Trieste

Piazza Unita dItalia, Trieste, ItaliŽ
Piazza Unita dItalia, Trieste, ItaliŽ

Trieste ligt in het noordoosten van Italië ten oosten van Venetië, aan de grens met Slovenië. Trieste is een veelzijdige stad. Het is een universiteitsstad, maar je vindt er ook een van de belangrijkste havens van Italië. Ook is Trieste een van de beroemdste koffiesteden ter wereld. Trieste is een populaire vakantiebestemming vanwege de vele bezienswaardigheden, rijke geschiedenis en mooie architectuur.

Heb je weinig kennis van ItaliŽ? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Landkaart Trieste
Plaatsen in de buurt van Trieste:

Ervaringen

Roos op 29 augustus 2017 plaats: Trieste, reisperiode: juli 2017

Triest was een grote tegenvaller. We kwamen hier voor strand, maar dat was er praktisch niet: Italianen vinden het blijkbaar fijn om op de stoep te liggen zonnen. We hebben er heerlijk gegeten in de restaurants, echter gingen deze vaak pas om 8 uur 's avonds open en waren er veel dicht op zondag (?!). Mensen zijn er niet erg gastvrij, de straten stonken en gebouwen zijn er maar half afgewerkt. Kortom, ik kom hier nooit meer terug.

 • Algemeen 3
 • Uitgaan 3
 • Cultuur 3
 • Restaurants 6
 • Bezienswaardigheden 3
 • Inwoners 2
 • Ligging 5
Sigrid op 3 september 2017 plaats: Trieste, reisperiode: juli 2017

Niet speciaal, zijn veel mooiere plekken om naar toe te gaan

 • Algemeen 2
 • Uitgaan 7
 • Cultuur 6
 • Restaurants 6
 • Bezienswaardigheden 7
 • Inwoners 6
 • Ligging 6

Bezienswaardigheden

Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van Trieste

Carso Triestino (Trieste)

Carso Triestino
Carso Triestino

Carso Triestino is een groot natuurpark dicht bij het centrum van Trieste. In het natuurpark bevindt zich de Carso, dit is een berg die bestaat uit Kalksteen. De binnenstad van de provincie Trieste is bijna helemaal in beslag genomen door deze berg. De berg is gevestigd in Italië, Slovenië en Kroatië. Bij trieste kun je een mooie wandelroute lopen over de berg met een schitterend uitzicht op de Adriatische Zee. 

Miramare (Trieste)

Miramare
Miramare

Het beroemde kasteel van Trieste, het Miramare, ligt aan de golf van Trieste. Tussen 1856 en 1860 werd het kasteel gebouwd als buitenverblijf voor de Italiaanse gouverneur en zijn Belgische vrouw. Het elegante witte kasteel ligt in een park van tweeëntwintig hectare groot. De omgeving wordt omringd met exotische planten en je hebt vanuit de tuin een prachtig uitzicht over de zee. Vanaf 1955 wordt het kasteel gebruikt als een museum. 

Piazza Unita (Trieste)

Piazza Unita
Piazza Unita

In het hart van de stad bevindt zich de Piazza Unita d'Italië, dit is het grootste plein van Trieste. Vanuit het plein heb je een mooi uitzicht op de Adriatische Zee. Het plein is omringd met vele terrasjes en archeologische gebouwen. Ook staat het bekend als de populairste ontmoetingsplaats van zowel de lokale bevolking als de toeristen. Iedereen die een bezoek aan Trieste heeft gebracht kent dit plein dan ook.

Je kunt ook alle bezienswaardigheden van ItaliŽ bekijken.

Vervoer

Door de kleine straatjes en knusse weggetjes die vaak veel te smal zijn voor een voertuig, wordt er aangeraden de benenwagen te gebruiken. Wanneer je met een auto door de stad probeert te komen ben je nog langer bezig dan te voet. Wanneer je leuke plekken buiten de stad wil bezichtigen, kun je natuurlijk een auto huren of gebruik maken van het openbaar vervoer. Er rijden bussen en treinen vanuit de stad. Dichtbij de binnenstad in de buurt, kun je opstappen op verschillende bussen. Voor de trein zal je naar een centraal punt moeten gaan om daar de trein te kunnen pakken. Als je het leuk vindt om vanuit je bestemming verder te reizen, word je ten zeerste aanbevolen om een auto met een krachtige motor te huren in verband met de steile bergwegen.

Geschiedenis

In de eerste eeuw na Chr. werd Trieste onder keizer Vespasianus gesticht als een Romeinse kolonie met de naam Tergeste. Onder het Romeins bestuur kwam de stad tot bloei waarna ze in de zesde eeuw door de Langobarden werd veroverd en in de achtste eeuw door Karel de Grote. In de twaalfde eeuw werd het een zelfstandige stad, na enkele eeuwen van gevechten met haar rivaal Venetië. In 1382 werd Trieste onder het bestuur geplaatst van de hertog van Oostenrijk, waarbij de stad een zekere autonomie behield tot in de zeventiende eeuw. In 1719 werd de stad een vrijhaven en zowat de enige grote haven van Oostenrijk. Ten gevolge hiervan kwam Trieste tot bloei en werd de stad in 1867 de hoofdstad van de Adriatische kustregio "Küstenland".

Heb je interesse in een reis naar Trieste? We helpen je graag om deze reis naar jouw wens samen te stellen. Reisbureau Reisgraag.nl scoort een 9+ in reviews, we zijn lid van ANVR, SGR & Calamiteitenfonds en we hebben al meer dan 12,5 jaar ervaring. Vul hieronder jouw wensen in voor jouw vakantie naar Trieste, dan sturen we je gratis een voorstel op maat.

Heeft u interesse in een reis naar ItaliŽ? We helpen u graag om deze reis naar uw wens samen te stellen. Reisbureau Reisgraag.nl scoort een 9,6 met klantenreviews op TrustPilot, we zijn lid van ANVR, SGR & Calamiteitenfonds en we hebben al meer dan 12,5 jaar ervaring.

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

Zonder budget geen passend advies.
Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

Artikelen