Strand Blanes - SpanjeStrand Blanes - Spanje

Blanes ligt tussen Lloret de Mar en Malgrat de Mar, op een klein uurtje van Barcelona. Blanes is opgedeeld in een oud en nieuw gedeelte. In het oude deel vind je de oude haven met de visafslag en de wekelijkse markt. Ook zijn hier veel oude straatjes en steegjes en de beroemde Botanische tuinen. In het nieuwe gedeelte vind je discotheken en een groot waterpark. In de wijk Los Pinos liggen de meeste uitgaansgelegenheden.

Vervoer

Vanuit Blanes rijden er diverse bussen door de stad en naar plaatsen als Barcelona, Malgrat de Mar, Santa Susanna en Tossa de Mar. Blanes heeft een treinstation vanwaar er treinen rijden naar Barcelona en alle badplaatsen aan de Costa Brava. Met de boot kun je via de stranden naar Lloret de Mar en Tossa de Mar en door de oude stadskern van Blanes rijdt een leuke toeristentrein.

Geschiedenis

Ongeveer 218 jaar v. Chr. werd de Romeinse stad Blanda, het latere Blanes, gebouwd. Aan het eind van de 8e eeuw kwam de stad in Moorse handen. Een paar honderd jaar later werden de Moren verdreven door de Cabreras die de stad de naam Blanes gaven. In de 17e eeuw kwam Blanes terecht in verschillende oorlogen en uiteindelijk werd de stad overgenomen door de Castillanen. Ongeveer 25 jaar geleden begon het toerisme zijn intrede te doen en groeide de stad uit tot een badplaats waar elk jaar vele toeristen van hun vakantie genieten.

Bezienswaardigheden

Mar i Murtra

De Mar i Murtra is een prachtige, kleurrijke botanische plantentuin van ruim veertien hectare groot. De botanische tuin heeft meer dan 4.000 plantensoorten die afkomstig zijn uit verschillende gebieden. Zo zijn er verscheidene planten te vinden uit gebieden met een subtropisch klimaat of uit mediterrane gebieden. In de prachtige tuin vind je bloemen, planten, struiken en bomen die zeer zeldzaam en uniek zijn.

Een foto over Mar i Murtra
Mar i Murtra

Marineland

Marineland is niet alleen een waterpark met veel verschillende waterattracties, maar het park heeft ook een dolfinarium waar uiteenlopende dierenshows worden gegeven. Dieren die onder andere te bewonderen zijn in Marineland zijn dolfijnen, zeeleeuwen, zeehonden, pinguïns en exotische vogels zoals papegaaien en flamingo's. Ook kun je een kijkje bij de dieren nemen wanneer zij gevoerd worden. Het park biedt daarom voor het hele gezin en dag vol vertier.

Een foto over Marineland
Marineland

Santa Anna

Ieder jaar wordt in de derde of vierde week van juli het feest van de plaatselijke heilige maagd Santa Anna gevierd, het Festa Major de Santa Anna. In deze week vindt er een diversiteit aan festiviteiten plaats waarbij er veel gegeten en gedronken wordt. Een van de bekendste activiteiten van het feest is het vuurwerkconcours waarbij meer dan 500.000 kilo aan vuurwerk wordt afgestoken.

Een foto over Santa Anna
Santa Anna

Weer en meer

Temperatuur gemiddelden

Gemiddelde temperatuur in Blanes

In de bovenstaande grafiek zie je de gemiddelde temperaturen door de maanden heen. Januari is de maand met de laagste temperatuur voor Blanes. De temperatuur in januari zal 's nachts minimaal 2 zijn, en overdag zal het niet warmer dan 12 worden. Augustus is de maand met de hoogste temperatuur voor Blanes. De temperatuur in augustus zal 's nachts minimaal 18 zijn, en overdag zal het niet warmer dan 31 worden. Vanaf deze maand zakt de temperatuur weer. De temperatuur in september zal 's nachts minimaal 14 zijn, en overdag zal het niet warmer dan 27 worden.

Zon opkomst en ondergang

Zon op en zon onder voor Blanes

In de bovenstaande grafiek zie je op welke tijdstippen de zon opkomt en weer ondergaat. Hierdoor weet je voor elke maand hoeveel uren je van het daglicht kunt genieten. In juni kun je het langst genieten van het zonlicht. De zon schijnt dan 15.07 uren van 06:20:53.5000 tot 21:24:12.0000. Vanaf juli worden de dagen weer korter. December is de maand met de 'kortste' dagen; de zon is er alleen tussen 08:07:54.1935 en 17:21:14.1935. Je hebt dan dus maar 9.24 zon per dag.

Ervaringen

Blanes heeft gemiddeld een 7,1 uit 10, gekregen in 11 ervaringen.

Schrijf ook een ervaring over Blanes

bezocht Blanes in juni 2015

Blanes bezocht i.v.m. de botanische tuin. Met een treintje naar boven, geweldig uitzicht onderweg. Tuin zelf is erg mooi aangelegd en wordt goed onderhouden. Genoten van wederom spectaculaire uitzichten.

bezocht Blanes in juni 2015

Dit jaar gaan wij voor de 26e keer naar Blanes. Wij hebben jaren een app. gehuurd in de wijk Raco d'en Portes. Een heerlijke wijk, gewoon tussen de Catalanen. Sinds een aantal jaren zitten wij in app. Condal aan het eind van de boulevard. Blanes is werkelijk een heerlijke plaats om vakantie te vieren. Gezellig druk, geen Lloret de Mar. En als je weg goed weet, nog heel erg goedkoop. Maar wat ons het meeste aanspreekt is het contact met de lokale bevolking en hebben er ook veel kennissen en vrienden aan over gehouden. je hoort bijna bij het meubilair. Kortom, voor ieder die er nog niet is geweest. Kom, zie, geniet en blijf terug komen.

bezocht Blanes in oktober 2014

Blanes is een leuke plek voor jongeren.

bezocht Blanes in september 2014

Blanes is een mooie badplaats met mooi strand en haven waar het goed vertoeven is. Het openbaar vervoer is er goed geregeld, met de bus naar het station en je kunt met de trein verder naar vele plaatsen in de directe omgeving. 's-Maandags is er een grote warenmarkt die zich in een lang lint langs de boulevard loopt. Voor elk wat wils.

bezocht Blanes in juni 2013

Vergeleken bij stedentrips is er minder te doen, wel naar de botanische tuin geweest, dorpjes en Barcelona bezocht.

bezocht Blanes in mei 2013

De stad Blanes is de zuidelijkste stad van de Costa Brava. De rivier rio de Tordera is de scheiding tussen de Costa Brava en de Costa Dorado. Een prachtige stad met veel oude gebouwen. Blanes is bovendien beroemd om zijn botanische tuin. Een lang strand dat helaas veel geleden heeft door de voorjaarsstormen. Ook de boulevard heeft schade opgelopen. In mijn vacantieperiode van 28 mei tot en met 18 juni moest hier nodig wat aan gedaan worden. Misschien is dit reeds gedaan op 21 december.

bezocht Blanes in augustus 2013

Is niet echt iets waar men met kinderen heen gaat, eet tenten genoeg om de 20 meter wel eentje, erg stil daar en men kan wel leuke foto's maken als men van oud houd

bezocht Blanes in juli 2013

Superleuke vakantie gehad! Wij wilden graag een echte jongerenvakantie, maar toch minder massaal als bijvoorbeeld Lloret. Blanes is hier ideaal voor: een stuk kleiner en daardoor reuzegezellig!

bezocht Blanes in juli 2012

Erg leuke stad! Veel Nederlandse restaurants en er is zelfs een Appie heijn en een Bakkerij Bert (Bakkerij Bart) te vinden. Er zijn ook zat uitgaansgelegenheden. Ik heb ze zelf niet bezocht maar heb van velen gehoord dat er zat leuke tenten zijn. De airco staan er wel behoorlijk hard aan, want vrijwel iedereen op onze camping was aan het hoesten. Het strand is niet erg breed, maar wel heel lang. Wij hebben vooral in het Spaanse gedeelte gelegen, want daar houden de Spanjaarden rond een uur of 1 allemaal siësta waardoor je het strand bijna voor jezelf hebt. Als je de boulevard langs het strand helemaal volgt komt je in het oude gedeelte van Blanes waar je nog meer winkels kunt vinden. Blanes zelf is erg leuk. Veel leuke goedkope winkeltjes en restaurantjes en erg veel nederlanders. Als je de boulevard langs het strand helemaal volgt komt je in het oude gedeelte van Blanes waar je nog meer winkels kunt vinden.

bezocht Blanes in augustus 2008

Simpel strand, erg leuke uitgaanstentjes, aardige restaurants, leuke tours zoals de Jeep Safari en een goede ligging. Van de Spaanse inwoners heb ik weinig gezien, het leek of we in Nederland waren. Let goed op je spullen wanneer je op het strand bent, je hoeft maar één seconde een andere kant op te kijken en je wordt al bestolen.

bezocht Blanes in augustus 2010

Het is een Spaanse badplaats die vooral gericht is op de jongeren die er in het zomerseizoen massaal op af komen. Ik ben zelf in 2010 twee avonden uit geweest in Blanes en heb dus vooral het uitgaansleven meegemaakt. Het uitgaansleven in de stad is voor jongeren perfect geregeld, alle kroegen en discotheken liggen op loopafstand van elkaar en je krijgt op elke straathoek wel een 'speciale aanbieding' voor een club of een bar. Ik heb het cultuur gedeelte dus niet echt meegemaakt, maar heb overdag weinig echt interessante gebouwen of pleinen gezien. Bij de restaurantjes geldt eigenlijk hetzelfde als voor het uitgaan, vooral voor de jongeren. Je kunt er veel eten, maar het is niet van een hele goede kwaliteit. Over het algemeen dus een 6, het is leuk voor jongeren die voor niets anders komen als stappen en zonnen. Maar wanneer je komt voor cultuur en echt iets wilt zien zou ik de stad niet aanraden!

Bestemmingen in Spanje