneel is de Champs-Élysées het eindpunt van de zeer bekende wielerkoers 'Le Tour de France'. Ook is de straat bekend om de vele winkels die er te vinden zijn. Grote en bekende modeketens hebben er hun vestigingen, zoals Louis Vuitton en Armani. Verder is deze laan een goed uitgangspunt voor het bezoeken van verschillende historische monumentale gebouwen.

Naast de hierboven genoemde bezienswaardigheden zijn er nog tientallen andere dingen te bezichtigen. Zo wordt Parijs ook wel een openluchtmuseum genoemd en er zijn dan ook enkele prachtige musea die zeker een bezoek waard zijn, zoals het Louvre, het Centre Pompidou en het Musée d'Orsay. En naast de Notre-Dame is ook de Sacré Coeur op de heuvel Montmartre een schitterende kerk om te bezoeken. Bovendien ligt net buiten Parijs het kasteel van Versailles, dat één van de grootste kastelen ter wereld is!

Parijs is een veelzijdige stad die zeker niet in een aantal dagen te verkennen is. Er is zoveel te zien en te doen in deze schitterende dat een vervolgbezoek bijna niet kan uitblijven. Veel mensen verliezen dan ook hun hart aan de stad van de liefde!

Lees hier verder over Shoppen en stappen in Parijs !

Offerteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

Geef als eerste een cijfer voor dit artikel

0,0

Gerelateerde artikelen